Peľová alergia a tehotenstvo

micikem
1. aug 2017

Nájde sa tu nejaká budúca mamička, ktorá ma tiež silnú peľovú alergiu a berie lieky, alebo skúša čo jej zaberie ? Pred tehotenstvom som brala Aerius a nejaký super sprej do nosa, keď som zistila že som tehotná, som všetko vysadila. Alergiologička mi predpísala do nosa Livostin / čo je na predpis, nie ten voľno predajný/ a kvapky Fenistil. Mala som si zvyšovať počet kvapiek a najsť svoju " hranicu", pri ktorej mi bude dobre, ale 0 bodov. Tak som bola opäť pri lekárke a predpísala mi kvapky Zyrtec a sprej do nosa Rhinocort Aqua. Čo vy beriete? Bojím sa to brať, aby to neublížilo malému. Som cca v 8-9 tt. Používam aktívne sprej s morskom soľou, ale je to otras.
Nechcem nikoho uraziť, ale mám na mysli naozajstnú alergiu keď si človek za sebou kýchne 7- až 10 krát a párkrát za sebou ... nos nonstop plný, v noci zobúdzanie na kýchanie alebo tečenie z nosa :-/ celé zle. Už som povedala doktorke, že z toho kýchania ma boli až podbruško :-/ ach jaj ..

simsalabim
1. aug 2017

@micikem v prvom tehu mi priznaky zmizli, pri druhom to bolo zle, nemohla som vobec dychat, ale snazila som sa vydrzat bez liekov, co bola chyba. Malo to totiz vplyv aj na prietoky, boli fakt zle a lekar mi povedal, ze ked sa ja dusim, nema dost kyslika ani moje dieta...Nakoniec mi nasadili lieky v spolupraci alergologicka a gynekolog, ale presne si to uz nepamatam, riesili to spolu cez telefon. Mala som antihistaminika, rhinocort do nosa, sprej na priedusky a este nejaky iny liek (Oxyfilin?), ktory mal zlepsit tie prietoky....aj pomohol. Drzim palce.

sisiker
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
emi16
1. aug 2017

Ja mam alergie, ale mne bolo odporucane nebrat nic, len morsku sol, tak isto aj moja kamoska, ta ale mala mega alergie
Taktiez pocas dojcenia absolutne nic len morsku sol
Ze vsetko sa vstrebava krvou aj do mimca aj do UM
My sme ale boli tehu v UK
Takze neviem aka je realita na SVK

libawet
1. aug 2017

@micikem výrobky čisto na bylinnej báze/energy, veľmi dobrý proti akejkoľvek alergii je PERALGIN.

dida1234
20. júl 2021

Dobrý deň, užíval tu niekdo prosím vás počas tehotenstva flutiform 125? Ďakujem pekne