Po potrate a následnej kyretáži nemôžem otehotnieť

lucinka511
10. mar 2016

Ahojte,stalo sa z Vas niektorej.ze po kyretazi uz neotehotnela alebo mala problemy s otehotnenim? Ja som otehotnela minuly rok v auguste na prvy krat a teraz nie a nie. Ako keby sa nieco po tkm zakdoku pokazilo.partner spermie ma v poriadku.ja podla vysledkov tiez az na neoverene vajickovody ale aj na vysetrenie Hyfosy sa tento mesiac chystam a moj vek iz niw je najlepsi.mam po 34 na prve djea dost neskork😟 ale ked doteraz nebolo s kym a ked uz mam s kym.tak takto to dopadne

sono2
10. mar 2016

Tak, bola si na kontrole, či sliznica opäť rastie nie? Možno je dôvod, že keď bolo ma, je tam nejaký problém a preto sa nedarí. A možno Neni problém žiaden. Som v poriadku, je toľko vyšetrení od imuno hemato a neviem čo ešte plus ani Dobrý spg nemusí byť v konečnom dôsledku dobry pokiaľ nemáte absolvovaný rozšírený spg. Plus vek atď atď. Problém nemusí byť žiadny. Daj si dajme tomu ešte pol roka absolvuj hysteroskopiu to je fajn a možeš sa rozhodnúť čo ďalej. Ale, keď sa niečo podarilo na prvýkrát nemusí opäť kľudne to môže trvať rok a možno viac. Je tu veľa príbehov dievčat, ktoré sú zdravé a otehotneli po troch rokoch. Takže ťažko povedať.

zuzicek88
10. mar 2016

@lucinka511 Ahoj,mam ten isty problem ako ty,najskor nebolo s kym a teraz sa nedari,poradim ti jednu vec,ja som sa vydavala skoro 36 rocna,hned som utekala ku gyn.ci nemame problem,po pol roku zasa,po sedem mesiacov zas,vzdy ma odbila,ze vysetrenia sa robia az po roku,co je blbost,starsim babam sa robia uz po pol roku,takze na nic necakaj,chod do neakeho centra asistovanej reprodukcie,nemusite ist hned na umele,ale aspon vam zistia,ci mate,alebo nemate zdravotny problem,aby si si to neskor nevycitala ako ja,ze mohla som ist skor

lucinka511
autor
10. mar 2016

zu
@zuzicek88 dakujem za radu ,tak aj dufam, ze vsetko je ok a ze je to len stres , v centre som zu Bola,preto prave riesim to vysetrenie vajickovodov ak sa daco nedajboze po Tom potrate zrastlo,,,a uvidim co potom ak vsetko bude ok, tak neham to tak a skusim vypnut..vies po 35 zu ani vajicka nie su najlepsie, mozno kazde 5 je dobre, keby som to vedela skor ,tak by som zacala teiz skor ale co ked som do 32 cakala a dva a pol roka calal este moj praitel🙂

lucinka511
autor
10. mar 2016

@sono2 dakujem za povzbudenie:=) sliznica, ovulacia , hor Profil to vsetko a aj genetika je ok,,, len tie vajickovody lebo nechapem to , ze ak sa raz podai hned a potom po nejakom zakroku nieco nejde , tak kdesi sa chyba musela stat,,,a teraz sme prave amli ozaj styk cez ovulaciu,dokonca aj s pregnylom.tak keby vsetko ok je ,tak to je ..len najtazsie je hladat chyby , a najst si as na doktorov.

sono2
10. mar 2016

@lucinka511 Prosím ťa, takto to nefunguje, že musím predsa otehotnieť, lebo veď sme hento toto tamto. Garantuje ti, že keby si šla na ivf V naivnom cykle, je obrovská šanca, že tvoje vajíčko by sa ani len neoplodnilo A to cielene V miske, alebo ani po asistencii icsi, by si nemusela ostať tehotná. Nemuselo sa nič pokaziť. Čo by sa kazilo? Sklamem ťa, ale HP, cyklus, genetika, je len zlomok Z vyšetrení. Ver mi, mám toho dosť za sebou tiež som taká bola, že veď prvý nativ to je ivf v prirodzenom cykle sa musí podariť A neudialo sa. Ale nejdem ti brať ilúzie. Veľa šťastia. Skôr myslím, že to prežívaškodí. Nechaj to tak pol roka.

lucinka511
autor
10. mar 2016

@sono2 ale ja neplanujem umele vobec , len chcem vediet ci tie vajickovody su ok,lebo ak sa poskodili tak mozem verit aj an zazrak a nepride,,,,a ked budem vediet ze su ok,tak ok neham to tak a budem verit, ze raz to rpdie odychnem si, ja nehcem ist na umele,

zuzicek88
10. mar 2016

@lucinka511 mne to hovor,ja mam uz 39 a aj u nas to bolo podobne,ked ma chcel manzel poziadat o roku,zomrel mu ocino,ako keby nestacilo,potom zasa mne nasli cistu na bedrovom klbe,tak som mala dost tazku operaciu nohy a rok som marodovala,presne viem o com hovoris,asi by sme sa mali o com rozpravat,no nevzdavaj sa,ja som dva dni plakala,este aj celu noc a staci,bojujeme dalej,len tak lahko to nevzdame

juliana30
10. mar 2016

@lucinka511 ja som otehotnela v 31 rokoch v pohode,na to MA,kyretaž a rok sa nám nedarilo.Tak som išla do centra,zistili mi endometriozu ,tak sme išli na ivf .

lucinka511
autor
10. mar 2016

@juliana30 ako ti zistili tu endometriazu; teda akymi vysetreniami, a kde si ju mala?myslis ze tu endometriazu ti mohla sposobit ta kyretaz?

pianina
10. mar 2016

Ahoj.Ja som mala opakovane potraty,A vzdy som otehotnela az po roku, 🙂 Skor nie.Takze ja by som este pockala. 😀

lucinka511
autor
10. mar 2016

@pianina a preco si potracala; mala si robene aj kyretaze? lebo ak nie tak , je to pre telo asi lepsie,ja som amla kyretaz a sa bojim ze som nemala zapal kt upchal tie vajickovody

janula12345
10. mar 2016

Ah9j lucinka, obdobny problem. V auguste min rok som potratila. Odvtedy nic. Kazdopadne po potrate som si dala urobit v decembri priechodnost vajickovodov.. min mesiac som bola na iui; neuspesne. Min tyzden druhe iui- cakam ale ani nejak uz neverim. Vsetko mam v poriadku aj manzel. Na umele ist nechcem, tak uvazujem ci dam aj tretie iui alebo to necham tak a pockam prirodzene.. ak ma nepicne dovtedy.

lucinka511
autor
10. mar 2016

@janula12345 ahoj,tak fajn, ze mas dobre vajickovody a mala si aj robenu kyretaz? myslim si ze to IUI nema vyznam,lebo sanca tam je len 10 percent a to zu ked otehotneis tak otehotnies aj normalne,,,mozno fakt je to stres,,,ale vidis ,nie sme jedine,,,nechapem,ked zeny po potrate otehotneju za mesiac,dva...a do akeho centra chodis?

lucinka511
autor
10. mar 2016

@lucinka511 a mozno ty zu si tehotna:=)

lucinka511
autor
10. mar 2016

@janula12345
@janula12345 a mozno zu si tehotna:=)

janula12345
10. mar 2016

Chodim do ferticentu. Ani neviem preco som sa na to dala. Asi ze uz mam 36. Pride mi to vela. A chcela som mat pocit ze robim nieco viac ako iba pocitam plodne dni a ovu. Lebo mala som obdobie ked ma porazalo a psychicky ma to nicilo. Potrebovala som zmenu.
Viem ze uspesnost je 10 %; asi ako aj pri normal styku. Akurat sa mi viac pozdava to stimulovanie vajickov, a aj ze presne vidim kolko mm ma/maju a kedy presne puknu.
Ale posla mna to je v psychike. Asi to chce poriadnu dovolenku, relax, aspon tyzden pred ovu a tyzden po nej🙂)

lucinka511
autor
10. mar 2016

@janula12345 samozrejme , ved ten zakrok zas tak narocny nie je, ja uvidim , ked mi vyjde dobre vysetrenie a vajecniky budu ok, tak to neham tak ...mozno fakt len stres a pocit, ze zu tlaci cas...a akou metodou ti robili tu priechodnost?, Hyfosy, hycosy alebo laparoskopia? a mala si robenu aj kyretaz?

janula12345
10. mar 2016

Kyretaz chvalabohu nie. Odislo to same a nemuseli ma cistit.
Dala som laparoskopiu v BB. ze ked uz, tak poriadne. Tiez, preco som isla laparo a aj iui davam je dovod vek a tzv pripravenost🙂) dam si taky cas ze ak do 38 neotehotniem, pojdem rovno na ivf. A uz nebudem musiet absolvovat laparo a 3x iui -- co je potrebne pred tym. Tak asi dam este jedno iui a potom pauzu .. a ked nic, ivf. To je plaaan 🙂)))) posahana ale proste vek nepusti🙂
Ak neplanujes iui alebo ivf, ani si priechodnost nedavaj kontrolovat. Ak si uz bola tehotna, znamena ze mas minimalne jeden priechodny.

lucinka511
autor
10. mar 2016

@janula12345 tak ja to chem pre pokoj v dusi hlavne, to vysetrenie ale rozhodla soms a pre HyFoSy, lebo Laparoskopie sa bojim a ma aj najviac rizik..ale nemysli tak ,myslize toto druhe IUI sa zu podarilo:=) a ked tak si daj zu IVF v 37 a AMH ti robili;? a preco si sa rozhodla pre dieta tak neskor?, v mojom pripade to bolo to,ze som nikoho dlho nemala aked som si v 31 nasla priatela tak ten este nebol pripraveny dv a pol roka a potom sa nam zadarilo ale mala som Anembryomolu,ked sa nepodelia spravne chromozomy,talze smola a teraz sa nedari..a ked citam tieto fora,tak som este vaicej zufalejsia mam pocit, ze toto tu tiez nepridava na psychike,pretoze potoom si namyslam este viacej ochoreni ako mozno v skutocnosti mam.

janula12345
10. mar 2016

@lucinka511 razsa nam podari. Verim tomu.. ale tiez som obcas kvalitne zufala. Keby muz vedel co mi niekedy ide hlavou, by asi chudak nechapal🙂)
Neskoro lebo muz je mladsi a mali sme leasingy obidvaja.. tak sme to najprv chceli posplacat.. potom novu robotu on.. zas nebol dobry cas aby sme nemali problemy nahodou financne.. potom stahovanie do noveho... atd.. a nakoniec ideme na to a hups... nedari sa.
Vela mudrych by asi povedalo ze co som cakala.. ale jednoducho som nechcela priviest dieta pokial sme neboli obaja pripraveni. Otehotnela som po pol roku vo francuzsku na dovolenke. Ale som o tom nevedela, menzes prisiel jak hodinky... potom som mala zdr problemy a nasadili mi dvoje tazke antibiotika. 2 dni po zacati uzivania som zacala.krvacat a krce... potrat.
Hold stava sa.
Hyfosy som chcela aj ja. Len nakoniec som dala laparku u Bielika,, aj mi to niekto odporucal a aj pre to ivf do buducnosti.
A teho - hm neverim tomu a nemam ten pocit. Skor verim ze ked by som vypadla prec by sa zadarilo. 🙂
Daj hyfosy pre pocit ze vsetko je uplne ok a bides mat taku istotu ze ozaj iba psychika, klud a dockame sa🙂

lucinka511
autor
10. mar 2016

@janula12345 no ja by som si zu potom aj zaplatila cele ivf,mne by to asi jedno bolo, i ked verim ze len stres to je... my sme tiez otehotneli na dovolenke ale v Madride a to na prvy krat,som ani nehcapala, ze ako rychlo,lebo ja som si vzdy myslela, ze problem budem mat. Ale ked clovek si osud nevybera, kebyze strenem toho praveho v 18 tak mam v 18 deti,len ja som zasa nechela mat za kazdu cenu deti s hocikym.. ..a moj praitel teiz cakal dva a pol roka,lebo on pripraveny nebol ,pocit zodpovednosti a tak...Ale ty si aspon akcnejsia Bola ,mne ked som Bola aj napr v Martine na konzultacii tak len kazali cakat, ze som moc nedockava a az v maji sa objednat,,,ale co budem cakat,

sono2
11. mar 2016

@lucinka511 veď jasne, to bol príklad. Ja ti len píšem že ani cielene keď sa robí Neni nič zaručené tobôž prirodzene. Tehotenstva na prvý pokus sú fakt o obrovskom šťastí. Prečo by sa ti mali vajcovody poškodiť pri kyrete? Tak choď na laparku budes vedieť celkovo ako na tom si.

juliana30
11. mar 2016

@juliana30 zistili mi ju v centre laparoskopicky a myslím,že endometrioza ide vekom.Ale po kyretáži už napr.cítim ovuláciu a mala som dlho problem aj s mykozami.Predtým som to nikdy nemala.

lucinka511
autor
11. mar 2016

@juliana30 vitala som ze aj geneticka predispozicia tam je. ja pk kyretazi mam pravidelnejsiu menstruaciu. a ano aj tu ovulaviu citim silnejsie inak nic. nebiem teda ci hyfosy alebo laparku.kolko si mohla pk laparke otehotniet?

lucinka511
autor
11. mar 2016

@sono2 ved skusim i ked to bolo to pisledne co som si chcela dat urobit.len rozmyslam skor o hyfosy i ked lapatka o tom povie viacej.....a potom uz premyslam aj o tom.ze sa na yo jednoducho vykaslem.lebo taketo trapenie mi netreba, a zit sa da 8pekne aj bez deti..i ked sa na to clovek musi priprabit a nastabit a to c

meusicka
11. mar 2016

@lucinka511 ahoj, ja ta len chcem povzbudit, neboj urcite sa vam podari. skusala si pit nejake cajiky? alchemilku zltozelenu a rebricek obycajny? skus si ich dat, posilnia maternicu a rebricek znormalizuje cyklus. ja som po potrate a naslednom kyrete pila presne tieto caje a co nahoda nechcela otehotnela som a mam dnes doma krasne dvojicky. takze silno drzim palce a hlavne sa pokus ostat kudna, stres robi svoje.

danielle799
11. mar 2016

Len nestresujte ja som otehotnela ako 35 rocna, vsetko bolo v pohode...to se mate 36 rokov vobec neznamena ze je neskoro otehotniet...ja este chcem otehotniet....do 42 mate dost casu este aj na 3 deti....
en sa musite upokojit...hovori sa ze vsetko je v hlave...takze sup vyrazit do lesa precistit hlavu, spravit si romanticky vecer s manzelom...nie jeden ale niekolko do tyzdna....a ani nebudete vediet ako a bude to tu...

danielle799
11. mar 2016

A ano skuste pit alchemilku a davajte si kyselinu listovu...staci tableta na den...

lucinka511
autor
11. mar 2016

@danielle799 dakujem ale to vsetko uz davno viem a nerobi to zazdaky

lucinka511
autor
11. mar 2016

@danielle799 mam zatial cerstvych 34 ale aj tak ja myslim ze sa nieco lo tom jyfete stalo inak si to neviem vysvevtlit preco to ide teraz tak tazko...tie caje pijem aj vit E ale mam strach.ze to nieco vaznejsie je