Ovariálny hyperstimulačný syndróm - príznaky

11. máj 2023

Ake ste mali priznaky pri ovarialnom hyperstimulacnom syndrome?
Velmi sa toho bojim.

gir
11. máj 2023

Až keď sa mi brucho začalo nalievať vodou, telo ju zadržiavalo. Nohy som opuchnuté nemala. Až keď som jednu noc spala posediačky,tak mi tlačilo na pľúca. Nedalo sa ležať. Zjedla som polievku a bola som plná. Napila som sa vody a hneď som ju zvracala. Nič ma nebolelo, len som nemohla dýchať a jesť. Na pohotovosť som išla v hodine dvanástej. Hneď ma hospitalizovali,hrozila pľúcna embólia. Obličky prestavali pracovať. U mňa sa všetko zomrelo behom troch dní.Je to život ohrozujúci stav.

gejb
11. máj 2023

Ja som bola len extrémne nafuknuta, brucho ako v 5 mesiaci a veľmi citlive vaječníky. Musela som chodiť opatrne inac ma boleli....ale nebolo to až také strašné. Po OPu to odznelo.

rurutiax
11. máj 2023

Mám pcos, už počas stimulky som cítila bolesť vaječníkov, skôr to bol diskomfort, ale fungovala som normálne. Vraveli mi, že je to bežné počas stimulácie. Odobrali mi len 7 vajíčok, čiže vraj mi ohss nehrozil. Po opu sa to začalo akosi zhoršovať. ET prebehol, aj keď som lekárom vravela, že mám podozrenie na ohss a necítim sa dobre. Embryo sa uchytilo a postupným zvyšovaním hcg sa mi ohss len zhoršoval. Asi 10 dní po transfere to už bolo na nevydržanie, brucho som mala ako balón, nafúknutá, zle sa mi dýchalo, nevedela som chodiť, mala som neskutočné kŕče. V ten večer som išla na pohotovosť, mala som silný ohss a 16 centimetrové vaječníky. Hospitalizovali ma a skončila som na infúzkach. Bolo to hrozné, ale po necelom týždni ma pustili domov. Doma som sa z toho dávala dokopy. Všetko sa dalo do normálu a bábätku sa nič nestalo.

autor
11. máj 2023

@rurutiax paneboze. No presla ma akakolvek myslienka na ivf teda.

rurutiax
11. máj 2023

Nechápem prečo. Pri stimulácii sú riziká a komplikácie, ktoré môžu nastať a s tým treba počítať. IVF nie je prechádzka ružovou záhradou. Podstúpila by som to celé kľudne znova, lebo bábätko za to stojí.