Problém so spermiami
Ahojte zienky.
S manzelom sa uz snazime 3 roky.Presli sme roznymi testami a zistilo sa ze problem je so spermiami.Ani nie s poctom alebo pohyblivostou ale s tvarom.Aby som to upresnila,je tam 85 % atypickych foriem a iba 15 % normalnych.Bolo nam povedane ze normalne hodnoty su okolo 30% a viac.Lieci sa uz skoro rok a neuspesne.Pred rokom mal 18 percent dobrych spermii a teraz to kleslo na 15%.Predpisali mu rozne vitaminy a mineraly ,ako B,Zinok,selen ,Folandrol.Teraz ma Ginseng +multivitaminy a mineraly.Uz tomu aj prestavame verit ze to pomoze.
Co sa tyka mna ,vsetko je vraj ok az na to ze mam otocenu maternicu co gynekolog nevidel ako problem.
Ak tu ma niekto podobny problem alebo presiel niecim podobnym budem vdacna za radu.Manzel je z toho hotovy a ja sa snazim brat to s nadhladom aby nebol tolko v strese.I ked popravde nieje mi to jedno a babatko by som si uz naozaj velmi zelala.
@terousai ahoj aj keby mal len jedno percento dobrých spermií je to super lekári asistovanej reprodukcie majú s coho brať sú tam špeciálne metódy kde sa pod mikroskopom viberie tá najlepšia s najlepších a buď sa inseminujete alebo umelé ale na vašom mieste najskôr inseminacia ... My sme mail tiež problémy s tvarom aj s počtom to má skoro každý isto spôsobené stresom životnim stilom .... Táto doba je šialená nám pomohlo tribulus terestris folandrol je slabý
To sú výborné výsledky.....A pravdupovediac by som to ani s centrom vôbec neriešila budú vás tiskat do umelého oplodnenia. Som príkladom že aj s 2%to ide prirodzene....Ak niečo piste ip

@terousai neviem sice aku radu chces pocut,ale urcite vas odporucia do centra asistovanej reprodukcie....neviem ake vysetrenia mas za sebou,ale v centre ti porobia dalsie....skor si mozno cakala radu,co ma muz uzivat,aby mal viac %lepsich spermii,ale kedze mu zatial nezabera nic,neviem ci nieco pomoze...mozno mu skus este kupit macu....moj tiez uzival folandrol a prd z toho....
Inak u nas to tiez bolo tak,ze horsi spermiogram,mne vraj nic a po 2 neuspesnych umelych oplodneniach ma poslali na reprodukcnu imunologiu a tam sa zistilo,ze vysledky zle a teda,ze ja branim tomu,aby sa vo mne embryo uhniezdilo...podla slov lekarky som uz mozno bola tehotna,ale tehotenstvo skoncilo velmi skoro ze som si to ani nevsimla....takze teraz preliecuju mna
Ak tvoj muz je v streseva moc to preziva a pripusta si to,tiez to nie je dobre....zase treba mysliet pozitivne,vies kolko parov malo horsie vysledky ako popisujes ty a podarilo sa im priridzene? Samozrejme netreba sa na to spoliehat 😉