Posledná menštruácia v menopauze

4. nov 2020

Ženy ,čo ste prešli tym obdobim, ako sa to u Vas prejavovalo s meškanim menštruacie? Mam v hormonalnom profile potvrdenu menopauzu. Menzes začal vynechavať, ale sliznicu mam ešte 6 mm. lekar sa vyjadril, že menzes ešte pride, ale nevie či o 1,2,alebo 3 mesiace. teraz mi skoro mesiac meška.Pred tyždňom som mala 3 dňove krvave špinenie a priznaky , ako pri menzese, bolesti brucha, križe, citlive prsia.Mali ste posledne menštruacie take slabšie? Mam strach, že keď bude meškať 3 mesiace, tak potom bude krvacanie silne a skončim na kyretaži, ako pred 2 rokmi, ale to ešte nebola menopauza. Ďakujem vam za rady.

cukroska
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
7. nov 2020

MAm rovnaky problem. Trapi ma časte špinenie mimo menzes, silne krvacanie. Mam za sebou 2 kyretaže, úposledna v auguste. Zistena polypoidna sliznica maternice, vraj sa to tvori z hormonalnej nerovnovahy.Uživala som pol roka Duphaston, bolo to ešte horšie. Teraz som od septembra bez liečby, menzes meška mesiac . V krvi tiež potvrdena menopauza, tak som zvedava, ako to bude ďalej.Tiež u mňa ako poslednu možnosť lekar zvažoval hysterektomiu.Šťastne tie ženy, ktoré tym prejdu ľahko, bez problemov.

cukroska
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
retatka
9. nov 2020

@cukroska A už to nerieši gyn.?že príde hocikedy a aj dva mesiace nepríde?Ci predpísal nejakú liecbu ?
Ja užívam Gynex kvapky a celkom sa mi zdá ,že mi pomáhajú .Krvacala a spinila som i 3 mesiace .

cukroska
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
cukroska
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
retatka
9. nov 2020

@cukroska ja zase 2 mesiace nič a potom 2-3 mesiace krvácanie a spinenie .Vzdy mi zaberie Norethisteron a Duphaston,našťastie

cukroska
Autor odpoveď zmazal
Zobraz