icon

Otehotnenie pri veľkej váhe

anitenkaa1
31. okt 2016

Ahojte,bezne na internete nedavam diskusie,ale dnes to skusim ...dnes som bola u gynekologicky mam zapal v posve a zvysene hodnoty sliznice-dost velke,mam to zprechladnutia. Snazime sa o babo s manzelom uz pol roka...od malicka som vzdy bola tucna-nepamatam si,zeby som bola niekedy chuda. Mam 24r.a nemam tucne ruky nohy,iba to brusisko...vaha sa mi vysplhalana125kg pri vyske cca 182cm...neviem co mi odporucatw,jasne ze sa snazim schudnut..ma niekto s tymto skusenost?otehotneli ste pri takejto vahe?...dakujem za vsetky rady a skusenosti. Pekny vecer

nivea777
1. nov 2016

ja osobne si neviem predstavit ze by som mala vo svojich 24 rokoch 125 kg... sak by som sa prepadla od hanby.. nikoho neodsudzujem len hovorim svoj pohlad,ked sa chce tak sa daju veci riesit,aj ked je zdravotny problem tak treba ist lekarovi nech s tym daco spravi..pripadne keby sa neviem ovladat v jedeni tak ist na podviazanie zaludka alebo liposukciu..ano su to drahe zakroky ale urcite by som sa neupokojovala tym,ze su aj tucnejsie a obeznejsie ako ja..Je to velka zataz aj na srdce,kosti,klby

hettinka
1. nov 2016

@ajana1 ak niekto nosí XS a má viac ako nejakých 150cm, tak je to vychrtlina a je to rovnako nezdravé, ako nadváha. A čo sa týka otehotnenia, ženy s podváhou majú tiež problém vôbec otehotnieť, a potom aj dieťa donosiť, ked organizmus nemá z čoho čerpať.

Mna vždy rozosmeje, ak si chcem niečo kúpiť vo výpredaji a plné vešiaky zlacnených vecí 36, S, XS ,,, sa to ani nepredáva, lebo také rozmery proste dospelá zdravá a normálne sa stravujúca žena nemá. Ale ked chceš L/XL, je problém...

Ja som momentálne schudla stačilo trošku rodinných stresov (manžel v nemocnici) a behačiek a váha šla -2kg. Pri strese skor priberiem, lebo vtedy si dám sladké, čo bežne nejem. Ale teraz nebolo na to sladké ani pomyslenie, ani chuť a vlastne ani čas...

A mna pobavia výhovorky typu pomalý metabolizmus, štítna žlaza, stres ... sama mam nadváhu a viem, že zdravotné problémy sa dajú riešiť, a potom sa váha sama upraví, ak by to bolo len z toho. Za nadváhu môže hlavne málo pohybu a jedlo. Ked mam stres, tak sa proste prežeriem a priberiem ... to je celé. Ale ked mam naozaj veľký stres, nejem a schudnem... A tiež mam rada baby, ktoré do chudnutia investujú kopu penazí, maju trenera, dietne plany, krabičkove diety a su tučnejšie a tučnejšie ... a na FB stále zdielajú recepty na torty, kolače a syrové fondue a všeliaké slané chrúmadlá, ktoré ale vraj "nejediááááá" ... jasnééé...

nivea777
1. nov 2016

@hettinka skor by som povedala ze xs,s su vo vypredajoch viac aj preto lebo obchody viac objednavaju tie mensie velkosti a tak vystanu.tych vacsich velkosti tolko neobjednavaju

0silvia0
1. nov 2016

@hettinka tak aj ja sa smejem keď vo výpredaji vidím veci 36, S, Xs, lebo môžem nabehnúť a práve z týchto vecí si vybrať 🙂 Lebo som síce dávno dospelá, normálne sa stravujúca žena, a predsa mám také veľkosti pri výške 167 cm. Základ je neporovnávať sa s inými, nakoľko mám po mame a jej rodine zdedenú veľmi štíhlu kostru, s úzkymi bokmi, malými prsiami a ľahkými kosťami... nie všetky ženy majú genetickú predispozíciu byť Venuše so širokými bokmi, tam samozrejme s, xs nehrozí... takže darmo sa budeš pri výpredajoch smiať, ľudia majú rôzne gény a rôzne postavy, treba to zobrať tak, ako to je... ja by som napr. prijala mať ženskejšiu postavu, ale mne pribraté kilogramy aj tak nejdú do ženských tvarov, ale do brucha a to teda žensky nepôsobí. Každý musíme narábať s tým, čo nám gény nadelia, korigovať sa to samozrejme všetko dá, ale v rámci možností...

alexa21
1. nov 2016

@hettinka tuto temu som si otvorila lebo mam kamaratku,ktora ma podobny problem,moc sa trapi,tak ma zaujimali odpovede.ta tvoja ma trsoku prekvapila,zamrzela
Ja mam 178 cm,vaha sa mi pohybuje cely rok od 56kg do 61kg..
Pred druhym tehotenstvom som nosila veci xs,s teraz s,m..necitim sa byt vychrtlina,nemam zdr.problemy,nedrzim diety ba dokonca naopak,chuti mi vsetko a hocikedy,takze si dovolim tvrdit,ze to je v genoch+dobrym metabolizmom.

p_z
1. nov 2016

@hettinka Ja sama mám vyše 170cm a nosím XS, S. Jem prakticky všetko, veľa mäsa, obilovín, zeleniny, bohužiaľ aj množstvo sladkého. Mám pred tridsiatkou, vychudnutá nie som, celkový zdravotný stav je dobrý, až na občasne zvýšený cholesterol. BMI optimálne. A ak mám povedať pravdu, nanešťastie mám sklon sa prejedať, rozhodne by mi neublížilo striedmejšie stravovanie. Preto si dovolím tvrdiť, že tvoja optika na menšie konfekčné veľkosti je trochu skreslená..

julinkaz
1. nov 2016

Fuuuu, je to dost vysoka vaha a ked si k tomu priratas este nejake to kilo naviac suvisiace s rastom babatka v brusku, no, budes to mat velmi tazke, si mlada, fakt urob vsetko co je v tvojich silach a zacni chudnut, kvoli sebe, potom si budes ovela viac tehulkovanie vychutnavat, ver mi 🙂 lebo 125kg je uz fakt privela...

hettinka
1. nov 2016

@p_z
@alexa21
@0silvia0
ja mam 169cm, a keby som sa nasúkala do vecí S/XS, tak áno, cítila by som sa príliš chudá ... asi to je naozaj aj vec optiky, ak je niekto zvyknutý celý život mať 50 kíl, tak ma dojem, že je to tak v poriadku. Ja som 50 kíl mala naposledy asi v 12 rokoch 😀
Ale ja učím na strednej škole a dievčatá, ktoré majú 50 a pod 50 kíl su teda chudulinké (tie nemôžu ani darovať krv, takže preto viem, ktorá má do 50). A to sú slečny do 19 rokov, ktoré ešte ani nerodili, dospelá žena sa im nemôže rovnať.
Moja dcéra ma 175cm a ani ona nezapne úplne všetko v S-ku. XS ani neskúša ... bežne kupujeme M, ak S, tak to v niektorých obchodoch, kde šijú tie veci proste väčšie. Napr. v Bershke, alebo aj CA jej viac sedí S-ko, ale má to potom veľakrát krátke, tak potom si to nemôže kúpiť z toho dôvodu.

Čo sa týka zásobovania obchodov, kedysi som prevádzkovala odevy, takže ono to je namixované v balíkoch tak, že najväčší počet prišiel v M-ku, teda tých 38/40, a potom rovnaký počet vecí v S a L, a menší počet v XL/XXL a XS.

A príde mi v dnešnej dobe úplne na hlavu, že sa na všetko pozerá len cez kilá, strašne povrchná je táto spoločnosť ... a najmä, že väčšina ľudí neverí, že žena môže byť šťastná, sebavedomá a spokojná aj s 80 alebo 90 kilami ... môže, a možno viac, ako tie, čo sa len sledujú a vážia a merajú a všetko redukujú na váhu. Mám také ženy v okolí, že im z chudnutia regulérne šibe, napríklad sú schopné kvôli svojmu vzhľad nechať doma malé dieťa samé a ide sa natriasať do fitka alebo bicyklovať... To si myslím, že už ma trochu nevhodne nastavené priority.
Na druhej strane 120 kíl je niečo, čo je naozaj priveľa, najmä v takom mladom veku u ženy, ktorá nemá ešte ani dieťa. Nejde ani tak o vzhľad (lebo však písala, že meria vyše 180cm, takže váha sa opticky rozloží), ako skôr o zdravotné riziká.

alexa21
1. nov 2016

Ja nemam dojem,ze je vsetko v poriadku...u mna je vsetko v poriadku.som zdrava aj ked stihla.do veci sa nesukam,necitam zlozenie vsetkych potravin,nekupujem bio a lubim surovu klobasu na kila a chvalabohu som si nikdy nepocitala kalorie...
Na jednej strane pisete,ze sa na obezne pozera cez prsty,na druhej strane to robite pri chudych..
Ja osobne som sa nad obezitou inych pozastavila iba v pripade deti..nikdy nesudim a neriesim a hlavne neskatulkujem.
Dufam,ze nezniem,ze sa hadam,lebo to niee😊

pillipilli
1. nov 2016

Ahoj moja svagrina ma dobrych 160-180 kg a normalne otehotnela. Avsak mala cisarsky pri celkovom uspati, lebo vraj ked jej pichli do chrbta tak jej strplo len palec ;)
Takze , da sa otehotniet, ale urcite to ma svoje problemy.

0silvia0
1. nov 2016

@hettinka mne je úplne jedno koľko majú kg dievčatá na škole, na ktorej učíš, je mi úplne jedno, že si prevádzkovala odevy a je mi úplne jedno, aký postoj máš k ženám, ktoré sa natriasajú vo fitku. Ja opakovane hovorím, že mám jednoducho veľmi štíhlu kostru, bez ženských proporcií, nemám 50 kg, ale 55 kg a napriek tomu oblečiem na trup S a dokonca nohavice XS (mám úzke boky). To, že spoločnosť je momentálne povrchná, je pravda, ale ja mám 42 rokov a u mňa to nie je o vizáži, ale o genetike. Ja som ja a som taká aká som a ver, že keby som mohla, vyberiem si lepšie gény. O mojej o 2 roky mladšej sestre každý hovoril, že vyzerá štíhlejšie ako ja a pritom mala vždy o 10 kg viac, bola o 5 cm vyššia a mala lepšie rozložené proporcie ako ja...

borkoo393
1. nov 2016

Baby autorka si uz zrusila ucet ale mna by velmi zaujimalo kde sa daju zohnat saty na fotke ktoru autorka pridala tie cierne co ma oblecene dievca na fotke. Dakujem 🙂

hettinka
1. nov 2016

Mne nevadí fitko ako také, ale ze niektoré dnešné ženy kvôli vzhľadu sú schopné zanedbať ak dieťa, to o niečom svedčí. Nehovorím, ze ty si taký prípad...
To o odevach bola len reakcia na nivea777, nie na tvoj.

A zaujímavé je tiež, ako veľmi potrebujete obhajovať svoju nízku váhu. Mne ak niekto povie, ze mam nadváhu, tak ani uznávam, mám. A som s tym vyrovnaná. A nepotrebujem to zvaľovať ani na metabolizmus ani na genetiku. Moja mamina je chuda, ale 50 rokov sa dobre a bez výčitiek nenajedla. Ja tak žiť nechcem...

ajana1
1. nov 2016

@lucinka511 mas pravdu nebola lebo ked som mala svoje najtucnejsie obdobie necitila som Sa dobre a zacala so sebou nieco robit a Nie Sa lutovat ako sa nic neda. Len to je asi aj v povahe lebo ked Sa mi nieco nepaci tak Na sebe zapracujem a zmenim to a nebudem vsade vyplakavat ako Sa nieco neda.

nivea777
1. nov 2016

@ajana1 ty a najtucnejsie obdobie? to si neviem predstavit.. sak mas skvelu postavu

0silvia0
1. nov 2016

@hettinka nemám potrebu obhajovať svoju nízku váhu, len nemám rada zovšeobecňovanie a hádzanie do jedného vreca, čo si ty urobila, všetky tie, čo nosia číslo 36 si šmarila do jedneho vreca, to je všetko...

ajana1
1. nov 2016

@nivea777 mala som ked som prisla byvat do Holandska a nic poriadne som nejedla, vela pila a malo spala 😄

alexa21
1. nov 2016

@hettinka vy naozaj ucite na strednej?ze obhajujem svoju nizku vahu.akoze s cim sa mam vyrovnat?!to ako mam koli vasej spokojnosti napisat ako ma trapi moja vaha?stihlu postavu zvalovat na metabolizmus😨😨😨som stihla,vzdy som bola a aka raz budem,neviem,ale som stastna za to co mam,aka som..
Ja mam prave pocit,ze ste zakomplexovana a nadvaha vas trapi,preto nerespektujete tie,ktore nadvahu nemaju..

ajana1
1. nov 2016

@nivea777 ale som Sa spamatala ked som isla domov na dovolenku a stretla som par znamych. Jeden len povedala Ze jaaaj som nevedel Ze si tehotna a druhy mal tiez pripomienku v style Ze Sa asi mam super ked mi tak papat chuti 😄

hettinka
1. nov 2016

@0silvia0 nie, nie všetky ... ale vysoké ženy, čo nemaju ani 50 kíl, to je proste málo kíl. Rovnako ako ked ma niekto nad 100 kíl, je to veľmi veľa kíl - objektívne a neodškirepiteľne.
A obidvom skupinám by bolo možné radiť, aby sa zamysleli a niečo so sebou robili ... len také rady sú spravidla nevyžiadané, hoci "dobre mienené".

hettinka
1. nov 2016

@ajana1 a tvoja reakcia? Dúfam, že si ich trefne a duchaplne poslala do hája ...

nivea777
1. nov 2016

@ajana1 to bolo kolko kg? ta tvoja "nadvaha"? :D neviem si to predstavit.. ale tak ja som zas nikdy nebola chuda ze kost a koza.. taka normalka :D ale ked som pribrala a potom schudla,tak viem ze sa to da ked clovek ma volu

lenpi
1. nov 2016

@hettinka Prepac, ale taketo reci ma vytacaju do vyvrtky. Mam cca 165 cm a 50 kg. Jem normalne, snazim sa zdravo ale nijak to nehrotim a jem celkom dost. Dietu som v zivote nedrzala, cvicit by som mala a flakam. Som, aby som citovala, zdrava a normalne sa stravujuca zena. Mam dve deti, otehotnela som obidva razy prakticky hned, nebol problem pocat, donosit, porodit ani dlho kojit. Nie som vychrtlina, mam metabolizmus, ktory funguje ako funguje, moja mamina bola na tom rovnako.

hettinka
1. nov 2016

@alexa21 nie, nie som zakompexovaná ... trvalo síce niekoľko rokov, kým ma prestali bolieť hlúpe pripomienky a komentáre, že som pekná, ale mala by som byť chudšia. Som sama pre seba a pre môjho manžela spokojná aj s tými všetkými kilami "navyše". Vlastne dnes ich už nevnímam, že sú navyše. A paradox je, že ked som absolútne prestala riešiť váhu, tak zliezla o nejakých 5 kíl sama od seba. Zrazu mi všetko oblečenie bolo voľné, tak som na to prišla.

alexa21
1. nov 2016

@hettinka tak to je spravne..len netreba skatulkovat.mna sa vasa sprava trosku dotkla,ale za vyraz zakomplexovana sa ospravedlnujem.

ajana1
1. nov 2016

@hettinka jednemu som povedala Ze som Sa dobre najedla a tomu druhemu Ze mi je skvele lebo chodim Na party 😉 Co bola aj pravda xixixi

arana2
1. nov 2016

Anitenkaa1-toto bol vcerajsi moj nick,zrusila som sa,lebo som sa uplne nasrala na baby ktore majh 50kil a vsetko vedia.Pytala som sa,ci ma niekto skusenost s otehotnenim a nie ma tu urazat. Moja vaha je vellka,plne so to uvedomujem,pisala som ze chudnem. A este odkaz tym nasim,,50 kilovym,,slecnamco su strasne rozumne-strcte sa do riti 😀vase KOMENTY ma nezaujimaju ...zaujimaju ma iba tie,ktore maju s tymto uz SKUSENOST. To,ze mate 50kil neznamena,ze ste zozali uspech... A aj tievase nezmysly o chorobach -moja teta bola chuducka,nepila,nefajcila a predsa mala rakovinu ...a poznam vela takych pripadov......och ..uz len take nam tu trebalo v tejto diskusii ....

ajana1
1. nov 2016

@nivea777 moje maximum bolo 67 kil. Viem Ze pre vela zien je to mozno vysnivana vaha ale pre mna to bolo proste vela 😉

arana2
1. nov 2016

@borkoo393 to je moja sestra,zohnala ich na nete 🙂 len neviem ci nahodou nie v DE,tam robi. 🙂

nivea777
1. nov 2016

@arana2 nepaci sa mi tvoja reakcia.. pytala si sa na nazor a radu,skusenosti.. ked ti niekto povie nieco,co ti je proti srsti tak urazas? baby to zle nemyslia.. je to naozaj veelmi velka nadvaha,aj ked si vyssia ale si mlada baba .. ja som tiez bola baculka ale schudla som,nepozerala som sa na to ze aj ine su baculky a aj viac ako ja,pozerala som na seba a na svoje zdravie a dobro.. za 3-4 mesiace som dala 18 kg..tebe to pojde este lahsie kedze mas vysoku nadvahu a z vyssej vahy sa lahsie chudne..