Predmenštruačné špinenie po samovoľnom potrate
Chcela by som sa opýtať mám po 5 tehotenstvách najmladšia má 2 roky. Tento rok v januári som žiaľ prekonala môj druhý samovoľný potrat prvý bol minulí rok v lete a medzi tým som mala mimomaternicové tehotenstvo kde mi bol odobratý jeden vajcovod. Pre mňa absolútne znamenie, že ďalšie tehotenstvo určite nie a ak možno neskôr.... Bola som z toho zdrvená a nešťastná lebo sa toho zomlelo veľa za krátku dobu a po 5 absolútne zdravých tehotenstvách toto(lekárka mi povedala, že je to normálne a som ukážková štatistika). Vždy sa to stalo v 9. týždni nikdy predtým som o bábo neprišla povedali mi ,že mu nebije srdiečko a inak je plod presne ako má byť.
Odvtedy čo sa to stalo ten posledný potrat mávam pred menštruáciou slabé krvácanie podľa toho viem, že najneskôr do týždňa príde... Je to úplne také slabé krvácanie a potom sa mi v deň kedy má spustí. Mám také nafúknuté brucho(ako tehuľka) v 4. týždni) a pocit, že už to mám každým dňom dostať a veľa krát sa to natiahne a trvá to ja 5-7 dní kým to naozaj dostanem. Je to také blbé lebo mám pocit, že mi celá menštruácia namiesto týždňa trvá dva.... Lekárke som to vravela a nechcela mi robiť hor.profil a dávať ešte chémiu pravdepodobne progesteron.... Dala mi prírodný progesteron nakoľko pracuje ako gynekologička plus tradičná čínska medicína(žijem v zahraničí) Beriem to teraz druhý cyklus vždy v druhej polovici cyklu je to pomerne drahý prírodný čisto rastlinný produkt... Teraz mám, ale znova to isté. Ja neviem či je moje telo zblbnuté z tých tehotenstiev a potratov a mám teraz nejakú poruchua potrebuje to len čas...Nikdy predtým som to nemala vždy sa mi to spustilo maximálne deň predtým slabšia a potom to prišlo.. Takto chodím s vložkou už týždeň predtým. Neviem či mám ešte čakať pár mesiacov a potom zavolať lekárke a povedať jej to a ona mi snáď urobí ten profil. Neviem či je to normálne mať takéto špinenie pred MS a či máte s tým skúsenosti a ako sa vám to podarilo dať do normálu. ? .... Ja mám inak 32-33 dňový cyklus aj to sa mi posunulo.ďakujem za každú radu. Inak beriem aj iné prírodné vitamíny na hormonálne zrovnanie a podporu ...
Začala som to brať aby lebo som mala problém a nebrala nič a lekárka mi to dala na predpis to ostatné sú len prírodne vitamíny na zlepšenie toho celého nie je to nič zlé a nemyslím si, že beriem toho veľa skôr mám pocit , že moje telo teraz potrebuje podporu.
Tlač na lekárku nech ťa naozaj vyšetrí.
Ona mi robila bežne vyšetrenie sono a vravela,že sa mi obrátila maternica dozadu a že inak mám všetko v poriadku a na to mi dala tie prírodne kvapky a ja že budem čakať lebo telo to asi potrebuje že to nebude hneď, ale tiež nad tým rozmýšľam. Len ona je dosť drahá a dosť ďaleko tak neviem či nepôjdem len sem nejakej nesúkromnej neviem...
Ja keď to už dostanem mám Ms normálnu silnú ta cca 5 dní
Len ten proces pred tým mi vadí lebo mám proste pocit akoby som mala Ms príliš dlho vravela že mám tu PMS
Ja tak nejak dúfam že sa to upraví samé a potrebuje to čas ale ak to bude aj ďalší mesiac to isté čo teraz tak už pôjdem lebo to už bude 3. mesiac čo to beriem
Možno máš pravdu a mala by som ísť hneď
Je to hormonalna zalezitost. Nemusi to mat suvis s potratmi, ale s vekom.
mám 37 teraz som mala a nikdy predtým som to nemala ani v skoro 37 začalo mi to po 2. potrate
jedna lekárka zas iná mi vravela že mám brať progesterón aj keby sme chceli ešte jedno dieťa že je to veľmi dôležite už pred tým iná zas táto súkromná mi vravela že nie , že telo si má dostatok toho hormónu a reguluje si to samé a kvôli tomu som určite o dieťa neprišla. Ka keď som si čítala o normálnom progesteróne hémia tak sa ma to aj vystrašilo aké to ma všetky účinky a aj ženy niektoré na to naozaj divne reagujú..Preto som zvolila prírodnú formu a na podporu vitamíny
Jedinú výhodu čo to má že nemám stres že som tehotná lebo viem v predstihu , že príde MS. Ja mám aj Lady Comp Pc doma ovulácie mávam pravidelne mám to overené len na 18. deň namiesto 14. dňa.
Preto mi aj v posledných tehotenstvách gynekologička povedala že som mala byť oveľa ďalej a bábo nežije už dlhšie ale to nebola pravda nakoľko mám posunutú ovuláciu a naozaj som bola v 9. týždni a vtedy presne mu muselo prestať byť srdiečko.
to byva pri nedostatk progesteronu, ja kupujem take tie dlhe intimky a ite pouzivam., tusim amju taku tu igelitovu vrstvu, elbo bezne intimky to vzdy nemaju, an take slabe spinenie,c i krvacanie mi to staci.,
pripadne menstruacne nohvicky skus, dokonca som minule kupila aj v tescu.
keby potrebujes na silnu menstruaciu, tak by to asi nestacilo,a le na taketo slabucke krvacanie budu ok.
@sylwi23 ja to takto mám od vysadenie HAK, teda už takmer 15 rokov.. stalo sa mi že som spinila aj 2 týždne pred.. mala som po treťom pôrode obdobie kedy som pred MS nespinila, no už sa mi to vrátilo a nemyslím si že to ešte niekedy bude ako pred HAK. Inak brala som ju len rok a ani 15 rokov nestačí aby sa mi to doporiadku dalo.
@sylwi23 a aké sú tie lieky ako sa volajú co ti dala?
A je to v pohode?čo ak by som predsa znova otehotnela alebo by sme chceli mať ešte jedno dieťa o rok o dva nemôžem práve preto o bábo prísť? Ja preto beriem ten phyto progesteron Feel Good v tých kvapkách inam mám pocit že sa to málinko zlepšilo aj cyklus ale to len v prípade ak sa nemýlim aj moje dni dostanem tento krát už v sobotu namiesto až bud. týždňa lebo mám pocit že tento cyklus som mala ovuláciu skorej podľa testu merania a hliena... Tu som to kupila Feel Good- Phytoprogesteron od K.M.Burkhardt a k tomu beriem od Wala Magnesium/Ovaria je aj čistá Ovaria- je to na podporu ovuulácie a na lepší cyklus veľa ženám to pomáha a teda ak naozaj dostanem Ms teraz na 28. deň namiesto 33. tak aj mne to zabralo.
Mala som menštruáciu 5 dní a po týždni sa vrátili a už ju mám 7 dní je to normálne neberiem žiadne lieky ďakujem
na mňa homeopatia a phytoterapia veľmi dobre účinkujú preto som sa dala na túto cestu a dúfam , že zaberie
No podľa mňa to vôbec normálne nie je a mala by si to riešiť špinenie pred je niečo iné ale ak si mala klasickú MS a potom zas normálnu tak to by som riešila
@sylwi23 neviem, buď som medicínsky zázrak alebo to ozaj nejak extra na tehotenstvo nevplýva.. o prvé bábo sme síce prišli v 10.tt kvôli MA, ale ďalšie 3 tehotenstva chvalabohu dobre dopadli, len som teda spinila vždy na začiatku, pri najmladšom drobcovi dokonca silno krvácala. Jedine teda celibát celé tehotenstvo pri každom no to som ani lekárom nakazane nemala, no nakoľko sa vždy aj pri najmenšom intímnom kontakte hneď zjavilo spinenie neriskovali sme.
@sylwi23 ja som to riešila už s x lekármi, všetko mi vyšlo v poriadku, neriešim. Keď sa to nedoriesilo za 15 rokov neverím že by sa s tým ešte niečo robiť dalo a ja do seba hormóny už pchať isto nebudem. Ja žijem akoby celý mesiac len cyklom.. najprv 5-7 dní pred spinim, potom cca 7 dní menzes, silný, potom ešte 2 dní dospinujem, v podstate rovno idem do ovulácie čo mám bolesti cca 6 dní, teda defacto celé plodné obdobie, potom konečne pár dní kľud a zas odznova 🤷🏼♀️
Teda wauu tak super to ti gratulujem, že si to zvládla. čo je to MA? Ja práveže som nikdy nemala žiadne špinenie a pri tých dvoch posledných čiže 6.-7. som mala v 9. týždni slabé hnede výtoky a už som vedela ,že je zle... Tebe nikdy nedávali ani v tehotenstve pri takých problémoch progesterón? alebo co ti dali na to?Robili ti ten profil?
Teda tak to máš dosť intenzívne... No ja mám 5 dní Ms a pred tým teraz to špinenie a potom je pauza týždeň a potom ovulácia a ovulačné bolesti ako popisuješ...Ale je poz. že si to zvládla a máš tri detičky super.
Ale ja som si nikdy nedala robiť ten profil
Ja mám aj teraz bolesti podobne ako pre MS to som nikdy tiež nemávala je to taký pocit akoby ti MS trvala dlhšie a už sa mala spustiť a stále len to slabé špinenie ktoré silnie každým dňom
Predtým nič len pekne prišla a bolo
@sylwi23 ďakujem 🙂 áno, kedysi mi profil robili, vyšiel v podstate že je všetko v poriadku. MA je missed abort, prestalo biť bábätku srdiečko. No paradoxne dali mi progesterón pri tom prvom kde som aj tak potratila.. chceli mi dať aj pri ďalších no to som už odmietla. Mala som totiž blbý pocit že ten MA spôsobil práve ten, poznám viac žien ktoré ho začali brať a dopadli rovnako.
Aha takže si mala to čo ja dva krát v 6. a v 7. tehotenstve .Inak toto mne hovorila ta nová dobrá gynekologička že to nijak nepomôže že ak mám potratiť potratím je jedno či to beriem v tehotenstve je toho hormónu dosť , ale zas som čítala na koníkovi že to dávajú babám cielene a naozaj to pomohlo a bez toho by nevynosili. To isté mi vravela lekárka. Podľa mňa to u teba nebolo progesterónom podľa mňa ani u mňa nie ale ja som si nikdy žiaden profil nedala robiť preto nad tým uvažujem. Už nikdy tak niečo strašné ako MA nechcem prežiť... V ktorom týždni sa ti to stalo ak sa môžem opýtať? Môj názor ak ten hormón naozaj chýba tak je dobré to brať a inak vôbec

@sylwi23 neužívaš toho moc? Ja by skúsila všetky tie tbl vysadiť a dat si prestávku aby sa telo dalo do OK