icon

Pichanie botulotoxínu kvôli špičkovaniu u deti

aslhey27
24. apr 2014

Moj syn bude mat v Juny 2 roky. Odkedy sa naucil chodit tak stale špičkuje. V pavuku nebol mozno 3x dokopy max 10 min nepacilo sa mu tam, tak sme ho nenutili. Chodime na naurologiu kvoli tomu ze je maly predcasniatko nar v 31tt . neurologicka pri poslednej kontrole povedala ze ak teraz do maja nezacne normalne chodit takze nas posle na pichanie botulotoxinu na uvolnenie svalstva ale zaroven povedala ze unho to nevyzera na skratene slachy lebo ked stoji tak stoji na celej nozicke aj ked ma ortopedicke sandalky so zapinanim nad kostkoutak stupa na celu nozicku, ak ma ine sandalky alebo topanky hoc ortopedicke tak spickuje. Mate niekto skusenosti hlavne s botulotoxinom??? Mam velky strach ze ak nema skratene slachy a ani stuhnute svaltvo ci mu to vpichnutie viac neuskodi ako pmoze. Za každu odpoved dakujem 😉

Strana
z2
thami
2. mar 2020

@brna1989 pripadne este ma napadlo, rehabilitacne pobyty, my sme boli v Dunajskej Luznej a neviem si vynachvalit, s detickami tam cvicia, robia im rozne procedury, atd... 🙂

brna1989
2. mar 2020

@thami jasné cvičíme.o týždeň máme 1rok a cvičíme od 6mesiacov.boli sme v Lužnej v januári na týždeň a teraz v piatok sme sa vrátili z 2tyzdnoveho pobytu v Adeli Piešťanoch.chodime aj k fyzioterapeutke.snazim sa získať ,čo najviac info a kým je taká maličká a sú nejaké peniažky a čas,investovať do toho,ak to má význam.Aj Adeli n hovorili,že je to práčka peňazí,ale ja teda nemôžem krivé slovo povedať.po Adeli máme veľké pokroky.aj by som bola pekne povedané nasratá , keby nevidím pokroky za toľké peniaze,čo pýtajú.😒 Čím viac je človek chorý, tým je liečba drahšia mám pocit.pri akejkoľvek chorobe,poisťovne preplácajú minimum.platis dane aj poistenie zdravotné , aj tak si všetko zaplať sám.

Strana
z2