Pálenie vonkajšej sliznice vulvy.
Dobrý deň, diskusie ohľadom môjho problému sa tu už vyskytli, ale ani v jednej som sa nedopatrala, čo nakoniec autorke pomohlo. Aktuálne už piaty mesiac pociťujem pálenie vonkajsej sliznice vulvy, priestor medzi veľkými a malými pyskami. Zvláštne je, že väčšinu času to pociťujem iba na pravej strane vulvy. Začalo to pri brani ATB na močové cesty, potom ma dookola liečili na mykozu, ktorá to zrejme nebola. Potom prišiel nález ureaplasmy, ale po prelieceni doxyhexalom a fromilidom mam výsledky negatívne, no problém s pálením "zvonku" ďalej pretrváva. Gynekológ a urológ tvrdia, že mám asi narušeniu mikroflóru, ale už 2 mesiace sa dopujem laktobacilmi orálne aj vaginalne, no zlepšenie žiadne. Alergologia aj kožne sú negatívne, rovnako gynekológia a urológia. Okrem tej ureaplasmy boli všetky výsledky negatívne a to mi ich robili viackrát s časovým odstupom. Za ten čas mi boli naslepo dávane antibiotika, amtimykotika, preto ma teraz každý doktor odbije, ze je to mikroflora. Ja som však nepocítila žiadnu úľavu ani pri liečbe ATB ani po lakotobaciloch, rosalgine, actigeli, lactofeele. Mala som sedacie kúpele z repika, harmančeka, soli z mŕtveho mora, hypermanganu.Mam pocit, že som vyskúšala už všetko, ale zmena žiadna. Spôsobuje mi to veľký diskomfort. Partnera nemám odkedy tieto problémy začali, takže nikto to na mňa opakovane neprenasa. Bola by som vďačná za akékoľvek rady a skúsenosti. Ďakujem.
@bigdream mam to uz skoro rok, bola som na gynekologii, robili mi vsetky mozne odbery, negativne. Skusala som menit mydlo, prasok, vlozky...nijaky extra posun. Tak som si nejako zvykla, su dni ked to ani necitim, inokedy vyraznejsie, vtedy natieram tou mastickou. Lekarka mi tiez povedala, ze mam skusit ist na kozne alebo to spomenut na alergologii, ale to som nebola. Nepoznam tu nejaku dobru koznu lekarku, k nasej by som s tym nesla.
@bigdream netrap sa, urcite to raz skonci, aspon ked uz teraz vies tu z diskusie zistit co je vo veci, ako sa diagnoza vola, budes vediet hladat dalsie moznosti, oslovit pripadne inych lekarov, co ti pomozu. Urcite sa nepoddavaj tomu, nie je to prijemne, ale ani to nie je koniec sveta. Vyskusaj este pripadne co ti tu zeny poradili, mozno najdes nieco co ti zaberie a budes sa citit lepsie.
@bigdream no to ti verim ze to ta muselo rozculit... to musel byt teda doktor... nebola som u inej lekarky, asi to ja nemam az take bolestive alebo co, inak by som urcite isla. ja pri intimnom zivote nemam az taky problem, u mna je ta pokozka podrazdena asi dalej od posvoveho vchodu, medzi tymi zahybmi alebo ako by som to nazvala... Vidno mi tam aj cervene miesta, takze moja lekarka vidi, ze si nevymyslam, akurat z gynekologickeho hladiska nijaky problem nemam - ziadne chlamydie, kvasinky...nic. Vravela som jej, ze cim to je, ved som nikdy taky problem nemala, a ona mi na to: "No, nikdy ste ani nemali takmer 40 rokov, par kil navyse a tri porody za sebou..." takze tak 🙂 Ako pri vyske 176cm vazim 74kg, je pravda, ze by to mohlo byt lepsie, ale tak zas nepripadam si nejaka obezna... ktovie, mozno fakt tych par kil to spravi. U teba nenastala ziadna zmena akoze predtym nez si zacala mat problemy a teraz? (ci sa trebars aj tebe nezmenila postava, viac sedave zamestnanie...) Mne sa to zacalo robit v prvej vlne korony, ked som ucila iba online, denne v kresle sedela 8-10 hodin pri PC... menej pohybu a tak...
@bigdream v dr max obycajna biela co ju tam priamo robia 🙂
Ahojte dievcata, ako su na tom vase problemy....aku mate nastavenu liecbu? mne sa toto zacalo objavovat po zapale moc.ciest a mykozy...teraz palenie a svrbenie, zacervenanie vulvy, vysetrenia ma este cakaju ale neviem aku liecbu mam ocakavat...hadam vas len tak lekari nenachavaju s tym hroznym palenim a svrbenim....svrbi a boli vas to stale pocas mesiaca ?
neviem v akom ste veku a ake lieky sa uzivaju ale da sa mat dieta pri tomto ochoreni ?
@giraffezoe ako ste na tom teraz?
@kvojtanikova kilami to nebude, ja mam 45kg 😉
@giraffezoe ako na hojdačke, vypozorovala som, že sa to začína 8.den cyklu a samo to odozneje asi po 10tich dňoch a najzaujímavejšie je, že to mám len každý druhy cyklus. Takže asi to bude mať súvis aj s hormónmi. Nelieči sa nijak a ani k doktorom s tým už nechodím, pretože bud sa tvárili, že mi nič nie je alebo dookola dajte si canesten 🤦♀️🤦♀️ a nedokázala som im vysvetliť, že mám úplne iné problémy ako mykozu 🤦♀️
@giraffezoe je váš problém ešte aktuálny?
@basimko123 momentálne som už dlhšie v poriadku. spúšťačom mojich problémov bol pravdepodobne stres. dala som si do poriadku hlavu a zatiaľ je to OK
@giraffezoe dakujem. drzim palce nech je len dobre.
@basimko123 dakujem
Ahojte, od januára sa s týmto trápim. začervenané okolie, často až po konečník, začalo mi to po korone, teraz, keď som kovid prekonala druhýkrát sa stav znova zhoršil. Neviem, či to má s tým súvis, nechcem to zhadzovať len na to, ale nič iné mi z toho nevychádza..... Každopádne, riešila som to s kožnou, na kožnej alergologii, na gastre, imunologii, gynekologii, vzali mi odtial vzorky na biopsiu. Výsledok: nešpecificky chronicky zapal. Nikto nevie z čoho a ako sa ho zbaviť. Mastičky, krémy, vklady, kúpele v repíku a soli, nič mi nezabralo. Zmenila som stravu, hýbem sa, jem probiotika, spodne pradlo mam bavlnene a pohodlne alebo žiadne. Nohavice neznesiem, nosim len sukne alebo volne teplaky. Umývam sa len deckým sprchovým gélom z lekárne. Neviem, čo viac spraviť, na koho sa obrátiť. Je to boj, ako sedieť na žiletkách. Ak sa toho niekto zbavil, prosím, poraďte. Ja už som zúfalá. Držte sa a ďakujem za každú radu.
@giraffezoe ahoj. Mala som aj mám podobný problém. Presne ako píšeš..... Asi som prišla na to ,čo by to mohlo.byt. teda aspoň u mňa. Lichen planus. Hoď si do guglu. Na mňa to sedí. Nejde o klasickú mykozu. Nie je to ani infekčné. Je to zasrata autoimunitná reakcia a môže.to.mat rôznu formu. Časom.to.vymizne. spúšťajú to rôzne faktory a to najmä stres....drz sa
@madalbal ahoj,vidím tu tvoju odpoveď,tak sa pripojím.Tiež mám taký problém a všimla som si,že mi to začalo po korone,tiež som ju mala dvakrát a za každým po korone toto prišlo.Prvýkrát som sa trápila par mesiacov,vyskúšala som všetko asi,tak ani neviem čo mi zabralo a bol pokoj.Teraz v januári som prekonala kovid a tieto stavy sa zase vratili v plnej sile.Už som zúfalá,gynekológ nevidí žiadny problém,iba že mám to červené a to je celé.Tebe pomohlo niečo?
@sasaam ahoj 🙂 No, môj stav stále pretrváva, užívam probiotiká (gynimum dual protect). Bola som s tým na kožnom, videli, že to mám červené, robili testy na alergie, dali kortikoidnu mastičku, ale nemam pocit úľavy. Podľa mňa ide o kožný problém aj napriek tomu. Kúpila som si v lekárni dva produkty z A dermy. Jeden krém a druhý sprej. Oba vhodné aj na oblasť genitálii. (A-DERMA Dermalibour+ Reparačný CICA, A-DERMA Cutalgan upokojujúci sprej) Celkom mi to ukľuďujú, nie je to také akútne a cítim sa lepšie. Zatiaľ som sa toho nezbavila, ale už aj toto je pre mňa pokrok. Sú drahšie, ale teraz v marci majú na ne zľavu v Benu lekárni. Možno to stojí za vyskúšanie 🙂 ak máš aj ty dáky typ ako na to, alebo niečo, čo ti pomáha, ozvi sa, prosím. Držím Ti palce.
@madalbal ďakujem ti za odpoveď,ja s tým tiež ešte bojujem,tie probiotiká beriem tiež,tak isto som začala brať kremíliu,každé ráno si to namiešam do vody a pijem to,mužovi som zakázala umývať sa tam dolu s mydlom,iné ma už naozaj nenapadlo,lebo ja robím so sebou všetko možné aj nemožné a preto ma napadlo,že vyslúšame aj túto metódu,že ani on sa tam dole mydliť nebude🙂 a zatiaľ,klop,klop všetko v poriadku.
@giraffezoe ahoj podobne to mam, nasla si ucinnu liecbu?
momentálne fungujem na zinkovej mastičke, koloidnom striebre a upravila som stravu. Vysadila lepok, mlieko... nie je to jednoduché, ale pomáha mi to. Probiotiká samozrejme a pridala som omegy a jablčný ocot.
@giraffezoe dobrý deň, ako sa to časom vyvinulo?
@giraffezoe dobry den mam toto iste,Jsem na dne byla jsem i na zamrazeni cipku ,ale zlepseni neni.z venku me to pali ale nesvedi.vse.mam ciste uz nevim co stim
@denysa2021 ahoj som na tom podobne a podobne zufala ako to riesis? podarilo sa nieco ?? dakujem za odpoved !!!
Dievcata a nie ste anemicke??? Ja som a mam ten isty problem, ci to nemoze suvisiet....

@bigdream ahoj, vola sa to vea lipogel, ale pozerala som a neviem ci to maju tu na slovensku ja som to kupivala este v taliansku... To stym som si to stale premastovala, ink teraz uz je to rok od kedy mi to zacalo a este stale to mam ale uz vacsinou len po nejakom podrazedni ked sa utriem uterakom alebo po moceni.. A umyvaj sa len tea tree oil.. To som na zaciatku pisala ze do litra vody 4 kvapky.. A nic ine som dlho nepouzivala..