Po potrate a následnej kyretáži nemôžem otehotnieť
Ahojte,stalo sa z Vas niektorej.ze po kyretazi uz neotehotnela alebo mala problemy s otehotnenim? Ja som otehotnela minuly rok v auguste na prvy krat a teraz nie a nie. Ako keby sa nieco po tkm zakdoku pokazilo.partner spermie ma v poriadku.ja podla vysledkov tiez az na neoverene vajickovody ale aj na vysetrenie Hyfosy sa tento mesiac chystam a moj vek iz niw je najlepsi.mam po 34 na prve djea dost neskork😟 ale ked doteraz nebolo s kym a ked uz mam s kym.tak takto to dopadne
@lucinka511 ja som na nič nečakala a hneď sme išli na ivf,ešte 2x som mala MA a teraz mám dvojičky.
@juliana30 a hned prve ivf sa ti podarilo? a kolko si mala rokov na prvom ivf a este tu endometriazu si mala kde presne.kde noli tie loziska?
@lucinka511 podarilo sa hneď,avšak ja som potrácala,príčinu dodnes nezistili,vyšlo tretie ivf. 32 rokoch som išla do centra,v 34 rokoch som porodila.Už si nepamätám ,kde boli ložiská,ale doktorka mi povedala,že možem otehotnieť prirodzene,ake bude to dlho trvať ,kvoli tej endometrioze,tak už som nechcela vzhľadom na vek čakať .
@juliana30 ahe zvlastne je.ze si nepotratola po ivf.lebo vlastne na ivf sa chodi ked nemozes otehotniet a nie ked otracas lebo potratit mozes aj po ivf a co trvalo tak dlho to ivf 2roky? ved ked chves na to ist.tak staci mesiac.dva.nie?ta srimuluju odoberu vajicka a vlozia ...preco u teba az dva roky?
@lucinka511 1x som otehotnela prirodzene,nasledoval MA,potom sa cca.rok nedarilo,tak som išla do centra,zistili endometriozu,to je už dôvod na ivf.Takze po všetkých vyšetreniach nasledovali najprv 2 inseminácie,z toho nič nebolo,potom 1.ivf,ujalo sa,ale znova MA,potom chvíľu pauza,2.ivf,znova MA,zase pauza,3.ivf a to sa konečne podarilo.To nieje,ze prídeš do centra a za mesiac ideš na to.Najprv vyšetrenia,potom stimulácia,ja som mala OHSS ,takze o mesiac sa to posunulo,po abortoch som si dala cca.2-3 mesiace oddych...pred posledným vkladom som si dopriala dovolenku,Detox ,cvičila som pilates...
@lucinka511 ahoj vobec neries ziadne vysetrenia prosim ta urcite sa nic nestalo ja som potratila dva krat v 8 a 9tyz.ale neslla som na kyretaz nakolko som to nehala na prirodu kym sa. Rozkrvacam a si predstav ze domna nezasahovali a otehotnela som az za 14mes a to som, chodila na folikumetriu sexovali sme na pokyn doktorov llebo vtedy bola ovulka a takto soom chodila mesiac co mesiac vzdy sme sa proste trafili do spravnych dni a aj tak prd nakoniec sa nam to v auguste 2015(po tych 14m)podariloa co cert nechcel v septembri som. Opet potratila tak som sa uplne vzdala vsetkeho povedala som si preco ja ze uz babbo,teda nechcem neham to na prirodu ked sa zadari a hned v dalsiom cykle v oktobri som otehotnela a ani neviem ako to sme mali sex raz nakolko manzel bol prec atd.a teraz uz som v 22.tyzdni.Fuuu ale som sa rozpisala takze urcite je to v psychike a blok moje telo bloklo a bolo naozaj nikam nechod vypusti to z hlavky a uvidis coskoro sa budes tesit ako ja ale pokial budes to silit behaat po dr budes sa trapit dlho ☹
@lucinka511 ano mala som robene 3 kyrety.Nakoniec mi zistili syndrom lepivych dosticiek a zvysene protilatky na spermie.Takze som riedila krv ,a uzivala Prednison, a teraz mam krasneho synceka po piatich rokoch 🙂
@lucinka511 ivf tiez nie je tutovka a zaruka ze dieta budes mat, tu na mk su zeny co sa o dietatko pokusaju aj 12 rokov aj cez ivf a nejde to, ani cez ivf nemusis zostat tehotna, oni je to vlastne tak maly zazrak
@badimeria dakujem za optimizmus. ja sj dam len tie vajickkvody vysetrit.lebo ja som mala kyretaz a potom to riesit nebude a dakujem za radu
@ivec16 ja nad ivf vobec nerozmyslam.kebyze to je na 100 percent ok ale tych 30 percent mi za to nestoji....
@pianina a mala si vzdy robene kyretaze?
@lucinka511 zatial na tym rozmylsat nemusis, aj na taketo riesenie musi zena dozriet... tiez som si to kedysi vravela ze umele nie, no aj 30 je dost na to aby to clovek skusil... a ono to za to stoji skusit. ale dva roky to vo mne zrelo to rozhodnutie ci ano ci nie...
@lucinka511 ano za kazdym😉
@ivec16 ano .len ked to neni na 100 percent .tak nie...a ked sa mi podarilo otehotnier raz.verim ze aj druhy krat...a potom myslim si ze zivot vie byt pekny rozne.nie len s detmi. ja sa preto nebudem psych nicit a presne to chodenie po lekaroch a planovanie...ak vyjde ok ak nie .tak nie zivot sa nekonci a neni to koniec sveta
@lucinka511 ja som sa po kyrete citila ako pri mrche. bolesti som nemala nijake velke a krvacala som tak normalne. treba skusit mysliet pozitivne, pokial lekary nenajdu ziaden dovod na to, preco sa nedari, tak treba dufat a verit. castokrat je to v hlave, pozitivne mysliet urcite. drzim palce
Ahojte moje mile, prave som sa vratila od svojho gynekologa, mali sme.dlhu debatu na.temu ako otehotniet po opakovanych potratoch, tak som spusala.aj pre vas vsetky podststne body sem: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=825...
Ak sa dlhie nedari, ale nasli ste si viackrat druhu ciarku na teste, no potom.prisiel menz, je nacase si dat spravit krvny odber na prolaktin, poruchy zrazanlivosti krvi, intoleranciu na lepok, atd. Viac v clanku.
Este jedna rada pre alergicky: ak mate sennu nadchu, je lepsie pocat a prezit prvy trimester v.obdobi, kedy netrpite akutnou alergiou. To som sa zase docitala v knihe vsetko o tehotenstve. Dufam, ze som trochu pomohla ❤
@lucinka511 Ahoj.Citala som tvoju diskusiu.Uz sa ti podarilo otehotniet?Ja som tak isto.Po 3 rokoch som otehotnela,potom v 12 tt kyret,a uz skoro 2roky sa opat nedari.Vysetrenia som absolvovala aj prefuky bez narkozy.
Zienky chcela bi som sa opitaț prečo uz nie možem otehotnet ked som potratila 3 mesačne babetko niemozem uz otehotnet poradite my niečo 😊

@meusicka vsetky caje som pjla a aj pijem☺ale u mna to zda sa nepomaha,ja sa bojim tych upcjatych po kyree a mali ste bolesti po tom kyrete? ja ano.ked sa mi ststjovala maternica dokonca raz som mala replotu nad 37C.tak ci to nebol zapal a tym sa mi uochali vajickovody..som niekde citala ze twreticky sa moze take nieco stat a ten zapal nemusi byt vobec nejaky vyrazny.dokknca nemusi sa prejavit vobe.lebo kazdy zasah predstavuje urcite riziko..mokrem toho ani antibjotuka ako prevenciu som nemala