Paranoidná schizofrenia a možné tehotenstvo
MYSLITE SI ZE ZENY S PARANOIDNOU SCHIZOFRENIOU MOZU MAT DETI JE TO ZAUJIMAVA OTAZKA
prepac, nikoho neurazam, a moja dedukcia bola spravna, sama si priznala, ze ta tam poslal....mozno, keby si ho dalej strpela, mozno si uz tam a liecis sa......ziskala by si ju.... a ja lutujem teba, pretoze tvoj obmedzeny nazor je proti ludskosti, vytvara dojem genocidy, a to ze hadzes vsetkych do jedneho vreca,je hm...radsej si daj sedenie aspon s psychlogom...a koncim, uz sa s tebou nebavim....
@stellamaris
@zvolsiinylogin ty si atestovany psychiater skrizeny s jasnovidcom, ze vies z par riadkov tak jednoznacne urcit @stellamaris diagnozu?
Ja by som na take cosi odvahu nemala. A ani zhadzovat vypovednu hodnotu jej vlastnych skusenosti.
@zvolsiinylogin si chudera,nemusis sa hanbit za svoju chorobu.A obvinovat vsetkych,ze su chori,je jeden z hlanych priznakov schizofrenie,takze tolko k tebe.Ja na psychiatrii nemam co hladat,som zdrava.
@zita19 ja som si zobrala dieta, romske dieta u ktoreho jeden z rodicov ma v anamneze schizofreniu .. viem ako skoncil resp. aktualne na tom je ... vesele to nie je, myslim ten biolog. rodic ... aj moj maly je v starostlivosti samozrejme ambulantnej detskeho pedopsychiatra
ak su to podla vas tak nezavazne diagnozy ... myslim paranoidna schizofrenia .. nech sa paci ... pozyvam vas ... deti, s predispoziciami, resp. uz vacsie kde sa zacinaju prejavovat priznaky v nasich detskych domovoch su ... a cakaju na ludi, ktori su natolko rozhladeni ze je to pre nich nezavazna diagnoza ...
nikto nikoho nehadze zo skaly ja som za zivot od pociatku po jeho koniec .. ale tiez si myslim ze v istych pripadoch ma byt poskytovana bezplatna antikoncepcia ... vo forme aka je pre danu zenu prijatelna ... 😉
@maznacik007 netvrdim, ze to su nezavazne diagnozy. Ale mne sa nepaci, ze sa niekto chce pasovat za boha a rozhodovat kto ma alebo nema mat deti. Je jedno ci schizofrenia alebo hemofilia. Zial toto tu uz bolo, ked sa rozhodovalo o tom kto ma pravo zit a rozmnozovat sa.
Proste mna poburila ta jednoznacna terapia: Sterilizovat.
@zita19 🙂 😉 ja o diagnoze nehovorim - ak dufam vies,co je diagnoza....som sa pokusila rozobrat problem psychiatra jej exmanzela.... 😉 aa,nechajme to tak, nebol by to vobec takyto prvy pripad....... 😠 bavime sa tu o paranoidnej schizofrenii, ja som naznacila, ze jej manzel mohol mat aj tuto diagnozu, avsak urcite v kombinacii aj s inou poruchou,takze jej vypovedna hodnota prave o tejto poruche je prakticky nulova, s velkym ohladom na jej odporucanie, ze matky schizofrenicky nemaju mat deti - a toto si myslim, ze uz je pre jej pripadneho psychologa,kedze ona sama sa prakticky z toho psychicky nedostala, a tym padom ma taky usudok.... 😠 😠
@stellamaris nie, nemas pravdu, jednou z hlavnych priznakov schizo, je prave odmietanie nazoru ostatnych o jeho chorobe...mam co to nastudovane, a pisu to v kazdom letaku o tejto chorobe....chory clovek je jednoducho presvedceny,ze je zdravy,aj ked okolie usudzuje inac - co vyplyva z jeho slov, zo spravania , a z cinov...
nie kazdy ma formu schizo dajake bludy, schizo je aj forma myslenia, a vyjadrovania 😉 ....tak baby dobru....
@maznacik007 prave v tvojom poslednom prisevku si povedala, co sa cakalo hned na zaciatku, a s cim mozem suhlasit - odporucit zenam vhodnu antikoncepciu, ak s tym suhlasia - na rozdiel od prveho, kde si pisala o sterilizacii, ako jedinej moznosti....
a z mojho pohladu, ano, mala by sa predpisovat antikoncepcia zenam, ktore chcu, a hlavne tam, kde je evidentne socialne slabsia skupina - u nas romovia...hlavne preto, ze o deti sa nestaraju a tieto koncia v detskych domovoch- a tu nie je velky rozdiel, ci je rodic zdravy alebo chory -nevyznam sa v problematike, takze len takto okrajovo....
kazda zena, bez rozdielu rasy ci nabozenstva, ma mat slobodnu volu, ci chce mat dieta alebo nie...a to asi zakotvene v ludskych pravach.....takze reci, bolo by lepsie keby...pripadne priala by som si keby...alebo odporucila by som...a iba preto, ze ma dusevnu poruchu su skor pripady pre minimalne psychologa...
uz do tejto temy nebudem prispievat, pretoze uz nazov clanku vzisiel bud od osoby totalne neinformovanej, pripadne padnutej na hlvu....
@zvolsiinylogin ja len k teme, ze 2 ludia so schizofreniou maju vysoku pravdepodobnost dietata so schizou.... je na tom nieco pravdy, jeden taky par poznam, a ich 18 rocny syn sa uz na schizofreniu lieci....
urcite su schizofrenici, ktori su dlho na liekoch a ziju plnohodnotny zivot, ale je velmi vela aj takych, ktori sa zhorsuju napriek liecbe. ty sa pohybujes medzi schizofrenikmi, a vidis ich takto, ini ludia ich maju v rodine a prezivaju to s nimi, ini pracuju na psychiatrii a vidia tam dennodenne desiatky schizofrenikov, ktori sa aj opakovane vracaju....takze pravda je niekde v strede.a neraz najdu osetrovatelia "parit sa" (tazko je hovorit o laske medzi 2 ludmi ktori sa v ten den uvidia)dvoch schizofrenikov na izbe, a ti sotva planuju rodinu.....
myslim, ze sterilizacia prichadza casto na podnet najblizsich pribuznych schizofrenikov, ktori to rozoberu s dotycnym pacientom a ten sa neskor rozhodne ju podstupit. je to na zvazeni kazdeho dotknuteho...
@latvia skoda, ze nevies, ako to asi ide v ustavoch....tam su automaticky dve oddelenia - zenske a muzske, takze tazko o pareni sa da vobec hovorit, aj tak nerozumiem tomuto kontraproduktivnemu slovu, lebo podla mna sa parit mozu iba zvierata...ak je niekto v ustave, tak tam urcite neskysne na den, dva, takze ak niekto chce byt s niekym par, co sa stava,tak sa poznaju urcite dlhsie a nie ako uplne zdravy ludia, ktori ked idu povedzme na intrak, tak....psychiatricke oddelenie nie je hotel, ci intrak ako si to ty namyslas - pripadne neviem odkial to mas.....
a to ze ma niekto niekomu odporucit sterilizaciu? neviem, ci to niekedy navrhli tebe,ci co, ale uprimne, nikdy v zivote som sa s takymto nazorom, ci uz u lekarov, sestriciek, alebo pribuznych nestretla.....takze tento nazor je dovi dopo...
a nabuduce, ak budes mat otazky ohladne co sa tam deje, ako to vyzera cele, pripane o tej sterilizacii, obrat sa na niekoho ineho, alebo chod si to vyskusat....takze, good bay...koncim tu upne v tejto teme...
@zvolsiinylogin ja uspavam schizofrenikov na ECT, vidim ich kazdy tyzden na psychiatrii a lekari hovoria, ako sa ma ich stav, takze uplne scesty nemeliem. okrem toho, uz som uspavala aj schizofrenicky, ktore podstupili dobrovolne sterilizaciu. alebo ak nemam schizofreniu, nemozem sa vobec vyjadrit? mne je jedno kto podstupi sterilizaciu a kto nie, ani netvrdim, ze vsetky zeny MUSIA byt sterilizovane. iba chcem poukazat, ako to zvykne fungovat v niektorych nemocniciach.
Tak drahé moje... pred 2 týždňami som bola u mojej lekárky.. zhodou okolností sme sa bavili o deťoch... postup u mňa je úle jednoduchý.. môžem alebo aj nemusím vysadiť lieky keď chcem otehotnieť... nie je to problém...ale v mojom prípade som sa rozhodla že lieky krátko pred zamýšľanou graviditou vysadím.. pre istotu..ale na to mám ešte čas.. lebo aj tak momentálne pracujem v Nemecku, chcem zobrať najskôr hypotéku s drahým a potom až druhé dieťa. Latviin príspevok sa mi zdá veľmi neopodstatnený.. schizofrénia nie je tak dedičná choroba ako trebárs lupus, alebo iné choroby.. Mne ju vyvolal stress.. keď som musela pracovať v zahraničí a bola pol roka bez dcéry a stále som myslela len na to ako splatiť úver, ktorý mi zanechal byvalý, keď opustil mňa a aj naše dieťa... schizofrénia samotná ma viacero podôb... tak neviem o čom sa tu baviť.. to že sa niekto rozhodne nemať deti a dá sa sterilizovať je jeho vec.. ale pochybujem že takéto rozhodnutie má niečo spoločné s chorobou.. proste deti už viac nechcú a využívajú možnosť.. moja kamarátka sa chcela po prvom dieťati tiež nechať sterilizovať.. len nakoľko netrpí žiadnou chorobou nie je to možné...Latviin príspevok mi veľmi pripomína jednu "ošetrovateľku" z nemocnice, ktorá sa takto úžasne vyjadrovala k tejto diagnóze.. že už nemať deti, nemať vzťahy a vyhýbať sa bežnému životu.. lebo však ste chorý... a potom sa stalo to čo sa stalo..po toľkých pesimistických názoroch jeden pacient spáchal samovraždu... odporúčanie je asi také.. zvážiť svoje možnosti, čo kto na čo má a podľa toho sa zariadiť.. poznám X žien čo nie sú choré a napriek tomu svoje dieťa opustili... ja osobne si myslím že keď zvládam svoju dcéru, prácu a úspešne som s touto diagnózou ukončila vysokoškolské štúdium, tak dieťa, teda babatko zvládnem ľavou zadnou... takže toľko k diskusii
@latvia a v ktorej nemocke pracujes? pretoze taketo infosky pocujem prvy krat v zivote.......hm... 😠 ja som zilina...
@latvia ECT mozgu sa robi pri plnom vedomi, pokial viem...uspavaju len na elektrosoky....
@zvolsiinylogin to je pravda.. brala som 5 elektroškov.. dávajú sa obvykle preto, aby lieky rýchlejšie zabrali.. môjmu známemu trpiacemu depresiou ich dávali tiež.. pretože mu nezaberali lieky.. no nepomohlo ani to.. ale po pravde.. asi by ma kleplo keby som vedela že počas môjho spánku vedie niekto takýto rozhovor.. ako popísala latvia.. pretože je to neetické preberať zdravotný stav pacientov
@latvia 😀 😀 u nas to je tak, ze prides, nasadia uspavacku a zo 6 aj 9 druhov liekov na rano, oded aj vecer, tak v prvych chvilach pomaly ani nevies, ktora si...je to nemocka ako kazda ina, ludia tam nechodia zhanat vztahy, ale sa liecit....no , mozno som vedela o jednej pani, ktora bola s jednym spolupacientom, ked isli zeny na prechadzku a dajako tam boli aj muzi na prechadzke....ale ta sa liecila prave na nymfomaniu, takze prakticky vlastne za to asi ani nemohla....ale urcite to nebolo za jeden , dva dni, ale aspon za dajake dva tyzdne, ci viac, pricom ona uz mala dospele deti a a bola aj vydata....ale to bol fakt jediny pripad , o ktorom viem.... 😀 😀
@linda4444 nasi podpisali, aby som elektrosoky nebrala, aj ked mi struhli dopredu dajaky , hoci o tom nasi nevedeli...ze vraj elektrosoky nenavratne poskodzuju mozog, tak preto....predsa, je to slaboprud elektrina....
@zvolsiinylogin neviem teda, co myslis teda pod ECT ty, ked sa to udajne robi pri vedomi, lebo ECT je skratka elektrokonvulzivnej terapie, co su elektrosoky, teda je to jedno a to iste....
@linda4444 neviem preco ma prirovnavas k nejakej osetrovatelke, ktora sa takto úžasne vyjadrovala k tejto diagnóze.. že už nemať deti, nemať vzťahy a vyhýbať sa bežnému životu.. lebo však ste chorý.. - nevkladaj laskavo slove slova k mojmu nicku, lebo nic take som nepovedala, ani nemam pocit, ze by to takto malo vyzniet.mne je jedno ci schizofrenici budu mat deti alebo nie, nie je to moja starost, ja nikomu nenakazujem ako ma zit, tak si taketo poznamky nabuduce odpust, lebo dost urazaju 🤐 povedat svoj nazor a skusenosti snad mozem a je mi luto ze to nepasuje akurat do vasej chuti 🙄
@zvolsiinylogin a pokial ti struhli dopredu dajaky elektrosok , hoci o tom nasi nevedeli, tak si bola prijatá na psychiatriu ako "nuteny vstup" , a teda si bola nezvladnutelna beznymi metodami, lebo ziaden lekar si nedovoli dat pacientovi ECT bez jeho suhlasu, pokial nebol prijaty akutne ako nuteny vstup, kde nepotrebujes povolenie pacienta.
@zvolsiinylogin este k tvojmu .ze vraj elektrosoky nenavratne poskodzuju mozog, tak preto..
uz aj na internete mozes zohnat zakladne info
http://zena.atlas.sk/10-ne-pravd-o-terapii-elek...
vela beznejsich veci vie nenavratne poskodit mozog....
@linda4444 nemam negativny pristup, mam neutralny pristup. negativny pristup by som mala, keby som kazdu schizofrenicku posielala na sterilizáciu. videla som aj schizofrenika, ktory si nasiel partnerku, chcela som len poukazat aj na zhorsujuce sa stavy schizy, kedze doteraz sa tu hovorilo o schize ako o beznej chorobe s ktorou dokazu ludia normalne fungovat. tymto som len chcela poukazat, ze nie vsetci sa dokazu liecit tak uspesne ako vy dve tu napr. inac prajem ti, aby sa tvoja choroba ustalila a fungovala si ako bezny zdravy clovek.nic viac lekara nepotesi ako stabilizovany a spokojny pacient. ja verim ze veda napreduje tak rychlo, ze si v buducnosti poradia lekari so vsetkymi schizofreniami a inymi psych.poruchami bez nejakej drastickej sokovej liecby....
ex priatel mal zenu ktorej bola v 15.rokoch diagnostikovana scihzofrenia,maju dieta -dceru,ktore im jej lekar neodporucil,vzhladom na jej diagnozu,ktorou trpi aj matka zo strany zeny ex priatela.zena ex priatela spachala samovrazdu...nemala oporu v manzelovi ani v rodicoch,ktori vzdy ututlavali chorobu dcery,a teraz to iste ututlava psychicke problemy moj byvali o ich spolocnej dcere.ked som s nimi zila a starala sa o jeho dcerku,hned od zaciatku bolo zjavne ze to dieta je ine ako ostatne deti v jej veku.tak velmi som chcela pre nu nieco urobit,chcela som aby bola vysetrena odbornikom,taby vedel ako sa ma k nej spravat a ju vychovavat,lenze jej otec,moj ex,to vsetko zlachcoval,proste nechce si pripustit ze sa to vsetko moze opakovat.moja sestra robi 20r.na psychiatrii,a vie o tom svoje dedicnost sa neda vygumovat z nasich buniek.aj ked schiz.je velmi vazna diagnoza,pomocou liekov a spravneho pristupu lekarov sa da s nou zit bezny zivot.len dat zivot dietatu s vedomim,ze viete ,ze vsetko sa bude opakovat,tak to sa mi zda nezodpovedne..
pozerali ste spravy? minule tu niekto pisal, ze schizofrenici nemaju take ataky, ze by mohli zabijat.....a mame to tu....schizofrenicka vycinala uz po 2.krat!!!! tentoraz zabila chlapca, minule dobodala vychovavatelku.....
@latvia
suhlas,vies, o com pises,bohuzial je toho/schizo/teraz prilis vela,aj v prostredí okolo mna, jedna znama dlhe roky ok baba hospit.,ani nechcem ,vediet vraj ako vyzera....dlhe royk v byte podomnou suseda./paranoid.sch/..o ktoru sa stara jej muz/plus tam maju svoje chore 45rocne decko/postih/pocut odtial vsetko,na moju smolu,navyse moja sestra robila dlhe roky sestricku na psych.a obcas som co-to zapocula o schiz.,ak sa ludia s tym nedostanu do priameho kontaktu,len co to vidia v telke,ci na forach,sa im to keca...
🙂 je to horoba ktorá sa vivinie v maternici pri nedostatku vizivi a pri tom ked zena prekoná nejakú chorobu v tehotenstve vtedy sa modzok nedostatocne vivinie urcite casti zakrpatia a horoba sa neskvor prejaví može sa to stat hocikomu nie len tim co maju v rodine tuto chorobu každy sa sprava inak jeden je nebespecni druhi nenpadní kazdi je ini podla toho ci bol agresivni aj ked bol zdravi ci nebol a zaleži ake nezmisli pocuje od satana a posluhovacov to neni zaležitost mogzgu ten je sice poskodení ale to čo chori pocuje je z duchovneho sveta preto ani ked berie schizofrenik lieki mu nepomozu kolko razi a davaju mu elektrosoki no nasiel som na nete ze aj to nepomoze vzdy natrvalo lebo je tam pritomni satan tam treba upravit len modzok modlit sa pit svetenu vodu jeest tri omega mastne kiselini obetovat svete omse ist do lurd a pevne verit v uzdravenie modzgu na satana ine nic neplati ia toto toho sa jedineho boji modzok nedokaze vitvorit hlasi hute vone a tak dalej to je zalezitost duchovneho sveta nigdi nikoho neodsudzujte nigdy neviete kedi ná vás samich diabol zautocí toto je moj osobni postrech som veriaci krestan katolik a viem ze za takich ludi sa treda modlit 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 nemozu za to je to uz v matkinom bruchu ked sa zle vivinie modzok

@maznacik007 ano, STERILIZOVTAT!!!! Aj tie co su prenasacky hemofilie, tie, ktore sa narodil s razstepom pera alebo podnebia, deti akloholikov, diabeticky, trpiace psoriazov, alelrgicky.... Mozme vymenovat tisicky diagnoz. A samozrejme aj chlapov, vsak mame rovnopravnost. Nakonie este budeme chorych a poskodenych novorodencov hadzat zo skaly do mora ako v Sparte....
Ako moze niekto nieco take dokaze napisat v 21. storoci?
Suhlasim s @maca_p len by som hlupane vysterilizovala ako prve. Taka netolerantne pripecena hlupana vychova pripeceneho netolerantneho a hlupeho cloveka aj s dietata s perfektnou genetickou vybavou.