Prečo sa opakujú mykózy po pohlavnom styku?
dobry vecer
prosim vas opakovane ma trapia mykozy, ja uz neviem co mam robit, vsetky vysetrenia mam v poriadku
robim snad vsetko nekupem sa uz velmi dlho dodrziavam intimnu hygienu nosim bavlnene nohavicky a nejem vela sladkosti a peciva
objednala som teraz candistop lebo som tu citala vela odporucani nan
moja otazka je ze co mam dat partnerovi okrem kremov?
na ake vysetrenie respektive kam ho mam poslat ak viem, ze je to na 99% od neho?
partnera mam dlhodobeho viem ze nechodi za nikym a je to moj prvy
nikdy som nemala tieto problemy iba ako sme zacali so stykom odvtedy vzdy po styku ak je vecer sa zobudim s bolestami rano a kym nemam nejaku tabletku a krem tak mi nic nepomoze
budem rada za kazdu radu ja uz som zufala ztoho 🙏
Preliecit oboch, neholit sa, pouzivat kondom
Pokial sa on neprelieci, sex len s kondomom
Máš od gynekológa potvrdené výterom, že je to mykóza? Môže to byť bakteriálna infekcia. Partnera preliečíš tak, že tvoj gynekológ ti vie pre neho napísať tabletku Flukonazol. Preliečiť by ste sa mali obidvaja naraz a nejakú dobu nesexovať. Davat pozor na vysoku, aj nizku hygienu a pozor na mnohe lubrikanty.
Keď som mala tieto problémy, môj manžel šiel na urológiu s tým, že manželka má takýto problém. Lekár mu porobil všetky možné vyšetrenia. Chlap bol OK. Ja som potom podstúpila špeci polročnú antimykotickú liečbu a potom som už mala pokoj.
Ja som to mala 10 rokov, presne tolko, co som brala antikoncepciu. Nic nepomahalo, masticky, kremiky, capiky, liecit partnera, bavlna, atd. Kazdy druhy mesiac mykoza a tak stale dookola. Potom vravim, vysadim ten bordel, aj tak nema zmysel, ked furt beriem nejake lieky na to (vratane atb), ze skoda korun, ked aj tak sa treba inak chranit kvoli oslabenej ucinnosti. A cuduj sa svete, prestalo. Ani jeden gyndos (v priebehu 10 rokov asi 5 roznych aj kvoli stahovaniu) to nedal do suvisu. Nasledne som uz mala mykozu len sporadicky, mozno raz za 5 rokov v lete, ked som sa zaparila napr.pri dlhejjazde autom v lete), ale to sa neda porovnat s tym, co som si za tie roky vytrpela. Odvtedy neberiem, je to uz 15 rokov. Tak drzim palce, aby sa podarilo prist na pricinu (niekomu staci vysadit rafinovany cukor, ak je zvyknuty na vysoky prijem, tazko povedat).

No zeny chodia na gyndu, muzi na urologiu. Pojde k vseobecnemu pre vymenny listok na urologiu. Preliecit treba obidvoch