Prítomnosť protilátok proti spermiám. Bol niekto?
ahojte uz rok sa snazim otehotniet a nedari sa , skusali sme aj clostil a zatial marne, asi pojdem na imunologicke vysetrenie koli pritomnosti protilatok proti spermiam , ma daktora z Vas s tymto dajaku skusenost?
@clauda2010
ahoj, ako sa ti podarilo otehotnieť? Samozrejme gratulujem a prajem bezproblémové tehulkovanie 🙂
Mam pco aj protilátky na spermosky, zatiaľ tiež skúšam clostil ale tvoria sa mi po ňom cysty. Na protilátky mi v centre zatiaľ nic nepredpisali.
Ja som mala tiez zistene protilatky proti manzelovym spermiam (ale mala som aj ine problemy ako napr. protilatky proti ovariam), brala som Prednison plus sme dlhsie pouzivali kondom...telo vraj "zabudne" protilatky tvorit. IVF sa nepodarilo. Ale otehotnela som prirodzene🙂 Lekar v CARe mi povedal, ze vacsina ludi ma v tele tieto protilatky a aj tak mozu otehotniet. A tiez to, ze sa ich hodnota meni.
@miuska 49 po vysledkoch som brala aj dlhsie antikoncepciu, lebo som mala problemy aj s cyklom, potom sa to podarilo dost rychlo🙂 Prednison urcite pomohol, davaju ho na vsetky imunolog. problemy. Ja som brala aj anopyrin, lebo mi zistili aj to ze sa mi v placente mozu tvorit zrazeniny. Doktor mi povedal, ze je dobre to brat aspon 2 mesiace. A tiez je dobre pouzivat isty cas kondom a nepouzit ho len cez ovu 🙂 My sme boli na testoch v Prahe.
Pri protilátkach proti spermiám pomôže absolútny nekontakt so spermiami. Čiže nonstop ochrana v podobe barierál. antik. čiže kondom. Dostatočne dlhú dobu, aspon pol roka.

@renik28 tak teda ďakujem drzkajte sa pa🙂