Príznaky perimenopauzy
Ahojte. Prosím vás,baby,ak náhodou ste mali niečo podobné....Mám 46 rokov a od marca mi neskutočne blbne menzes. Je kratší, ale pomedzi to večne špinenie. Nie nejaká hrôza, ale už týždeň po menzes špinenie, potom týždeň nič,zas špinenie....denne bolesti hlavy....úzkosti...začínala sa vám niektorej takto perimenopauza? Viem, že skôr by mal menzes začať vynechávat,ale možno aj to špinenie už môže byť príznak. Gynekologičku mám dlhodobo PN a zástup berie len akútne stavy...😟ak náhodou ste niektorá mali niečo podobné, ďakujem za odpovede. A poprípade, či vám to nejak riešili hormónmi. Ešte raz dakujem
@180207 mam to asi dva roky.som mladsia od teba
Ja mám neskutočné návaly tepla. Mám 43.
@180207 nemusí skôr vynechávať ms, ja mám návaly aj v noci, ked mi dôjde ms po 3 - 4 m mám ho total silne so silnými bolesťami, zadržiavanie vody, totálna únava, metabolizmus je tiež na prd, nespavosť až taka ze uz ani zolpidem neúčinkuje, videnie sa mi zhoršilo, výkyvy nálady, podráždenie, problém s pamäťou a koncentráciou, inkontinencia sa zhoršila, bolesti svalov a kĺbov, sem tam pálenie záhy... mám 45 a v PMP som od 42ky
no tá pamať to tiež... a mne naopak nepravidelná menštruácia sa zmenila na pravidelnú.... nonsens,,,,
Mam to podobne, rovnaky vek, cyklus sa mi skratil uz asi pred 2 rokmi na 26 dni,menzes po 40 vyzera tak, ze krvacam 5 dni a dalsi tyzden spinim, cize do ovulacie s intimkou, pms otras, uzkosti, bolesti klbov. Uz som sa nastvala, ze dam antiku aspon kvoli tomu cyklu. Vydrzala som az 9 dni, co som mala take zavrate. To bolo asi v aprili, odvtedy mi to rozhadzalo cyklus.
@180207 nemusí skôr vynechávať ms, ja mám návaly aj v noci, ked mi dôjde ms po 3 - 4 m mám ho total silne so silnými bolesťami, zadržiavanie vody, totálna únava, metabolizmus je tiež na prd, nespavosť až taka ze uz ani zolpidem neúčinkuje, videnie sa mi zhoršilo, výkyvy nálady, podráždenie, problém s pamäťou a koncentráciou, inkontinencia sa zhoršila, bolesti svalov a kĺbov, sem tam pálenie záhy... mám 45 a v PMP som od 42ky
@stellarstar no pekne, tak to som tam, kde ty. Akože do bodky. Moja MS príde, len ani srnka netuší kedy v daný mesiac.
Ale ked mas krvacanie mimo cyklu, sla by som urcite na vysetrenie, lebo to moze byt cokolvek, nielen hormony. Aj cytologiu vysetrit. Jedna tu pisala, ze spinenie mimo cyklu bol priznak rakoviny krcka, cim nechcem strasit, len teda treba to vysetrit. A to beriem ako akutny problem a trvala na tom aj u zastupujucej.
@stellarstar no pekne, tak to som tam, kde ty. Akože do bodky. Moja MS príde, len ani srnka netuší kedy v daný mesiac.
@billy_jean ano a zakaždým je to inak, raz cítim že príde raz z ničoho nič 🙈
@balerina2025 ďakujem za odpoveď. Tiež mavas takéto špinenie pomedzi menzes?
@balerina2025 a prepáč, tiež aj bolesti hlavy?
@balerina2025 ďakujem za odpoveď. Tiež mavas takéto špinenie pomedzi menzes?
@180207 mavam hej ale ja uz nemam ani bezne krvacanie. pred porodom som mala vsetko ako hodinky, silne bolesti, po porode postupne zacali haprovat a teraz ani neviem kedy pridu. aj bolesti hlavy, a navaly tazko posudim lebo mne je teplo cely zivot. a trpim nespavostou denne spim 4-5hod.
mne predpísal doktor Norethisteron, beriem ho na 16 deň cyklu, 1 tbl. denne...ako tak mi to menzes upravilo.
@180207 mavam hej ale ja uz nemam ani bezne krvacanie. pred porodom som mala vsetko ako hodinky, silne bolesti, po porode postupne zacali haprovat a teraz ani neviem kedy pridu. aj bolesti hlavy, a navaly tazko posudim lebo mne je teplo cely zivot. a trpim nespavostou denne spim 4-5hod.
@balerina2025 dakujem
Chcem sa opýtať, tie, čo máte tie návaly tepla, beriete na to niečo? Zaberá to?
Sme rovesnicky, doteraz som mala vsetko tip-top, a od novembra mi uz 3x vynechala menstruacia, aktualne aj teraz, co mi, ale zase vobec nevadilo 🙃, kedze termin som mala presne pocas dovolenky. Obcas mam take, ze ma obleje pot a aj celkove sa viac potim a obcas mam take stavy, ze neviem ci idem odpadnut, alebo co sa to vlastne deje. Asi som aj nervnejsia, aj ked pri detoch to niekedy je tazke posudit co je uz vela 😅 Zatial neberiem nic a ani to nechcem este riesit, ale beriem probiotika+vitaminy pre zeny v perimenopauze, ale zase neviem ci pomahaju, minimalne ako placebo ano 😉, ale inac sa citim fajn.
mne predpísal doktor Norethisteron, beriem ho na 16 deň cyklu, 1 tbl. denne...ako tak mi to menzes upravilo.
@mondolina aj mne dr hovoril, ze skusime progesteron v druhej faze cyklu, len sa bojim, ked vidim, co mi spravila antika. Ale zrejme to skusim, lebo to uz sa neda takto.
Ženy vyskúšajte šatavari. Ja, som už tiež v perimenopauze, navyše mám ešte pomerne veľkú cystu na vaječníku a myom n dutine maternice, mám inzulínovú rezistenciu, metabolický syndróm a od februára mi je na zomretie. Užívam shatavari a začínam sa dostávať do normálu, dokonca aj cysta sa zmenšila.
@mondolina aj mne dr hovoril, ze skusime progesteron v druhej faze cyklu, len sa bojim, ked vidim, co mi spravila antika. Ale zrejme to skusim, lebo to uz sa neda takto.
@anonym_3c5dae
ja ho beriem kvôli tomu, že som mala silné krvácanie. ale som z neho veľmi nervózna. no na šlak trafenie
@180207 ahoj, tiez mam 46, pred rokom som mala krvacanie mimo cyklu, gynekolog mi vzal krv a skonstatoval ze mi to uz trochu zacina, odporucil mi uzivat indonal....tento rok mi zacali navaly a zacala som priberat bez toho aby som zmenila jedalnicek, kolegyne mi odporucili pit caj z dateliny....inak to spinenie mimo cyklu by som nepodcenovala a dala sa vysetrit, moze ist o hocico, myom alebo nieco ine.
@180207 ano, presne aj taketo priznaky to ma. Ja od cca.46 zrazu kazde 3t ( 20 - 24dni), dovtedy ako hodinky 28.
Tento rok uz tak,ze raz za 3 mesiace.... a aj spinenie byva u niekoho. Horsie to maju tie,,co stale krvacaju a skoncia niekedy az na kyrete.
Proste uz to blbne,ano.
To , ze zle spim, ani pisat nemusim...mame to vsetky..
A aj unavena som a priberam.
@hopsas mozem sa opytat kolko mas rokov a okrem spunenia co? ja som na preventivke bola, stery cytologia OK.
@balerina2025 minulý rok cyto ok, okrem špinenie úzkosti, bolesti hlavy,nočné potenie
@hopsas mozem sa opytat kolko mas rokov a okrem spunenia co? ja som na preventivke bola, stery cytologia OK.
@balerina2025 mám 46

Mám o dva roky menej. A môj cyklus je od 24 dní do 36 dní. Zrazu, len tak to začalo. Úzkosti, depresie mierne, zmeny nálad, zadržiavanie vody, veľmi dlhá a veľmi bolestivá menštruácia s veľmi dramatickým PMS. A do 42 nič nebolo, ako hodinky.