Pomoc s anatómiou vagíny
Prosím vás nevysmejte ma do školy som chodila no i napriek tomu tej anatomii nijak nechápem. Neviem kde je močová rúra kde je krcok ani ake sú na dotyk. Priateľ včera objavil akúsi hladkú guľu tam dnu a nevedel co to vlastne je lenže to neviem ani ja. Úplne hladké trosku väčšie od hráška. Je to krcok? Pozorujem sa dosť často v rámci nejakej prevencie (hocijaká časť tela) nechcem nič zanedbať.
hmm, to bude genitalna bradavica
Krcok to nebude. Krcok je je uplne vzadu - a mozes si to predstavit ako dvere ktore rozdeluju vaginu a maternicu. Ak mas nejake pochybnosti tak navstiv gynekologa.
Bože nechápem ako dokážete byť niektoré také protivne :/ veď sa normálne pýta...
Áno mne to tiež prvý priateľ takto "objavil" už som stresovala ale je to krcok..
Ano, krcok.
Podľa obrázok v googli to Totiz neviem rozpoznať. V priestore sa neviem orientovať co je kde. Podľa obrázka to pomenujem akurát v praxi tomu nechápem čo kde je no bože. Normálna otázka nie všetky mame diplom z medicíny
Mocova rúra je takmer neviditeľná, je úplne hore,pod klitoris om. Kŕčok maternice je vnútri pošvy, nerozumiem, prečo si to chceš vlastne hmatat, (mocovu rúru a kŕčok) v živote som to nerobila, stačí, že to skontroluj e gynekológ a on vie, že je to v poriadku.
to bude krčok maternice 🙂 možno 😀
Podla napisaneho sa neorientujes ale ani na obrazku. Ked vidis kde mas nakreslenu mocovu trubicu, ktora ma samostatné vyústenie, tak ju nebudem hladat o dierku nizsie.
Milá autorka, keďže Google a jeho podrobné obrázky ti nie sú nápomocné, tak navrhujem nájsť si gynekológa, ktorý ti to všetko dopodrobna vysvetlí a ukáže na 3D makete a rovno skontroluje, či je všetko ako má byť.
@taskataska zas tak zle na tom nie som
@sasanka605 lenže to nevidím kde je to vyústenie a kde je to vlastne predelene na obrázku je to jasné ale v realite to nevidím
@jaskolka to bol len príklad že to neviem rozoznať nepotrebujem to nutne chytať. Len som našla tu gulicku tak či to je ten krcok že aký je na dotyk
V tomto pripade ti staci vediet ze by to bol uplne, ale uplne, iny pocit keby sa trafil do mocovej trubice 🤣 to by si si neuzila.
Na obrázku je to samozrejme presne ukázané a predelene, v realite to tak nebude, keďže ľudské telo nie je presný symetrický obrázok 😃.Ja som nikdy nenasla si kŕčok, stačia mi preventívne prehliadky, že je všetko dole, ako má byť. Úplne ti teda stačí, že na gynde je všetko v poriadku, určite by doktor si všimol keby tam je dačo, čo nemá byť, alebo nie je to, čo tam byt má
ak mam byt uprimna, tak to, kde je vyustenie mocovej rury zistis aj tak, ze v sprche si sadnes, samozrejme budes kukat dole a ciknes si. 🤣 nepytajte sa ma, ako som prisla na tento sofistikovany sposob. okej, ked som mala 14, bala som sa, ze si do mocovej rury strcim tampon omylom a tak som to vo vani skusila a samozrejme zistila, je to absolutne nie je mozne.. samospoznavanie 🤷🏻♀️