icon

Prekvapujúce situácie u gynekológa

5. apr 2023

Co vas najviac prekvapilo?

Strana
z2
kamatopo
6. apr 2023

Ja som teraz prestúpila k novej doktorke no je tam strašne tichá sestrička. Doslova prestávam dýchať aby som počula čo vraví. A ona mi ukázala že môžem ísť tak som vtrhla do ordinácie počas vyšetrenia. Dosť ma to mrzelo. A ona má ešte tým tichým hlasom zjazdila,že mi kázala sadnúť pred dvere🤣. Ten je prst som pochopila inak.

veronykacs
6. apr 2023

tu už bola taká super téma, kde baby písali trapasy u gynekológa a boli tam fakt vtipné príspevky :D ako išla jedna na vyšetrenie prvýkrát a dala sa na kozu na 4, škoda že už ju neviem nájsť

pelikan
6. apr 2023

ja som pred viac ako 20 rokmi, počas dlhšieho pobytu v Nemecku navštívila gynekológa a bola som v šoku z milej sestričky na recepcii, prezliekacej miestnosti s čistulinkým WC-kom a kopou vložiek rôznych veľkostí a tampónov a rôznych vlhčených utierok a papierových vreckoviek pre prípad, že by pacientke niečo chýbalo🙂 ja neviem prečo ale toto si pamätám viac, ako samotné vyšetrenie 😀

lucinkak
6. apr 2023

@ivangeline 😢😭

mamamasama
6. apr 2023

@petamich inak, aj mne moj povedal, ze som slon 😅🤣 Ale preto, ze som mesiac prenasala a porodila az 43 tyzdni.

salome123
6. apr 2023

sestricka u gynekologa mi brala krv z laktovej jamky...ale vobec jej to neslo neslo a tak mi hovori, ze este raz skusi inu zilu, ale ak to nepojde, tak mi bude musiet zobrat krv zo spodu.... 😵 a ja sa jej prelaknuta pytam, ze odkial zo spodu??!! 😨 a ona že zo zapastia 😅 😀

lucinkak
6. apr 2023

Pred 10 rokmi som čakala vytúžené prvé dieťatko (po všetkých peripetiách a 6 rokoch čakania). Stále sledovaná a tehotenstvo ukážkové, absolútne žiadne problémy.
Až raz prišiel zlý výsledok - vraj mam syfilis. Môj doktor sa smial, že on verí ze to je veľký omyl a chyba v labaku sa stala ale ze teda musím ísť aj do nemocnice na odber a tam sa určite ukáže ze to bola chyba... Tak som išla.
Tam doktor hrozný. Správal sa ku mne ako k poslednej prostitútke... Doslova sa ma pýtal, či si užívam aj s inými chlapmi (pritom manžel bol jediný môj partner vôbec dovtedy). Potom ze ma musí zvnútra vyšetriť, to tak surovo, že som sa bála, že potratim. Potom samozrejme o pár dní prišli výsledky ze som úplne zdravá. K tej nemocnici mam odpor dodnes a nerodila som tam ani prvé ani druhé dieťa... 😔

petamich
6. apr 2023

@mamamasama 😂😂😂😂😂

simsalabim
6. apr 2023

@lucinkak hrozne :( Aj keby si ten sifylis mala, odkial ten masiar vie, ze by to nebol nasledok nasilneho cinu? Co mu dava opravnenie sa tak spravat?

animus
6. apr 2023

Pred dvoma týždňami som šla na poradňu. V čakárni sedela pani cca 50 rokov. Z ambulancie po chvíli vyšla žena, vek cca 30 rokov, ktorá si sadla k tej staršej panej (podľa rozhovoru jej mama) a začala plakať že je tehotná. Celý čas jej prisahala, že s nikým nespala a nechápe ako je to možné. Nadávala na doktora, že jej nechce dať tabletku na vyvolanie potratu s odôvodnením, že je už v treťom mesiaci. Jej mama sa jej pýtala, či je normálna veď musela vedieť že jej to mešká. V tom mladá prisahala, že celý čas mala normálne menzes a posledný jej skončil pred týždňom. Sedela som tam a nevedela kam sa pozerať, celý čas ma bodali pohľadom akoby som jej to dieťa dala do brucha ja 😂 čistá komédia ešte keď som odchádzala tak tam sedela s tým že neodíde, kým ju toho doktor nezbaví.

animus
6. apr 2023

@salome123 tak toto pobavilo 😂😂😂

oblecenie99
6. apr 2023

Hm... raz som bola hospitalizovaná v tehotenstve, a nahnali nás viaceré na chodbu, aby sme čakali na pána doktora, ktorý nás mal vyšetriť a rozhodnúť, kto z nás pôjde domov... tak ja som vošla, nakázali mi vyliezť na tú kozu a v polohe "nech sa páči" som sedela s vyloženými nohami, oproti mne sedel starší pán doktor a jeden mladší asi ešte len medik, a namiesto toho, aby sa vyriešilo to, prečo tam sedím, tak si 5 minút v pohode debatovali o nejakom obraze a maliarovi.. kultúra zadarmo. Rok 2019.
Potom, ako som na jeseň - ročné obdobie bude v príbehu kľúčové, v druhej polke tehotenstva začala trošku priberať na váhe - nie drasticky, ale v porovnaní s predchádzajúcom obdobím to bolo výraznejšie, keďže som bola vždy chudá až vychudnutá a naozaj som priberala pomaly aj zo vzduchu, tak sa ma gynekologička spýtala, či citujem "často žeriem hrozno"?
A raz tesne pred termínom mi prišlo hrozne zle v noci, tlak vyletel, tak ma manžel zobral do nemocnice, kde si ma nechali na pozorovaní jednu noc - na ďalší deň som sa sťažovala, že mám zelený výtok, plus že niečo zo mňa v kuse pomaly vyteká a malý ma hrozne tlačí dole, a menej sa hýbe ako obvykle, na čo lekárka na rannej vizite povedala, že "hm....." a sestrička pri prepúšťaní domov, keďže ma napriek tomu išli pustiť, že som problémová pacientka, mala by som byť vďačná, že na Vianoce môžem byť doma..
Môj syn, aj vďaka poslednej vyššie napísanej skúsenosti sa narodil 4 dni po termíne, akútnou sekciou, v hodine dvanástej, dieťa výrazne posunuté v pôrodných cestách, nepostupujúci pôrod a chýbajúca plodová voda - odparila sa asi.. ale ešte raz ďakujem za možnosť byť na sviatky doma.
Nikdy nechcem byť viac tehotná, ani byť čerstvá mamička. Môžete byt najpragmatickejší človek, ktorý má pokoru a úctu k medicínskemu povolaniu a poslaniu, slušná, pokojná, či pracovne úspešná žena a mať vzdelanie z Harvardu - otehotnením a pôrodom sa z vás v slovenskom zdravotníckom zariadení stáva (česť výnimkám, vraj sú) len "mamička". A váš názor či problém bude "len". Len nejaká mamička.

martyzpp
6. apr 2023

Nie u gynekologa ale ked som rodila v nemocnici a mala som v noci kontrakcie, sla som za sestrickou, ze teda uz sa nieco deje. A v tom som dostala dalsiu kontrakciu a zacala predychavat a ona na mna zasycala: “budte ticho, pobudite mi celu chodbu! 😤”.

sono2
6. apr 2023

@sissy27 som sa zasmiala😂😂😂

lauriik
6. apr 2023

Pamatam si, ze ked som mala asi 18 mala som nejake gynekologicke problemy, musela som na gyndu chodit viac krat po sebe. Potom ma uz objednali poslednu aby som tam nemusela cakat a po vysetreni sme si spolu sadli, zapalili sme si cigaretu a kecali sme o zivote 🤷🏼‍♀️😁

maranta_leuconeura
6. apr 2023

No mna najviac prekvapilo, ked sa ku mne spravili sucitne, ked som potratila (MA v 11.tyzdni). Lekar na pohotovosti, gynekolog kam ma poslali vramci nemocnice z pohotvosti a potom aj moja gynekologicka, vsetci prejavili lutost. Kolkokrat som bola s menej vaznym problemom (ale stale zdravotnym problemom) a spravali sa ku mne lekari otrasne ako k hypochondrovi alebo povysenecky, ale v tej chvili som mala pocit, ze boli vsetci citlivi.

kamatopo
6. apr 2023

@maranta_leuconeura aj u mňa tak.

Strana
z2