icon

Ponižovanie u vgynekológa

27. máj 2021

Milé žienky a budúce mamičky!Práve začínam druhý trimester a môj Gynekológ sa nespráva ku mne ako odborník! Chodím k nemu od 18r a doteraz okrem toho že je náladový som nemala problém.Toto je moje tretie tehotenstvo mám pár kíl navyše no začal ma oslovovať Moletka a pod No a dnes keď som sa tešila s manželom na ultrazvuk on ma začal nazývať rôznymi výrazmi ale nie vulgárne! Ale dával mi pocítiť skôr "odpor" jednoducho som sa necítila ako u odborníka ale skôr nepriateľa! Budem rada ak sa so mnou podelíte o vaše skúsenosti pretože nech je žena akákoľvek takto sa lekár nemá správať hlavne ak je tehotná!!!Neviem či mám teraz po rokoch zmeniť lekára alebo to trpieť!A napriek tomu že je súkromník ma všetko zaplatené a možno niektoré z vás budú vedieť o kom píšem keďže som z Trnavy!!!Hrozne ma to trápi.

pribinak
27. máj 2021

Ty nemáš jazyk? Ani tvoj muž? Si mu mala rovno povedať nech si take komentáre odpustí

jaruska_12
27. máj 2021

Ja by som ticho nebola, by videl hneď nasratu tehotnú ženu i ja mám kilá navyše som a tehotná viem sa vžiť. A môj chlap by tiež ticho nebol. Každý človek si je rovnocenný či je malý veľký čierny biely chudý tučný

klip0
27. máj 2021

Joj ja odkedy som tehotna tak mam rozviazany jazyk 😅 ty po porode schudnes, on ostane hulvatom nadalej 😅 a aj by som mu to povedala.
A keby mi povie "no pod", uz nikdy viac by som mu nevykala. Co si mysli o sebe

apolka77
27. máj 2021

Môžeš prosím napísať akými výrazmi Ťa dnes nazýval?
Tiež si myslím, že si sa mala ohradiť alebo skôr manžel mal zakročit. Je tvoj muž má Ťa ochraňovať.

Ja takú skúsenosť nemám, skôr keď chodím s klientmi na prehliadky robím v DSS tak som postrehla že keď sú klienti s nadváhou alebo obézni tak dr. To radi nemajú a niektorí si servítku pred ústa nedajú aj keď jasne žiadne vulgárnosti ale je tam akoby náznak odporu k obezite a že si za svoje zdravotné problémy môžu sami, čoz je je aj pravda...

klip0
27. máj 2021

Ale on ked ta nazve moletkou alebo povie no pod tak ty ostanes ticho?
A este aj muz ostal ticho ked to dnes pocul?

baboobchod
27. máj 2021

@klip0 aké “no poď”? Napísala a pod... čiže moletka a podobne.

anicka182
27. máj 2021

@klip0
Nikde nepise autorka ze jej povedal ,,no pod,, pise ze ju nazval ,,moletkou a pod,, len tam zabudla dat bodku a ciarku, ak by to napísala správne ,,moletkou a pod., No....,, Tak by si to pochopila spravne aj ty. ;)

whatever1
27. máj 2021

@klip0 Kde pise "no pod"?

whatever1
27. máj 2021

Uz len to ze je naladovy je podla mna dovod ho vymenit.

meredithh
27. máj 2021

Toto si treba vydiskutovat osobne priamo s panom doktorom.

brigelka
27. máj 2021

Je dosť neprofesionálne, že ťa nazýva moletkou a podobne, lebo po správnosti by ťa mal oslovovať priezviskom. To ako keby si mu ty namiesto pán doktor povedala plešivec, fúzač alebo dôchodca. Neviem ako vyzerá. Skús sa nabudúce pripraviť a ak ťa nevhodne osloví, tak mu povedz napr. sarkasticky Ja sa volám.... zabudli ste? Vám by sa páčilo kebyže Vás volám...? Vymysli si niečo podľa jeho výzoru a uvidíš ako sa zatvari.

kkovacovak
27. máj 2021

Ja som mala tiež gynekológa takého starého deda ktorému nebolo ani rozumieť. Raz som tam prišla a privítal ma so slovami "hmm konečne nejaká mladá" 🤢 Vymenila som ho lebo som si nevedela predstaviť že by ma niekto taký mal viesť tehotenstvom. Našla som si mladú príjemnú doktorku ktorá vždy všetko pekne vysvetli, porozpráva sa so mnou a reálne vidím záujem o pacienta v jej správaní. Ak u svojho dr chcete zostať tak si to musíte vydiskutovať. Ako písal niekto vyššie...ja osobne som v tehotenstve veľmi prchká a akonáhle ma niekto kritizuje alebo rozpráva niečo čo nemá tak som schopná veľmi prudko reagovať. Toto by som si nenechala. Skúsila by som to ale najskôr podobrom keďže by som nechcela aby nejako zanedbával starostlivosť o mňa a moje dieťa. Rozumný človek to musí pochopiť.

deti95060810
27. máj 2021

mám smolu na gynekológov.... raz zastupoval moju gyn. starší pán gyn. bola som mladá tehotná študentka a ten mi povedal že on si rád popozerá takéto mladučké.... zdvihol sa mi žalúdok....
aj teraz mám takého nevrlého.... najviac mi vadí keď je oblečený ako mäsiar.... fľakaté vyšedivené tričko .... blééé

kkovacovak
27. máj 2021

@deti95060810 nebol to ten istý čo som ja písala vyššie? Úchyláci 😄 mali by chodiť na nejaké psychologické previerky 😄

andreatytler
28. máj 2021

Ja by som nic s nim nediskutovala ... nestal by mi za to... rovno by som ho vymenila.

oblecenie99
28. máj 2021

Trnava nie je malé mestečko, predpokladám ze máš na výber aj iného. Vôbec by som nespekulovala,ani by som sa s ním nebavila, ale hneď menila.

rajc1nka
28. máj 2021

Uprimne? Myslela som si,ze mame rovnakeho gynekologa 😂 ale ja nie som z TT ale z BA. Som u neho od 17. Mam za sebou u neho dve tehotenstva, ale teda planujem ho vymenit, lebo je taky, jak mu huba narastla. Len sa neviem k tomu dokopat kvoli korone, ale aj to nastane. A hlavne chcem niekoho mladsieho, u ktoreho eventuelne ostanem uz dlhsie. Podla mna takyto ludia by s ludmi robit nemali. Ked sa neviem spravat, tak sedim v kancli za PC a nerobim s klientom 🙄 Drzim palce 👍

mamamasama
28. máj 2021

Inak... toto by som netolerovala... ,ale chapem, ze su aj introvertnejšie osoby... nieco podobne sa stalo aj kamoske pred porodom, ked jej pan doktor zahlásil, ci taka tučná bola už pred tehotenstvom, alebo sa tak vypasila počas... tento pan doktor jej nakoniec urobil cisarsky... bolo mi doplacu, ked mi to vravela... kde ostala prosfesionalita a ľudskosť????

klip0
28. máj 2021

@baboobchod
@whatever1
@anicka182
Sorry baby o takej hodine sa mi uz krizia oci, zle som to pochopila 😅😅😅 ale aj nazyvat ju moletkou alebo nevhodnými nazvami tiez nieje okej. Aj bez no pod

stanulienkat
28. máj 2021

No ked s nim nie si stotoznena, tak vymenit. Apropo moletka nie je nadavka. Je to pomenovanie urcitej telesne konstrukcie. Keby mi to vadilo,urcite by som mu nieco povedala.

akinom0077
30. máj 2021

ja sa ta spytam tak: preco si nezmenila dr? ja mam 37 r coskoro ale gyn
mal spostu poznamku alebo zanedbal nejake vysetrenie a okamzite zmena! ku gyn som zacala chodit v a 19 r , mam 37 a siedmu gyn

natalienka12
30. máj 2021

Zalezi v akej suvislosti povedal moletka. Mozno riesil nejake veci u tehotnej, ktora je obezna a su problemove, napriklad vaginalny porod velmi obezne zeny tazko zvladaju v porovnani so stihlymi, aj cisarsky je horsi, proste obezita je u lekarov velmi nenavidena komplikacia. Tak v tej suvislosti, ak povedal “vy ste moletka” tak toto a toto, vzdy je to este velmi slusne kludne mohol povedat, ze vy ste velmi obezna. Nechápem co sa tlste zeny urazaju ked im to lekar povie, keby ste vedeli ako vas za chrbtom volaju cudzi chlapi, akymi vyrazmi. Radsej sa sebakriticky na seba pozriet a nieco so sebou robit.

lesana25
30. máj 2021

A prečo teda nepovieš, ako konkrétne ťa nazýval, čím ťa tak urazil? Toto milujem, u doktora si zabudnete zobrať ústa so sebou ale na internete sa anonymne nadáva jedna radosť. A ak si tam bola aj s chlapom tak ešte lepšie. Alebo ten si možno myslí to isté keď sa ta nezastal.

natalienka12
30. máj 2021

@lesana25 keby mala “par kil navyse” ako napisala tak by jej nepovedal moletka, potom jej vraj povedal nejake vyrazy, ale nie vulgarne, rozmyslam ake...😂😂😂 tucna, obezna, pri tele alebo ake? Ak ich ale povedal v suvislosti s tym, ze bude nieco komplikovanejsie horsie ako u stihlej, teda v suvislosti s jej zdravotnym stavom, tak je to uplne normalne. A milujem “sebakritiku” tlstych zien, ze mam par kil navyse a vazi 120 😂😂😂

lesana25
30. máj 2021

@natalienka12 ako jasne že za pravdu sa každý hnevá, keď raz je niektorá fakt obezna a doktor si dovolí to poznamenať, tak sa urazí než aby sa zamyslela. Veď s tým súvisí kopec zdravotných problémov, áno je teraz móda zvalovať to na štítnu žľazu a iné poruchy, lenže v 90% pripadoch je tá obezita príčinou zdravotných problémov, nie dôsledkom.
Lebo priznať si, že je to zlou životosprávou, pripadne v hlave, je veľký problém.
A to hovorím ako človek čo s tou hmotnosťou bojuje cely život, našťastie nie som na trojcifernych číslach, ale o dosť nižšie, práve vďaka tomu, že som si to v tej hlavičke poskladala a ide mi to pomaly dole.

jankapepe
30. máj 2021

Čo znamená pár kíl navyše?