Prekonali ste boreliózu?
Ahojte...manžel leži v nemocnici už 8 deň na neurológii na celkovú skabosť,závrate,bolesti hlavy...všetky testy od ct-čka,očneho,krčného atď boli v poriadku...dnes mu náhodne zistili že má boreliózu a nasadili mu ATB-liečbu...prosím kto prekonal rovnaké problémy?ako dlho trvalo kým ste sa dostali do normálu a prejavy choroby odozneli? A vlastne boli ste už v pohode...ďakujem za každú odpoveď
Ahojte, nahodou som nasla tuto debatu. Je prosim niekto ochotny mi odpovedat? Pred tyzdnom mi vybehol 20 cm cerveny flak na stehne, isla som k lekarke. Okamzite mi nasadila doxyhexal, krvne vysledky dnes potvrdili, ze mam "extremne vysoke protilatky", citujem lekarku. Co to pre mna znamena? Povedala mi, nech som kludna a nestresujem sa, nech doberiem atb. Mam 6 tyzdnovu davku. Co ma prosim caka? Aktualne ma pobolieva hlava a kolena.
@liv1 našla som starú diskusiu o borelióze a spomínaš dvoch lekárov,prosím ťa,máš s nimi skúsenosti? Dr.Durovska napr.
Manžel mal 2x borelióza,dostal asi 2t ATB vždy ale teraz začína mať problémy s bolesťami nôh a vychádza nám,že to kľudne môže byť z toho,keďže všetku možné vyšetrenia od reumatologa,či ortopéda,atď sú negatívne.
Len teraz otázka,čo s tým....a rada by si nechala poradiť odudu,čo s tým majú skúsenosť.
Ak by si mala čas,poprosím o nejaké info.
@terezka1947 bola som u oboch. Obaja ponukali dlhodobe atb. Nedala som sa na to. 2 tyzdne s atb preliecit boreliozu je zial velmi kratke. Nech si da urobit testy, zvazi ako dlho je od boreliozy a nech zhana info, aj v tej skupine vyssie popisanej
@liv1 ďakujem
@terezka1947 niet zac. Nech sa polepsi ✊

@liv1 samozrejme suhlasim, ze nie kazdy pediater je dosledny a robi pravidelne kontroly, odbery. Kazdy kto prekonal bor. by mal minimalne 1x za rok byt testovany, ci su hodnoty v norme. Nehovoriac o tom, ze by mal byt sledovany skor na infekcnom. Moja dcera prekonala boreliozu pred rokom a uz vzdy budeme chodit na kontroly. Ja som prekonala tento rok, ale moj pedi nerobi taketo kontroly, cize tiez si budem musieť dohladat nejake ine zariadenie, kde ma rocne otestuju. Ale ked narodna transfuzna tvrdí, ze mozte darovat, tak zrejme preberaju zodpovednosť za to, ze tu krv otestuju. Nie je to len tak niekde napisane, je to uvedene na ich stranke a uvadza to doktorka.