Predmenštruačné príznaky a ich dopad na zdravie
Ahojte babenky to aj vam ked sa blizi menstruacia je vam naprd totalne? Mna strasne bolela vcera hlava dnes sa pridalo do toho vracanie a hnacka 🤢🤢🤢🤢🤢 krce mam od porodu slabsie ale aj tak nemala som taketo silne predmenstruacne symptony.. 🤢🤢🤢
To fakt nevie dospelá žena o PMS...
@anonym_autor nie, nemám to a nikdy som nemala
u mna ked sa blizi, tak ani nie, casto ma prekvapi, ked pride 😀 ale u mna byva kriticky druhy den zakazdym.
ahoj..u mňa ja to ako kedy..niekedy príde a nemám žiadne ťažkosti a niekedy ma bolí hlava pred MS, niekedy počas MS a niekedy mám citlivé prsia, vtedy viem, že príde o pár dní..budem mať tento rok 40..ale keď aj nejaké ťažkosti sa objavia, tak nič hrozné ako mávajú niektoré ženy, čo som rada..
no dievčatá ja toto mávam 2 až 3 dni pred MS ALE tento mesiac 2 týždne pred MS... bolavé prsia , zle od žalúdka a unava ze o 20.00 som v posteli... normálne som si musela pozrieť kedy mám MS ja že za pár dní a to mám až za dva týždne😨 dcéra má 10 rokov... neviem ako to bolo predtým žeby tehu🙄 nikdy som to takto skoro nemala také príznaky... tak už len trpnem či MS aj príde ked prízanky takétu sú skoro...
4-5 dní pred MS a potom prvé 3-4 dni. Čiže dokopy skoro 10 dní ( únava, bolesť krížov, nadúvanie, kŕče, problém s vyprázdňovaním, naliate a bolestivé prsia, bolesť hlavy, úzkosti, podráždenosť, plačlivosť, depresia a smútok.
uz dva dni pred viem, ze sa to blizi. ale to je vsetko znesitelne. ked zacne, tak to pol dna beham len na wc. a druheho pol dna sa krutim v krcoch. ale objavila som cetalgen, ze mi na toto velmi dobre zabera, staci aj jedna tabletka a viem fungovat.
@anonym_988620 co tak byt ticho ak nemáš čím prispieť. Ja som nemala žiadne pms príznaky a 0 bolesti pocas ms az do 40tky.
@anonym_autor ja mam necelý týždeň pred ms neskutočné zimnice + únava. Cca posledného polroka. Viem, ze niektoré mávajú zimnice pocas ms zo straty krvi, u mna však začiatkom ms uplne prestanú. Proste úplne odveci. Tych par dní pred však sotva fungujem, únava akoby som nespala týždeň
Ja mavam pred ms stav ako pred chorobou, boli ma hrdlo, unavena som, brucho boli, zlata zila pravidelne sa ohlasi...kym sa dam dokopy trva to aj 2tyzdne, potom pridu plodne dni,to tiez ma svoje prejavy...tyzden klud a odznova
@anonym_autor Nemáš nejakú črevnú virózu? Mňa 2 týždne pred ms príšerne bolia prsníky, celé tie 2 týždne som veľmi unavená a bez energie a posledné dni pred ms je mi aj tak tehotensky nevoľno, už sa neviem dožiť mrchy.
@anonym_988620 aj keby vedela, každa zena ma iný priebeh pms .. niekto nepocituje nic, niekto len pdprazdeny a niekto sa pochovava za živa... cize trochu si nastuduj nieco o pms ..
Ja mam hrozne pms, teda ja už ani neviem ci to je pms, ale po psychickej stranke je to hrozne🫣 som nervozna, smutna, placem, vtedy som najradsej vo svojej kukle v ppsteli, len co z toho ze mam tri deti, k tore aa musim starať.. takže fungujem vyskusaj inositol odpprucila mi ho gynekologička
@anonym_autor no je to tak🤪a čím som staršia, tým horšie.unava, únava tak, že by som len celý deň spala.Ked uz dostanem je dobre.Nic mi nechutí jesť, všetci ma vytáčajú.Aj by som napísala nech už mám menopauzu, ale možno to bude ešte horšie😆
Mňa aj 10 dní pred MS začne pobolievať brucho tak 1× za deň a stále častejšie a častejšie až dostanem a vtedy mám často migrény, je mi zle od žalúdka +bolesti, ale už je to omnoho lepšie ako za mlada, asi vďaka 2 pôrodom. To mi bolo tak zle, že to bolo na mne aj vidieť a zo strednej ma vtedy púšťali domov z vyučovania. Už teraz sa ,teším` čo prinesie menopauza keďže mám tento rok 50.
Ja mam hrozne pms, teda ja už ani neviem ci to je pms, ale po psychickej stranke je to hrozne🫣 som nervozna, smutna, placem, vtedy som najradsej vo svojej kukle v ppsteli, len co z toho ze mam tri deti, k tore aa musim starať.. takže fungujem vyskusaj inositol odpprucila mi ho gynekologička
@anonym_505078 Beriem inositol už asi 3 mesiac. Ms pravidelná, ale PMS stále rovnako hrozný.
@anonym_autor ahoj ja som mávala ako študentka také kŕče že 2x som odpadla hnačky a vracanie taktiež povedali mi že po pôrode sa to upraví upravilo len trochu beriem na tieto bolesti čipky prvý a druhý deň sú najhoršie

Áno, vždy som to tak mala. Dva dni pred a počas menzesu hnačka, nadúvanie, únava. Kvôli tomu som si dala teliesko aby som viac toto neprežívala. Nebavilo ma to.