icon

Priateľov syn má herpes

lucialpt
27. jún 2017

Ahojte baby 🙂
Chcem sa vás opýtať, priateľov syn má herpes na tele. A ja som včera zistila že som v 6tt, bojím sa toho že to môžem dostať. Aký je váš názor?
Ďakujem 🙂

momoqui
27. jún 2017

@lucialpt pasovy opar sa neprenasa pokial nemas oslabenu imunitu ale v tehotenstve by som sa mu radsej vyhla 🙂

bosoriak
27. jún 2017

@lucialpt Takto: pasovy opar je velmi zjednodusene povedane druhy stupen ovcich kiahni. Ak chces, sama si vyhladaj "herpes zoster". Ak si uz ovcie kiahne prekonala, tak sa vobec nemusis bat. Ak si este kiahne nemala, tak by si mala navstivit lekara a konzultovat to s nim.

ave17
27. jún 2017

Myslíš herpes na ústach,ci pasovy opar??? Ak herpes na ústach,a niekedy si ho už mala,žiadny problém,ty už v tele infekt mas,a kedykoľvek sa môže prejaviť,aj počas tehotenstva,bez problémov,pasoveho by som sa bala.

momoqui
28. jún 2017

@bosoriak pasovy opar sa da dostat aj ak si mala uz kiahne. Ja som mala kiahne ako dieta a pasovy opar ako cca 20 rocna ... lekari tvrdili ze to moze byt z oslabenej imuity, stresu, vela slnka...nevedeli presne

lucialpt
autor
28. jún 2017

Ďakujem za vaše názory 🙂

evina313
28. jún 2017

no moj syn mal už krat herpes na lopatke vo velkosti 2eurovky, možno aj trocha vacsi.
po prvý krat sme isli k obvodnej, nasadila antivirotika a diagnostikovala pasový opar.
ked sa mu to objavilo po druh krat, isli sme ku kožnej hned a povdala že to vobec nie je pasový opar, ale obzčajný, len nie je na pere, ale na chrbte.Takže už vieme, že pasový to nebol ani v jednom prípade. Ja som teda vobec netusila že obycajný herpes može byt kdekolvek. Pustila ho aj do skoly normalne. Takže spravat sa asi tak ako ked ma niekto bežný opar.V tehotenstve ho velmi lahko možes dostat aj ty, kedže imunita je teraz asi oslabena.