Príznaky perimenopauzy
Ahojte. Prosím vás,baby,ak náhodou ste mali niečo podobné....Mám 46 rokov a od marca mi neskutočne blbne menzes. Je kratší, ale pomedzi to večne špinenie. Nie nejaká hrôza, ale už týždeň po menzes špinenie, potom týždeň nič,zas špinenie....denne bolesti hlavy....úzkosti...začínala sa vám niektorej takto perimenopauza? Viem, že skôr by mal menzes začať vynechávat,ale možno aj to špinenie už môže byť príznak. Gynekologičku mám dlhodobo PN a zástup berie len akútne stavy...😟ak náhodou ste niektorá mali niečo podobné, ďakujem za odpovede. A poprípade, či vám to nejak riešili hormónmi. Ešte raz dakujem
@anonym_da5812 myom spôsoboval hormonálnu nerovnováhu. Vybral sa a všetko je ok.
@hopsas lebo ja to mam to iste. A zatial mi to nechcu operacne vyberat, lebo vraj dorastie dalsi. Mam ho na prednej stene maternice.
@anonym_da5812 ak ho zatiaľ nechcú vyberať, tak asi netreba. Môj bol dosť veľký. Nevyberajú sa vždy. Možno u teba stačí sledovať.
@hopsas ja ho mám 3cm, robí mi problémy, mám bolesti, mám problémy s MS a veľké hormonálne výkyvy. Gynekológ nechce.
ten myom nie vzdy musi von. ja mam jeden uz 2 roky, dlho mal 1,1 cm, po poslednej prehliadke sa mi dokonca zmensil na 0,9 cm. preto nechcu do neho zasahovat kym nerobi nejake problemy alebo nerastie.
Mne toto spôsoboval myom na maternici, týždeň pred menzesom spinenie, po menzese to isté a stále s vložkou. Nakoniec mi museli zobrať maternicu.
@180207 vyskusajte produkt Ladygen od Neurinu. Mne velmi pomohol, objednavam z ich stranky mam uz aj zlavu DGLENKA5 ak by ste chceli vyuzit. Je prirodny ale velmi pomaha, najskor som chcela skusit prirodne ak by nezabralo az potom chemiu nastastie zabralo
@leni2121 ďakujem krásne za odpoveď a radu. Dnes ma vzal iný gynekológ a že je to takmer určite perimenopauza. Hormonálne nesmiem nič kvôli iným liekom. Pomohol teda aj na bolesti hlavy, nespavosť a úzkosti?
@180207 ahoj, tiez mam 46, pred rokom som mala krvacanie mimo cyklu, gynekolog mi vzal krv a skonstatoval ze mi to uz trochu zacina, odporucil mi uzivat indonal....tento rok mi zacali navaly a zacala som priberat bez toho aby som zmenila jedalnicek, kolegyne mi odporucili pit caj z dateliny....inak to spinenie mimo cyklu by som nepodcenovala a dala sa vysetrit, moze ist o hocico, myom alebo nieco ine.
@heln Ahoj. A Indonal ti pomohol?
Źienky, mne sa na prsiach začali objavovať malé cysty. Aj to je vraj poklesom estrogénu. Máte to niektorá? Čo s tým , beriete na to niečo?
ma tu niekto malu maternicu a zakrpatene vajecniky?
Źienky, mne sa na prsiach začali objavovať malé cysty. Aj to je vraj poklesom estrogénu. Máte to niektorá? Čo s tým , beriete na to niečo?
@gomak ja teraz užívam indol3c ale nie na cysty ale na citlivé boľavé prsia ale indol je aj na cysty tak skús
@gomak ja som mala tie cysty asi 5 rokov dozadu, vtedy mi povedali citujem “máte ich toľko, že ich ani zrátať neviem”.. brala som potom na to DIM a zmizli komplet všetky za 3 mesiace. Vraj nie poklesom estrogénu, ale skôr nesprávnym estrogénom, takým tým škodlivým z environmentálnych zdrojov.
Mám o dva roky menej. A môj cyklus je od 24 dní do 36 dní. Zrazu, len tak to začalo. Úzkosti, depresie mierne, zmeny nálad, zadržiavanie vody, veľmi dlhá a veľmi bolestivá menštruácia s veľmi dramatickým PMS. A do 42 nič nebolo, ako hodinky.
@anonym_da5812 Ahoj. A rieši to nejako gynekológ?
@gomak ja som mala tie cysty asi 5 rokov dozadu, vtedy mi povedali citujem “máte ich toľko, že ich ani zrátať neviem”.. brala som potom na to DIM a zmizli komplet všetky za 3 mesiace. Vraj nie poklesom estrogénu, ale skôr nesprávnym estrogénom, takým tým škodlivým z environmentálnych zdrojov.
@falbala132 Aho,j asi mi to nepáli... Co je to DIM?
@falbala132 Aho,j asi mi to nepáli... Co je to DIM?
@gomak výživový doplnok

@180207 bol to čisto hormonálny problém, ktorý sa musel riešiť operáciou. Žiadna perimenopauza. Mala som v tom čase 50, skrátka hormóny blbli a robili šarapatu v organizme. Operácia problém vyriešila.
@hopsas odstránenie vaječníkov? Alebo myómu? Ako sa to operačne dalo do poriadku?