Otehotnenie pri veľkej váhe
Ahojte,bezne na internete nedavam diskusie,ale dnes to skusim ...dnes som bola u gynekologicky mam zapal v posve a zvysene hodnoty sliznice-dost velke,mam to zprechladnutia. Snazime sa o babo s manzelom uz pol roka...od malicka som vzdy bola tucna-nepamatam si,zeby som bola niekedy chuda. Mam 24r.a nemam tucne ruky nohy,iba to brusisko...vaha sa mi vysplhalana125kg pri vyske cca 182cm...neviem co mi odporucatw,jasne ze sa snazim schudnut..ma niekto s tymto skusenost?otehotneli ste pri takejto vahe?...dakujem za vsetky rady a skusenosti. Pekny vecer
je tu este niekde zakladatelka tejto otazky ak ano napiste mi ip prosim rada by som Vam nieco povedala :0)
otehotnela som pri vahe 108 kg a ked som rodila mala som 116 kg. asi v 10 tyzdni som zacala krvacat ale nastastie to dopadlo dobre. po porode som mala 110 kg a doteraz sa mi nepodarilo schudnut, dokonca som pocas kojenia este nieco nabrala. nasledne sme po roku cakali druhe babatko o ktore sme zial prisli, no pricina nebola vysoka vaha.
@stevvvka ale ona by mala shudnut. Bavime sa o morbidnej obezite u mladeho dievcata, nie o kilku navyse. Ver mi, ze ja mam cholesterol o.k. a makam na tom aby tak aj chvilu zostal. Nie som najstihlejsia, mam 175 a teraz 64 kil, pri syncekovi som rodila 84 kilova a teda klby ma posledne mesiace boleli ako svina a neviem si predstavit, ze by som na tej vahe ostala, ak chcem fungovat tak, ako v zivote fungujem. Vykaslat sa na to, ci sa vtrepem do rifli. Obezita zatazuje srdce, cievny system, klby. Ak ma stihly clovek nejake problemy, ako obezny by ich mal este viac. Ano, to, ze sa clovek stara o svoje zdravie mu nezruci dlhy zivot, ale to, ze sa nestara, mu ho zarucene moze skratit 😖
@ajana1 no ale kebyze mas geneticku predispoziciu byt tucnejsia tak sa ti inak pise, veis take mudrlantky ako ty,skus sa vzit troska aj do situacie tych,kt su od malicka pevnymi i napriek pohybu a normalnemu stravovaniu,,,to sa tu lahko kritizuje..takze nepis rady ked si to nezazila. a ozaj su tucnejsi ludia t priberu aj z vody...maj sa pekne.
@lucinka511 taki ludia neexistuju - si chori ludia ale to ze tucna zena ma tucne deti nie je genetika len rovnake stravovacie navyky ako ma matka... spoznala som tisicky deti a dospelych, kazdy zdravy ked sa zaprel tak dokazal schudnut ( tym myslim zmenu stravovacich navykov a sport)...z vody nikto nepribera - prave zanedbavanie potneo rezimu velakrat u tucnych sposobi spomalenie metabolizmu a nasledne tzv. Priberanie aj zo vzduchu....
@lucinka511 to je len jedna z vyhovoriek kde je zle stravovanie prenasane z jednej generacie na druhu. Taktiez vyhovorky typu problemy so stitnou zlazou (velmi lahko liecitelne), tazke kosti, pomaly metabolizmus, nedostatok casu a zoznam ide urcite dalej ale tieto byvaju najcastejsie. samozrejme ze nemozeme byt vsetky chude ale ja Sa nebavim ani o tych co maju par kil navyse ale o obeznych ludoch kde je to zavinene ich vlastnym pricinenim
@dai to priberanie z vody bolo myslene obrazne , nie doslovne...no urcote genetika ovplyvnuje velmi postavu .samozrejme ze drinou a sportom a dietamisa da ovplyvnit postava ale vo vatsine pripadoch sa aj tak neda cely zivot len dietovat a sporotvat a clovek raz s tym prestane a namiesto zelenininoveho salatu si an obed da poriadny salat s masom. Okrem toho asni so sportom to netreba prehanat,lebo ja z mojich skusenosti po 5 r behani mozem povedat ze uz ku konci som citila koleno a bedrovy klba je to zo sportu,a to som este mlada zena,, aj sportovci su predcasni invalidi povatsine, telo potebuje na spravnu funkciu aj tuky nie len yeleninu....A s tymito obeznejsimi ludmi je to tazsie lebo uz z principu potrebuju schudnut voacej ako clovek s priemernou vahou a ja osobne si neviem preddstavit sa trapit dietami a sportom cely zivot pre par zhodenych kil aby som mala normalmu 70.80 kg vahu...lebo zo 125 kil 50,60 kil nebude mat skoro nik.
@dai ja som tučná a moje tri deti sú chudé, dve z nich až trochu viac ako chudé, to znamená, že im všetko zožeriem? V živote son chudá nebola a už som stará na to, aby som sa stále obhajovala, otehotnela som normálne, výsledky krvi a tlaku mám ukážkové, hocakú chudaňu strčím do vrecka, dokonca v práci som rýchlejšia ako moj 60 kilový kolega...
@papricka33 ja som iba vyjadrila nazor o ludoch s nadvahou vseobecne. nepisala som konkretne len o autorke. 🙂
pretoze vacsina prispevov, diskusii, statusov s touto temou obsahuje komenty typu mal/a by si schudnut. ver, ze tucni ludia toto uz poculi nejedenkrat a ked im nepomohli komentare okolia, komenare cudzich ludi asi tiez vela nespravia...
@lucinka511 nie dietami ale zmenou zivotneho stylu a to je rozdiel medzi chudymi a tucnymi. Aspon pre mna je jest vyvazenu a zdravu stravu zakladom a nielen docasnym riesenim Na schudnutie par kil a potom zas jest hluposti a vela. Tiez neuznavam extremy v stravovani typu bez lepku, laktozy, masa iba vegan a neviem co ale normalne racionalne stravovanie.
@anitenkaa1 ja som raz čítala že pre otehu je brušný tuk najhorší. Takže schudnúť. Si silnej postavy, celkovo. Odporúčam pri tvojej výške schudnúť tak na 80 kilo. TO by bol úspech. VEĽA šťastia.
Boze nemam slov na niektore komenty!!!!!
@dai Nechcem uz s tym nic robit , mam po krk hlupákov, či umriem na obezitu alebo ma zrazí auto, každá si svoju riť nosí sama, a genetika? Moja mama bola tiež taká ako ja ,až keď prišla rakovina, zožrala ju na40 kíl, takže dlhšie vydržím, keď to príde...😂 nezáleží na kilách, ale aké fluidum vyžarujete... Sebavedomie je veľmi dôležité, ale tie, ktoré sa rozhodli chudnúť aj za cenu svojho zdravia, držím palce, radšej budem tučná a zdravá, ako chudá a chorá s ešte chorším sebavedomím
A na margo pani, čo založila túto diskusiu, nemali ste odísť, nie je to vaša hanba, ale hanba je tých, ktorí len kritizujú a hovno o tom vedia, vy ste si prišli len po radu, druhýkrát sa opýtajte svojho lekára, určite je väčší človek ako niektoré tu harpie
Pre pani zakladateľku , mám tri deti obezitu a lekár mi nikdy nepovedal, že nie je vhodné aby som mala deti, nikoho som sa nepýtala, mala som ich a hotovo! Ak ste zdravotne v poriadku, tak by to nemal byť problém
@anitenkaa1 Necitala som vobec diskusiu... My sme si s mm vtedy este priatelom nedavali pozor niekolko rokov, tiez som bola vzdy tucna. Do 100kg mi vela nechybalo. Pred sestrinou svadbou som schudla 30 kg, obliekla velkosti 36-38 a pol roka po svadbe som otehotnela. Lekarsky som to nikdy neriesila preco sa nam nedari, no myslim si ze to mohlo byt vahou. Drzim palce! Ja som cvicila drzala Dukanovu dietu.

@arana2 tak super Ze si plnite sny a idete za svojim v tom can drzim palce. Ja len ze Uz teraz nemas Na nic cas a co potom ked Sa narodi. Kde je v tom masterplane cas Na seba a manzela? Lebo pri tolkych projektoch je dost mozne Ze za par rokov tu bude tema "s manzelom sme Sa odcudzili"