Prečo neviem otehotnieť?

anetka85
9. feb 2012

s priatelom sa snažíme už skoro rok otehotnieť,ale nejak nám osud nepraje.Minulé leto sa nám síce poštastilo,ale ako rýchlo tehotenstvo prišlo tak rýchlo aj odišlo.Spontanny potrat.Teraz už beriem na odporučanie Materna babyplan....sledovali sme tiež plodne dni...milujeme sa s chutou kazdy den s priatelom a predsa nič.Počulasom tiež o vitamine E, že podporuje tehotenstvo..neviete o tom niečo?Vedel by mi niekto poradiť či to už mám nechať tak a spoliehať sa na to ,že keď to má prísť tak to aj tak príde....

ika84
10. feb 2012

tu je kazda rada draha, najma ked sme na tom rovnako...ano E vit. "pomaha zdraviu este nenarodených detí " citat z krabičky...riad sa intuiciou, mne moja kaze snazit sa =)

sabaka
10. feb 2012

ahoj anetka my s manzelom sme sa snazili tiez vyse roka, podobne ako u teba: podarilo sa nakoniec otehotniet ale radost netrvala dlho - zamlknuty potrat v 9.tt. Kazdopadne teraz s muzom aspon vieme, ze to u nas predsa len funguje prirodzenou cestou a verim ze sa to znova podari!
Z vlastnej skusenosti viem, ze ak sa na tu myslienku otehotniet prilis sustredis, nebude to asi fungovat. Ja som mesiace merala bazalnu teplotu a pocitala si plodne dni a nic a ked som si povedala, ze uz na to kaslem, klaplo to!
Naplananujte si s priatelom dovolenku a uzivajte si bez myslienky na to ze chces otehotniet a uvidis, ze to skor ci neskor klapne a my dve sa coskoro stretneme na nejakom fore pre tehotne 😵
Co sa tyka vitaminov, je ich viacero ktore su pre tehotenstvo a pocas neho dolezite - okrem kyseliny listovej a kyseliny pantotenovej (B5) je dolezity Niacin (B3) a samozrejme aj B6 a Vitamin E. Pri vitamine E sa ale nema "prehanat", aby sa nezacal ukladat na peceni.
Ja som okrem vitaminov brala Femigard (na bylinkovej baze) http://www.hemann.cz/cz/11/femigard-i.html

leeenka26
10. feb 2012

ahoj anetka, neklesaj na duchu, vidim, ze uz jedno dieta mas, na tej fotke, je to vase? My sme sa tiez snazili rok a pol, velmi som nesledovala plodne dni, nic som neratala, nemerala som si bazalnu teplotu, ani ovulacne testy som nepouzivala. Aj tak sa jedneho dna zadarilo. Bolo to na 14. den cyklu. Po case som ale zistila, ze neovulujem vzdy na 14. den, mozno je to aj tvoj pripad. Druhe dieta sa nam podarilo po 4. pokusoch s tym, ze som si zacala erat bazalnu teplotu, v auguste sme sa netrafili do plodneho dna, lebo ten bol niekedy az 18. den, graf mi to ukazal spetne a uz bolo po. Dalsi mesiac som uz ale nic nenechala na nahodu a uz som vedela kedy asi priblizne mozem ocakavat plodny den, ze mozno bude posunuty a tak aj bolo. Milovali sme sa skoro kazdy den od 11. dna cyklu az po 20. den. Obcas s jednodnovou prestavkou. Urobila som si aj testy ovulane, je to fakt super pomocka, odporucam, len treba im rozumiet, lebo nie vzdy 2 ciarky znamenaju pozitivitu, ale to asi vies 🙂 A zadarilo sa a to ze sme sa trafili na 18. den cyklu mi potvrdil aj lekar, kedze babetko na sone bolo o 4 dni pozadu 🙂 Co sa tyka vitaminov, kazdopadne je len dobre ze ich beries, uskodit to neuskodi, mozno vela roboty nespravi, ale mozno dopomoze, ja som brala E vitamin, to je vitamin plodnosti, potom multivitaminy a este kyselinu listovu asi 3 mesiace pred otehotnenim. Takisto manzel zacal jest Ecko, koenzym Q10, Selen, C vitamin a este nieco ale uz si nespominam, nasla som to na nete ktore vitaminy su dobre na spermie co sa tyka kvality, kvantity a pohyblivosti.

ikke
10. feb 2012

nechaj tak a spoliehaj sa na to, ze ked to ma prist tak to aj pride, ale po roku (najneskor po roku od toho potratu) je uz aj cas rozmyslat nad navstevou lekara. ak nie pre nic ine aspon pre potvrdenie, ze ste obaja v poriadku a chce to len cas. 😉

23janka
10. feb 2012

my sme sa s manzelom pokusali o dieta 2 a pol roka a uz som to vzdavala,potom mi sestra poradila kyselinu listovu a o tri mesiace sme sa dozvedeli nadhernu spravicku.Tiez nam lekar odporucil nejest nic pikantne a hlavne partner.

maja367
10. feb 2012

ahoj s priatelom sa tiez uz snazime nejaky cas ale kamaratka cakala babo a prisla on ale potom jej poradili a brala asi 2 mesiace femibion 800 je to pre planovane tehotenstvo kyselina listova a MATAFOLIN, a po dvoch mesiacoch otehotnela a dnes sa tesi uz z maleho sebastianka 🙂 tak uvidim asi ich vyskusam aj ja 😉