icon

Prítomnosť protilátok proti spermiám. Bol niekto?

clauda2010
4. jan 2011

ahojte uz rok sa snazim otehotniet a nedari sa , skusali sme aj clostil a zatial marne, asi pojdem na imunologicke vysetrenie koli pritomnosti protilatok proti spermiam , ma daktora z Vas s tymto dajaku skusenost?

Strana
z2
vejvass
26. feb 2014

@renik28 tak teda ďakujem drzkajte sa pa🙂

zuzka56
12. mar 2015

@clauda2010
ahoj, ako sa ti podarilo otehotnieť? Samozrejme gratulujem a prajem bezproblémové tehulkovanie 🙂
Mam pco aj protilátky na spermosky, zatiaľ tiež skúšam clostil ale tvoria sa mi po ňom cysty. Na protilátky mi v centre zatiaľ nic nepredpisali.

miuska49
19. feb 2016

@zuzka56 ahoj , vidim, ze si pisala uz davnejsie, mne zistili tiez pritilatky, nasadil ti doktor nejaku luecbu?

miuska49
19. feb 2016

@dia6 ahoj ako sa ti nakoniec podarilo otehotniet?

nika009
19. feb 2016

Ja som mala tiez zistene protilatky proti manzelovym spermiam (ale mala som aj ine problemy ako napr. protilatky proti ovariam), brala som Prednison plus sme dlhsie pouzivali kondom...telo vraj "zabudne" protilatky tvorit. IVF sa nepodarilo. Ale otehotnela som prirodzene🙂 Lekar v CARe mi povedal, ze vacsina ludi ma v tele tieto protilatky a aj tak mozu otehotniet. A tiez to, ze sa ich hodnota meni.

zuzka56
19. feb 2016

@miuska49
Mne dala na RI aby som užívala Medrol a Vigantol

miuska49
19. feb 2016

@nika009 to naozaj? Dakujem velmi pekne, konecne nieco pozitivne 🙂 a kolko ste sa snazili kym sa podarilo?

miuska49
19. feb 2016

@zuzka56 a pomohli?

dia6
19. feb 2016

@miuska49 Ahoj, asi ťa nepoteším, ale obe detičky máme osvojené - z detského domova. Keď sme sa dozvedeli diagnózu, neriešili sme to, my sme sa rozhodli takto a neľutujeme.

zuzka56
19. feb 2016

@miuska49
Neviem, od leta som nebola na RI.
Všade len same prachy od teba kasírujú a nic z toho.

nika009
19. feb 2016

@miuska 49 po vysledkoch som brala aj dlhsie antikoncepciu, lebo som mala problemy aj s cyklom, potom sa to podarilo dost rychlo🙂 Prednison urcite pomohol, davaju ho na vsetky imunolog. problemy. Ja som brala aj anopyrin, lebo mi zistili aj to ze sa mi v placente mozu tvorit zrazeniny. Doktor mi povedal, ze je dobre to brat aspon 2 mesiace. A tiez je dobre pouzivat isty cas kondom a nepouzit ho len cez ovu 🙂 My sme boli na testoch v Prahe.

tslobik
19. feb 2016

Pri protilátkach proti spermiám pomôže absolútny nekontakt so spermiami. Čiže nonstop ochrana v podobe barierál. antik. čiže kondom. Dostatočne dlhú dobu, aspon pol roka.

miuska49
3. mar 2016

@nika009 ahoj a predtym si sa kolko snazila? Mne doktor prednison vobec nenavrhol. Navrhol mi rovno iui, ze ak su problem len protilatky, tak iui sa to da pwkbe obist. Predtym vsak laparoskopia, aby sa zistila priechodnost vajcovodov.

miuska49
3. mar 2016

@tslobik uz sme to tak zacali praktizovat

eua
14. jún 2020

@zuzka56 Ahoj, prosim Ta, podarilo sa Ti potom otehotniet?

zuzka56
14. jún 2020

@eua ahoj, ano ale az po UO.

Strana
z2