icon

Problém s otehotnením - skúsenosti s lekármi

bobko84
22. feb 2015

Ahojte, chcela by som Vas poprosit o radu. Mam problem s otehotnenim, stale sa nam nedari. Mam lekara, ktory je uplne odmerany a v nicom mi nepomaha.
Viete mi poradit lekara, s ktorym mate dobre skusenosti, ma dobry pristup? Dakujem

janickacrazy
22. feb 2015

@bobko84 Ona chodila do Martina, ale určite je aj v Blave.

bobko84
autor
22. feb 2015

@janickacrazy

To ano, v BA je ich viac musim popozerat a zistit skusenosti

janickacrazy
22. feb 2015

@bobko84 Držím palce, aby vám to vyšlo, my sa tiež snažíme, ešte to nie je tak dlho síce, ale už som tiež nedočkavá, takže viem asi ako sa cítiš.

bobko84
autor
22. feb 2015

@janickacrazy

Dakujem, uz som fakt na nervy, neviem co mam uz robit

janinsita
22. feb 2015

@bobko84 ahoj podľa mňa by si nemala čakať a ísť do toho centra, podľa mňa keď tam zavoláš tak ti povedia aj cenu.

bobko84
autor
22. feb 2015

@janinsita

Ahoj, a ty chodis do centra? Mas nejaku skusenost? Dakujem za kazdu radu

jaya47
22. feb 2015

@bobko84 Na Tvojom mieste by som tiez sla do centra. Treba si vsak starostlivo vybrat lekara aj centrum. Teda ti lekari v centrach vedia co robia, ale kazdy lekar je specificky. Zavisi od toho, ako velmi sa ponahlas s otehotnenim - ci chces otehotniet ihned, alebo radsej zdlhavejsie riesit pricinu; ci chces krasne sukromne centrum (iscare, gynfiv, ferticent, repromedica), alebo si na toto vobec nepotrpis a radsej si vyberies lacnejsie centrum na antolskej; pripadne pri umelom oplodneni mozes narazit na problem s poistovnou. A este mozes riesit, ci nechces radsej do Brna, ako to vela bab tu robi.

jaya47
22. feb 2015

@bobko84 A v centrach platis za zakroky a nejake tie spermiogramy, nie za konzultacie (ak je to v nejakom centre inak, tak ma opravte).

bobko84
autor
22. feb 2015

@jaya47

No ja by som uz bola najradsej keby som uz bola ;) ale zase to nejde tak ze sup sup. Vsetko si treba prestudovat a vybrat si to najlepsie.

Viete mi poradit, ktore centrum je dobre popripade lekara? A ake je centrum na Antolskej?

jaya47
22. feb 2015

@bobko84 Napisem ti IP 🙂 Lebo ono aj kazda baba je inak spokojna s konkretnym lekarom.

bobko84
autor
22. feb 2015

@jaya47

Ved to je jasne, ja som len chcela nejake odporucania

rica1
22. feb 2015

@bobko84 ja by som sla do centra, tam mi urobili vsetky vysetrenia a dali odporucania na genetiku a podobné veci, moj gyno tiez nic neriesil, v centre som za nic neplatila , myslim tym tie vysetrenia, urobili vsetky potrebne aby vlastne stanovili nejaku diagnozu co teoreticky brani....

melania1
22. feb 2015

a kolko sa uz snazite? co vsetko ste uz vyskusali aby ste otehotneli?

rica1
22. feb 2015

@melania1 to bola otazka pre mna? 😅 😅

bobko84
autor
22. feb 2015

@rica1

A kde si bola?

petkasestka7
22. feb 2015

mna zachranil INOFOLIC prasok(kyselina listova) ani som nedobrala balenie a uz sme mali 2 pasiky!!!zazracny prasok..sice potom boli problemy v 3 mesiaci akoze z potratom pomohol zas DUPHASTON..nas zazrak ma dnes 7 mesiacov a je to riadny zivel-ani sekundu nema klud :D

rica1
22. feb 2015

@bobko84 my sme chodili do martina do heliosu ale potom nakoniec sme skoncili v iscare tiez v martine,, ked sme prisli do martina heliosu tak hned bez vahania vsetky vysetrenia protilatky proti spermiam , placente a tym ostatnym veciam, chlamydie ureaplazmy, hned mi dali termin prist 3dc, 14dc a 21dc aby mi odsledovali hormonalny profil, taketo tie zakladne vysetrenia a samozrejme spg , za ten jediny sme platili 20eur.. dali sme si robil ten zakladny zatial, no a potom ked toto vsetko bolo tak sme skusili IUI , ked to nevyslo tak mi navrhli urobit hysteroskopiu kde sa zisti ci mam prechodne vajcovody, tam to vyslo na jednej strana pravej dobre lava nevedeli ze tadial tekutina nepresla, tak nejak reku ze ked je jeden dobry tak skusime dalsie IUI to tiez nevyslo, tak potom mi dali odporucania na genetiku a to dopadlo dobre, potom urcite hematologia!!! potom som sa rozhodla pre laparku to bolo take moje posledne ze pred ivf este laparku skusim a tam mi prisli na endometriozu!!! kdezto ja pravidelne cykly 28dnove, ovulacia vzdy potvrdena, ziadne bolesti nic, Hormony v poriadku no a endometrioza, ako bola som na dne ale ze vajcovody oba prechodne aj ten lavy co sa v centre nezdal pri tom menej invazivnom vysetreni priechodnosti tak na laparke sa potvrdilo ze mam oba prechodne tak sme chceli este raz IUI ale to uz som zmenila centrum a sla do iscare a tam IUI vyslo... lebo v heliose ma stale uz potom len tlacili do ivf a to by som aj sla ale chcela som ivf v cykle kde budem minimaln stimulovat lebo ja som reagovala na clostyl tak ze som mala aj 8 folikulov vsetky plnohodnotne velke, takze tam som chcela skusit to soft ivf a to robili v martine v iscare ale nakoniec nebolo treba.. a vlastne platila som len za IUI za ine vysetrenia nie

bobko84
autor
22. feb 2015

@petkasestka7
O tom som nepocula, prestudujem. Dakujem za radu.
Ja beriem clostyl a duphaston uz tri mesiace.

petkasestka7
22. feb 2015

@bobko84 a uz si tehotna???

bobko84
autor
22. feb 2015

@rica1

Super informacie, velmi pekne ti dakujem. Teraz som uz uplne rozhodnuta ist do centra. Do teraz som iba vahala a chcela som len zmenit doktora.

bobko84
autor
22. feb 2015

@petkasestka7

Praveze nie som, vobec sa nedari

petkasestka7
22. feb 2015

@bobko84 nedakuj-vyskusaj..ja som tiez nebola najmladsia lebo som rodila ako 29 rocna..tazko tazky porod a uz si nechcem druhy ani predstavit ale stalo to zato...za INOFOLIC mi podakovalo uz viac mamiciek a ja som tiez stastna,ze dnes mam mojho prcka cez tie vsetky problemy z otehotnenim..nieje to vacsinou az taka zlozita vec..len musis mat prostriedky :D uz 3 kamosky kocikuju vdaka tomuto zazraku :D drzim palce ;)

rica1
22. feb 2015

@bobko84 inak mozno to vyznie smiesne ale ja som sla do centra po 3mesiacoch!!! mala som 29rokov , tehotenstvo som stale odkladala a tak dalej, a bola som si na milion percent ista ze otehotniem prvy ak nie tak druhy mesiac lebo ovulacia krasne, hlieny, vsetko sedeli kramy vzdy chodili na 29dc rano cize pravidelny cyklus, no a bum , podarilo sa dva roky neskor ako som sla do centra, takze bacha na to ☹ a v centre som povedala ze sa nedari dlhsie samozrejme nikomu som nevesala na nos ze este len tri mesiace a vdaka Panu som nečakala ako tvrdia že po roku navstivit doktora stymto problemom ked sa nedari, no dakujem pekne,, ale samozrejme zalezi na ochote aj manzelov alebo priatelov toto vsetko absolvovat.. spermiogramy a podobne..

rica1
22. feb 2015

@petkasestka7 inak ako tažko tažky porod? boli nejake komplikacie? ☹

petkasestka7
22. feb 2015

juuj nebudem ta strasit-proste prezili sme-sme tu a zdravi a je to ok..chcela som ho a bola som odhodlana prejst vsetkym!12 hodin kontrakcie a porod na sucho-staci?... :/

bobko84
autor
22. feb 2015

@petkasestka7

Ja sa porodu strasne bojim, ale kvoli babatku vsetko ;)

petkasestka7
22. feb 2015

AJ JA SOM SA VZDY BALA HLAVNE NASTRIHOVANIA A VSETKO TO UZ MAM ZA SEBOU A MOJA LASKA KED SA USMEJE NA MNA CHCE SA MI AZ PLAKAT---ZE SOM TO DALA.ZE HO TAK MILUJEM A ON MNA...!! A DAS AJ TY ;)

janinsita
23. feb 2015

@bobko84 nie nechodím, začala som inofolic užívať tak uvidím, ale snažíme sa vyše roka, ak nič do pol roka tak pôjdeme aj my

janinsita
27. feb 2015

@bobko84 ako sa ti darí, niečo nové

bobko84
autor
27. feb 2015

@janinsita

Zatial nic nove. Ja som tiez zacala brat inofolic, tak uvidim co to urobi.
A ty nieco nove?