Tehotenstvo po samovoľnom potrate

moni3456
17. mar 2023

Ahojte žienky, mám takú otázočku 03.02 som sa začala samovoľne čistiť po tom čo sa bábätko prestalo vyvíjať v 4 týždni, čistila som sa 10 dní a doktorka mi povedala, že kľudne po čistení môžem ostať hneď tehotná a nemusím na nič čakať. Pondelok som si robila test bol tam slabý duch a včera ráno už bola krásna druhá čiarka. Prosím vás neviete náhodou niektorá ako sa teraz počítajú týždne tehotenstva keď som nemala vlastne po čistení menštruáciu. Ráta sa to od toho 03.02? Chcela by som sa objednať k doktorke ale najradšej by som išla v tom 7-8 týždni aby už niečo bolo vidno.

petruska173
17. mar 2023

Najlepšie na to odpovie doktorka ale podľa mňa to tiež bude počítať od 3.2., takže teraz si cca 5-6tt. Prvý aprílový týždeň stačí ísť na kontrolu 🙂 môj lekár objednáva až na 9-10tt a hneď dáva aj knižku.

monika259200
17. mar 2023

@moni3456 to čistenie je kvázi menštruácia. Ja som potratila v 7 tt. Asi 2 dni som špinila a potom mi doktorka povedala, že teraz počkáme na menštruáciu a tá by ma mala vyčistiť ak nie pôjdem na zákrok. Čiže vlastne to krvácanie je menštruácia. Ja sa aj tak čudujem, že ako to je možné, že všetci po potrate tak skoro sexujú a hneď otehotnejú. My sme na sex čakali 2 cykli aby sa telo dalo dokopy a aby sa neopakovalo to čo prvýkrát a o ďalšie sme sa snažili o 3 mesiace.

svetlonos
17. mar 2023

@monika259200
ked zacnes hned po cisteni, telo je hormonalne pekne pripravene na tehotenstvo a preto sa casto rychlo podari, Samozrejme za predpokladu, ze cistenie prebehlo v poriadku a je ti dobre. Ved takyto skory odchod plodu vacsinou zna
ena, ze sa zle vyvijal. Pokial su tam nejake ine geneticke nedostatky, tie samozrejme treba riesit. No na to s vacsinou pride az po viacerych potratoch po sebe v rannom stadiu.
To povedal lekar, teda informacia o vcasnom zacati otehotniet znova po potrate, nie moj vymysel.
Ja mozem len potvrdit, ze u nas to pekne vyslo, po 1,5 mesiaci.

floki1994
17. mar 2023

@monika259200 to aj ja...ja som si pekne zachovala akoby 6nedelie, nasledne mi robili sono ci sa vsetko vycistilo a az po 2 cykloch sme to riesili...vyslo na prvy sup..ale casto tu citam ze zeny ani nepockaju na prvu MS a to mne v nemocke velmi prizvukovali kvoli docisteniu, infekciam maternice a podobne...nuz kazdy podla seba zjavne 🙂

mischumischu
17. mar 2023

My sa chceme snažiť po prvej MS. Fyzicky som sa rýchlo dala dokopy, psychicky celkom tiež, doktor povedal, že keď nie sú komplikácie, všetko ok, tak stačí 1 MS, ale presne čítala som a veľa žien otehotnelo ešte pred 1 MS.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre