icon

Pomohla vám laparoskopia k otehotneniu?

zalubena
20. okt 2014

Baby pomohla Vám laparoskopia k otehotneniu....ak áno za aký čas....ďakujem.... 🙂

Strana
z2
zalubena
autor
9. nov 2014

@ivca88 áno moja to dýchanie vychadza s teba narkoza, bolesť na hrudnúku klučne kosti a krk, brucho ti klesne neboj sa.....to je len vzduch.....pomaličky ti plasne...neboj

lauricka
9. nov 2014

@zalubena vyborne, tak drzim palce, aby to bolo ono, co Ti pomoze!! 😉

lauricka
9. nov 2014

@zalubena @ivca88, ano, presne, aj plecia, pri klucnych kostiach...aj tam mozu byt bolesti, nema to kazdy, ale moze to byt. Urcite ale vzdy treba povedat lekarovi, ako sa citis.

zalubena
autor
9. nov 2014

@ivca88 moja neboj sa zajtra bude po bolestiach.....to je normálne...nemaj strach....🙂 len pomaly sa pochybuj davaj pozor žiadna namaha...a hlavne ak pôjdeš do sprchy nech ide s tebou niekto nech ti pomôže......ja som bola taka hrdinka doma na druhý deň a musel ma prísť kriesiť muž.....🙂 skoré uzdravenie moja...a držím pršteky nech sa spolu stretneme niekde v niektorej skupine tehuliek...🙂

zalubena
autor
9. nov 2014

@lauricka ďakujem veľmi pekne....v pondelok idem na kontrolu tak dúfam že ujo doktor povie niečo pozitívne...

ivca88
9. nov 2014

@zalubena
@lauricka
Dakujem kocky.. ja nemam ziadne info...
Prepustal ma neznami lekar...kt.ma predtymani nevidel... nic nevravel o tom nadutom bruchu (fakt mam pocit ze praskne),... klucne kosti ma nebolia... no picha ma v bokoch ... tiez krvacam ... nie moc ...ale je pottebna vlozka...

Kupal ma muž .. takze to je ok ...

No nebiem ako casto si osetrovat rany... striekam si ich detolom 2x denne ... plus bionect krem co poradili v lekarni ... umyvam sa spec. Bioderma sprch.gelom ....

Hadam sa mi to da dokopy.... citala som na nete ze ked odstrania zrasty ... tak sa mozu spravit nove ... da sa tomu zabranit nejakym gelom co sa ma davat do brucha... no netusim ci ho tam dali ..kedze nemam ziadne info ..

lauricka
9. nov 2014

@ivca88 a, ako sa hovori, Ty nemas usta? Ved aspon pri tom prepustani si mala povedat, ako ti je, aj ked sa Ta mozno nepytal. To planujes byt tehotna a rodit, tak sa trosku vzchop, babo! 😉 . Kazdopadne, urcite mas dakeho svojho lekara, gynekologa, ku ktoremu mas ist na kontrolu, vsak? Takze ak sa Ti nieco nezda, radsej mu zajtra zavolaj a popis mu svoj stav, ze ci radsej prides hned alebo mas este pockat....drzim palce!

ivca88
9. nov 2014

@lauricka no ja by sim da spytala keby sa bolo koho .... ten doktor na vizite mi nepovedal nic..a ked som sa ho chcela spytat ..tak povedal ze neskor... no a po dvoch hodinach na to mi len sestricka dala prepustaciu spravu a ze ostatok mam doriesit s gynekologicou.... no kedze to boli ...a u mojej gyndy sa caka tak 4 hodiny v cakarni ..tak skor qko v utorok ci vo stvrtok tam nepojdem,.... sotva viem vztat s postele

lauricka
9. nov 2014

@ivca88 tak si k tej gynekologicke zavolaj. Hadam Ta tam nenecha styri hodiny sediet. Teda necha, ak je to nejaka bezcitna masiarka a hlavne, ak Ty sa nechas. Hadam jej tam zeny, ktore idu na kontrolu po operaciach, takto cakavaju v cakarni? By som ju zmenila, ak by na tom trvala, ze tam maju vsetci len tak sediet, ci ides po recept alebo na kontrolu po brusnej operacii. Moj gynekolog ma aj prednostne objednavanie za 5 EUR, ked nechces cakat. A ked na vizite povedal, ze neskor, bolo treba si ho zavolat a ked davala prepustaciu spravu, bolo treba povedat, ze mas problemy a potrebujes lekara. Ano, moze to byt len plyn a nemusi to byt nic, ale to nemozeme vediet. Preto by Ta mal niekto pozriet urcite. Celkovo to, co pises, to co je za nemocnicu, prosim pekne? Sa to neda porovnat s mojimi skusenostami. Ja som bola v nemocnici v Malackach a tam je gynekologicke oddelenie velmi dobre.

lauricka
9. nov 2014

...ved na kazdej vizite kazdy den sa lekari pytaju, ako sa pacient ma, pozru mu rany, ako sa hoja, co sa deje, aky je stav...😕 😕

ataner81
9. nov 2014

@ivca88 áno, trochu bolo nafúknuté. Mne pomohlo pitie a chôdza. neboj, ono to prejde len je to nepríjemné

ivca88
10. nov 2014

@ataner81
@lauricka
@zalubena
A akp dlho ste krvacali z dola ? viem ze pri prefuku sa cosi uchytava o krcok maternice..tak to asi kvoli tomu krvacam... no je to ako slaby menzes ....dnes su to 4 dni...

ataner81
10. nov 2014

@ivca88 veľmi krátko. Už z nemocnice na 3deň som odchádzala zo špinením

zalubena
autor
10. nov 2014

@ivca88 v ten den laparky som krvacala v noci som mala ešte nočnu vložku keby náhodou....a na druhý den po laparke som len špinila taku krv s hlienom ....a potom už len intímka tuším 4 dni.....neboj bude dobre,,,,,

iveta63nemo
10. nov 2014

Dobry, laparoskopia pomohla v tom, ze nasledne bola nasadena liecba, v mojom pripade oximykoin antibiotika 4 balenia pre nedoliecenie zapalov vajecnikov + jedna davka Prednisonu (5 tyzdnov) a ihned po vysadeni, tj. po mesiaci od vysadenia uz som bola v tom. Dnes ma moja dcera (po 4,5 r. sa potom planovane bez liecby narodil syn) 28 rokov a caka babo, takze sa tu prihlasuje uz skoro ,,babka"...🙂 Drzim palceky, uzivat si zivot a ono to pride 😉

iveta63nemo
10. nov 2014

...po zakroku som ihned chodila, sice v pravom uhle - pre tie plyny, aj ramena boleli (museli, lebo v narkoze lezis hlavou dolu, nohami hore, do brucha sa vhana cca 3,5 a viac plynov aby bola maternica a dutina brusna dobre pre doktorov viditelna), pomahala chodza v den zakroku, ranky len prelepene, nic specialne (v tej dobe ani nebolo🙂), dychali, do tyzdna som bola fit uplne...samozrejme je to individualne, bombarduj otazkami gynekologov, tiez radim ich zmenu, ked podla Tvojich slov to vyzera, ze si Ta ako pacientku nevazia. So mnou sa p. primarka rozpravala hodinu! a to som nebola ziadna privilegovana, takze ziadaj na co mas narok, ak budes informovana, skor sa vsetko zahoji

ivca88
10. nov 2014

Ja mam taku dost krv.... raz svetlo cervenu... niekedy tmavo cervenu.... intimka mi nestaci... dnes je 4. den ☹ a pritom som 16 dc...to by blo skoro na menzes...ten byi mal prist podla starych vypoctov o 30 dni.....

Moja gynekologicka u ktorej sa mam hlasit je PN.... a k zastupujucemu dr ma objednali az na stvrtok.... dufam ze je to tam vsetko v pohode...

Nechapem to..o laparke som 2 dni skoro nic nemala..a od kedy mi vytiahli hadicku s brucha tak uz krvacam ☹

ada062
10. nov 2014

mne pomohla k tomu, ze zistili ze mam endometriozu. Liecila som sa potom na to hormonalne 6 mesiacov, ale otehotniet sa mi prirodzenou cestou nepodarilo. ale urcite treba ist, lebo takto sa da najlepsie zistit ci je vsetko poriadku (ci nie su zrasty, ci su prechodne vajcovody a pod).
ja som po zakroku bola pomerne rychlo ok.

bubinko1506
14. nov 2014

ja som bola na laparke pred tromi tyzdnami - robili prefuky a aj drilling na jednom vajecniku. momentalne mi ms meska tyzden, a zaroven cakame, kedy nam daju vediet, ze mame schvalenu ziadost na IVF.
asi zacnem byt poverciva, ale moje orchidey, ktore som uz chcela odpisat, lebo len prezivali a nekvitli, maju 50 pukov a jedna uz ma kvet - zeby to bolo znamenie? 😀

zlatunkava
14. nov 2014

@zalubena pomohla robili mi ju v maji a v juny som zostala tehotna tiez som mala zrasty a nepriechodny pravy vajcovod......

zlatunkava
14. nov 2014

*v juni

darmis
14. nov 2014

ahojte mam ist tiez na laparoskopiu kedze mam len jeden vajcovod a chcu zistit ci ho mam priechodny kedze priatel ma spermiogram az nadramec dobry🙂co ho strasne potesilo a chcela by som vediet kedze navstevujeme centrum iscare v MT ci mi tu laparoskopiu preplati poistovna alebo si to budem musiet uhradit sama.dakujem za odpovede🙂

veroni2
8. mar 2021

Ja som mala laparoskopiu so zistovanim stavu vajcovodov a zistili mi, ze jeden vajsovod je nepriechodny a druhy je prisaty a vajicko, z ktoreho ostal len kusok po inej laparke. Vysledok na papieri: neplodna. Hoci sme sa s manzelom snazili, neotehotnela som. Ale az po mesiacoch som prestala tlacit na pilu a pomodlila sa k sv. Filomenke. Dnes som si po 20 mesiacoch od laparku nasla dve ciarky. Mam 40 rokov🙂 chvala Panovi🙂

veroni2
16. mar 2023

@veroni2 Ps: cakame tretie🙂 Moj stav plodnosti ostal nezmenený .

Strana
z2