icon

Problémy pri pôrode. Máme sa snažiť o druhé dieťa?

elizabeth22
30. aug 2011

Ahojte,potrebujem si niečo povzbudivé prečítať,povzbudiť,v máji 2010 sa mi dcérka narodila sekciou/ neotvárala som sa + mala som preeklampsiu,po porode som začala krvácať,nejaká porucha zrážanlivosti krvi,nie dlho,ani žiadne transfuzie) ,manžel by nechcel mať veľké vekové rozdiely,má veľmi rád deti,samozrejme,že aj ja,ale akosi mám v hlave miš maš,raz by som aj chcela/ plánujem skor az,ked dcérka dovrši 2 roky,niekedy mi v hlave zablysne myšlienka byť tehu už teraz,ale vždy myslím na to,že by som ešte mala schudnúť,dať sa do poriadku u kardiologičky+ hematologičky,študujem externe,bojím sa ako to bude,či to zvládnem 2 deti + škola,atd a taktiež čoho sa velmi bojím a čo ma odrádza od myšlienky na druhé bejbulo je to,že dcérka mala od narodenia koliku asi do 6m. a ked si predstavím,že mám prežiť to isté pri druhom,tak som z toho už na zbláznenie.poradte,prosím,povzbudte 😒 😒 🙂 dakujem za kazdy nazor!

Strana
z2
spalka
30. aug 2011

oddychni si este, je jedno co chce manzel 😉 , tehotenstvom a detickami sa vsetko pomeni hlavne tebe, dcerku mas este malu, este si ju chvilu uzivaj 🙂, o rok budes rozmyslat uplne inak a ked mala pojde do skolky bude to optimalne 🙂

stvura
Odpoveď bola odstránená
tinika
30. aug 2011

ja tiez om nechcela velky rozdiel, povodne 3r, zmenila som nazor, ale poviem ti ak nahodou nejake problemy su a určite aj ak nie su tehu a dieta je zaberak a dve deti tiez a ked aj studujes daj si este pauzu? kolko ti este trva skola? ja sice robim popi materskej ale nie je to take ako studovat

nibiru
30. aug 2011

ahoj tiez by som chcela druhe babo ale az po 3r. ked pojde mala do skolky mala som komplikovane tehu od 5m. som nevedela chodit krivala a cele noci plakala o dbolesti mala mi tlacila na nervy v chrbtici v 34tt preeklamsia stabilizovana liekmi na hranicnych hodnotach tehu som si mohla bez bolesti uzit az v 35tt ked sa mala zosunula do lonovych kosti vtedy som po 4,5 mesiacoch prestala krivat rodila som 22h. po odteceni plod.vody nakoniec sa to podarilo prirodzene zotavila som sa super uz 3h. po nom som behala no este 2-3 tyzdne ma bolela zlata zila od tlakou.milujem deti no chcem si malu uzit a hlavne ked si predctavim znovu tehotenstvo ake som mala tak jedine tak ze mala bude naozaj v skolke a samostanejsia neviem si predctavit ako by som sa onu starala keby bola takato mala a sinter ako teraz vsade uteka ved vtedy som ledva presla na zachod.zalezi naozaj na tebe ako sa citis nenechaj na seba tlacit!

elizabeth22
autor
30. aug 2011

@stvura no dobre,asi ho budem musieť zaviesť medzi viac detí,lebo ono sa to pekne hovorí,aj ja mu vravím,chcel by si,ale chciet je ta najkrajsia a najjednoduchsia vec,potom to je uz len na mne,ci to tych 9 mesiacov zvladnem všetko,všetká zodpovednosť je na ženách 🙂 chlapi si všetko predstavujú tak ideálne 🙂 😵

petralienkabalogh
30. aug 2011

Ahoj Elizabeth22,ja mám doma 5 a pol ročnú dcérku,dlho som sa odhodlávala na druhé bábo ale aj dcéra a manžel velmi chceli.Dcéru som prenášala 15 dní,nedal sa mi vyvolať pôrod a nechceli mi urobiť cisársky rez.Mala som už nazelenalú plodovú vodu a jednali somnou ako s idiotom,NsP NZ!!!
Dcéra mala takmer 4,5 kg takže by to ani porodiť nebolo najjednoduchšie asi! Užívala som si dcéru, a nemyslela že budemem mať ďalšie bábo tak skoro,ale roky rýchlo ubehli a teraz na február znova čakáme bábo.Sme strašne šťastný,veď sme predsa nechceli mať doma jedináčika ale vo mne ten strach je.V prvom rade hladám pôrodnicu lebo jedna skúsenosť v NZ stačila!!!
No a v tvojom prípade prečo nie?Určite sa daj po zdravotnej stránke najprv do poriadku pretože to nieje sranda prenajať niekomu maternicu na 9 mesiacov a potom byť deň čo deň v strese či bude všetko OK,v prvom rade musíš byť OK ty. Ale po cisaráku vždy odporúčajú 2roky pauzu,tak nebiem ako tebe.So školou to tiež nie je sranda,ja som sa o svojom druhom tehotenstve dozvedela presne v deň záverečnej skúšky!Aj ja mám strach či zvládnem moje deti napriek tomu že dcéra bude mať na rok 6.Pôjde do školy a tak...
Kto nevyskúša nevie.Dcéra pôjde na rok do školy aj tej sa bude treba viac venovať,potom sa postarať o to aby nežiarlila,zvládať domácnosť a nezabudnúť aj na manžela. Život je náročný,ale keď nechceš mať velký vekový rozdiel a manžel ti bude pomáhať tak šup do toho... veľa šťastia...

elizabeth22
autor
30. aug 2011

@tinika tak teraz ešte len do 2.ročníka idem,ešte somv škole čerstvá

spalka
30. aug 2011

@elizabeth22 a nechavas malu niekedy muzovi? ked si napriklad v skole? na cely den? ak nie, zacni to prosim robit, pochopi o com to je 😉

vejinka
30. aug 2011

suhlasim s babami mas cas neponahlaj sa ja mam rozdiel dva roky ale kazdy vecer padam od unavy na hubu..je to nesmierne narocne fakt niet sa kde ponahlat uzi su jedno dieta a ked bdue v skolke popremyslaj nad druhym..mat dve deti po sebe je ozaj niekedy na slucku.

elizabeth22
autor
30. aug 2011

@spalka ale áno,samozrejme,že je s ním,pomáhajú aj babky,ale manžel každopadne tiež

stvura
Odpoveď bola odstránená
majca424
30. aug 2011

@elizabeth22 ahoj, tak môj maly bol na tom podobne s tými kolikami. Neskutočne dlho ho to trápilo a ešte teraz mi dáva riadne zabrať, pretože ešte spáva strašne a naše noci sú katastrofálne 😀 no napriek tomu čakám teraz druhé babatko a strašne sa nan teším, hoci tiež ma napadlo hned, že dúfam, že to druhé nebude mať také koliky, viem, že to bude riadna makačka, ale veeelmi sa teším. 😵 Mám to síce trošku skomplikované tým, že mám rizikové tehotenstvo a nemôžem maleho nosit a tak, tak to ma na tom trošku trápi ale určite to nelutujem! 😉 Ale to sa musíš Ty rozhodnúť či sa na to citiš 😉

elizabeth22
autor
30. aug 2011

@majca424 tie koliky,to som bola taká nahnevaná na každeého,každého som obvinovala,prečo práve moje dieta a prečo druhé spia v pohode,sú kludné a ja som si tym vsetkym musela prejst ☹ a našej malej idú zubky a jej noci sú hrozné,možžno mi neuveríš,ale naozaj neklamem ak poviem,ze ona od narodenia neprespala sama celu noc,vzdy sa budi na kojenie,alebo na nieco,nikdy to nie je o tom,dam dieta spat----lahnem------zobudim sa az rano,kdežeeeeeeeeeee 😒 😢 🙂

majca424
30. aug 2011

@elizabeth22 no tak ver tomu, že práve ja Ti to uverím, pretože presne toto máme aj my... neprespal mi ani jednu jedinú noc od narodenia! ked sa v noci zobudí 3-4 krát, hovorím o super noci 😉 stále mrmčí, prehadzuje sa, plače, niekedy si urobí v noci 2-3 bdelé hodinky a hráme sa v noci... a naše pravidelné noci sú, že asi tak 15krát idem k nemu a hladkam ho a tišim... ale som vďačná, že mám zdravé dieťa! ale neviem kedy sa dočkám prespinkanej celej noci... teraz mi spi od 20:40 a už teraz som 2 krát pri nom bola.... 😒

erika71
30. aug 2011

Ahojte.Ja mám 10,5 ročného syna a 4 ročnú dcérku.Majú sa veľmi radi a navzájom sa ochraňujú.Hrať sa síce menej hrajú spolu .Vekový rozdiel možno nie je najlepší,ale mne vyhovoval.Syn nastúpil do školy a ja som celý deň kočíkala dcérku. Keď dcérka nastúpila ako 3 ročná v septembri do škôlky,po troch dňoch dostala nádchu a na druhý deň aj zápal stredného ucha. Takto to pokračovalo celý škôlkársky rok.Po atibiotikách/ 2 dávky sme brali/, išla zas do škôlky a zas po 3 dňoch nádcha a následne zápal stredného ucha.Takže mesačne sme to prekonávali,či bolo teplo,či zima.Ja som mala svoju predajňu ,ktorú som musela zavrieť,lebo 3 dni som vedela pracovať.Teraz som doma na platenej predĺženej materskej,lebo ušná doktorka nám zakázala škôlku. Týmto som vlastne to chcela povedať,že nikdy nevieme,že kedy je vhodný čas na súrodenca.Lebo keď začne Vaše dieťatko chodiť do škôlky a rozhodnete sa pre druhé,a to prvé začne domov nosiť škôlkárske choroby, práve keď budete tehotné a taktiež ochoriete ,to nebude žiadna sláva.Mne napr.syn veľa pomáhal.Keď mala dcérka už 8-9 mesiacov,tak syn ju nakŕmil a rád ju aj uspal.Ľahol si k nej a držal jej ruku,ona mu chytila tvár a zaspala.Takže mne vypovedane bolo výhodné mať ten väčší vekový rozdiel.

elizabeth22
autor
30. aug 2011

@majca424 mám pocit,že som konečne našla tú správnu osobu,ktorá mi dokonale rozumie 🙂 konečne niekto s podobným osudom 😀 už som myslela,že som sama.ale ja verím,že druhé bude iné,každý tak vraví,že druhé je lepšie,kludnejsie,musíme veriť 😉 aj ja som rada,ze je zdravá,az na to vstávanie a spánkov režim... 😒

tinika
30. aug 2011

@elizabeth22 ako moja mamca nas mala po sebe, rozdiel 13m a zvladla ale tak zase bola ina doba, tak kazdy si po svojom zariadi 🙂

elizabeth22
autor
30. aug 2011

@erika71 áno,v tom máš uplnú pravdu,nikdy sa to nedá presne povedať kedy je ten správny čas mať dieťa

petralienkabalogh
30. aug 2011

@stvura Ahoj po menách ich velmi nepoznám,risarák som mala v 2006 pri Mauškovi a poznám tam ešte starý štangast ako Danys či Korčoka- strašné!!! Matuška v pohode ale trebalo ho do cisaráku dotlačik skoro kamionom... 🙂 Zvažujem Kramáre na február, snáď tam dajaký lekár zostane.Pracujem v nemocnici a výpovede lekárov sú velké bububu

macamac
30. aug 2011

@erika71 😵 nádherní sú 😵
a ako u nás doma 😉 syn má 9rokov, dcéra 2-a presne ako píšeš-super vekový rozdiel,všetky výhody si presne opísala,ja neľutujem 😉 🙂
@elizabeth22 neboj,máš čas 😉 doštuduj, daj sa zdravotne do poriadku-nech si aj maternica oddýchne a a zahojí sa,cisarák nie je sranda 😉 a potom si to vychutnaj a uži 😉 🙂

katka1981
30. aug 2011

Majte druhe babatko vtedy, ked budete nato obaja pripraveni. Vekovy rozdiel deti nezarucuje, ze si budu rozumiet, ze sa pohraju atd. Tento "problem" sme riesili aj my, mali sme sice ine dovody, ale konecne sme rozhodnuti, konence sa netrapim, konecne nemam dilemu a som si ista, ze nase rozhodnutie je spravne. Druhe dieta bude v case, ked sa vsetky rpoti vyriesia a mala bude starsia, aby sme si druhe dieta vychutnali. Vekovy rozdiel am uz netrapi, samozrejme beriem do uvahy svoj vek 🙂

majca424
30. aug 2011

@elizabeth22 🙂 mne tiež všetci vravia, že neboj sa, zvládneš čoby nie 😀 a mne nezostáva nič iné, iba im veriť a dúfať, že ma neodvezú 😀 a tiež sa spolieham na to, že bude iné, nemôžem mať predsa dvoch čertikov 😀 😀 😀 ale no uvidíme, potom Ti dám vedieť, ako som na tom 😀 ale každopádne sú naše detičky rovnaké 😀 a kolko krát za den ti spinkava? a kolko? lebo mne len raz a to pospí hodinku, niekedy hodinku a pol, tak hovorím, že ved musí byť unavený v noci, ale nieeeee, načo spať ked mama sa môže so mnou hrať aj v noci 😀

etuska
30. aug 2011

@elizabeth22
osobne by som este s druhym babom pockala-najma ak este studujes 😉 ale je to dost osobna vec-sama musis vediet odhadnut co zvladnes a co je uz nad ramec fyzickych i psychickych sil.Tiez by som mozno uvazovala o druhom babu kym pojde mala do skolky.

My mame medzi 1 a 2.dietatom dost velky vekovy rozdiel,teraz sme to vzali supom,lebo zijeme v zahranici a tu je aj materska len 9mesiacov a som rada ze o par mes. idem opat na matersku,lebo syncek je este dost maly na to aby bol v opatere

majca424
30. aug 2011

@elizabeth22 a ešte jedna vec, ja som mala tiež SC 😀

elizabeth22
autor
30. aug 2011

😀 no..tak doteraz mi spávala hodinku,niekedy hodinku a pol doobedu a hodinku poobede,ale ked cestujeme autom vzdy si zdriemne 😀 ale predvčerom,neviem čo sa sstalo,zrazu išla som ju ukladať doobedu,už si aj šúchala očká na spanie aj sa ukladala,vypila mliečko a zrazu ožila 😀 a dnes to isté,celý deň dnes nespala až teraz v noci

elizabeth22
autor
30. aug 2011

@majca424 😀 tak už neviem čím to je,tehotenstvo si prežila spokojne?lebo ja som mala také niekedy burlive stavy,plač,nervozita,strach...neviem,či aj to ju neovplyvnilo...už rozmyslam nad všetkým 😒

elizabeth22
autor
30. aug 2011

@etuska a kde zijes?tak to je urcite lepšie takto si naplanovat,ako malinké 9.m.bábo dávať niekomu,neviem si to predstaviť

fodorka
30. aug 2011

tak ja asi budem mat uplne iny nazor ako vacsina😀
mi mame rozdiel 2roky medzi chlapcami poviem pravdu je to sice o hubu treba sa stale venovat aj tomu starsiemu a co sa tyka toho ci ten mladsi bude lepsi no neviem neviem u nas su presne na chlp rovnaki....ani prv ynechcel spavat pekne v postielke ani tento druhy ale ked timam pravdu povedat nemenila by som...!!!sice treba nato vela trpezlivosti ale ja sa tesim odrastu spolu budu zarovne aj kamarati a mi si potom aj oddychneme...medzi mnou a sestrou je 6rokov rozdiel a na zaklade toho som nechcel avelky vekovy rozdiel medzi svojimi detmi sice spolu vychdzame super ale nebolo to vzdy ono......tak vela stastia prajem dufam ze som poradila 😉

majca424
30. aug 2011

@elizabeth22 nie, to si nemyslím, akože hovorí sa, že tehotenstvo vplýva na dieťa ale nemyslím si, že až tak 😀 taka mala som aj ja zvláštne stavy, ale to má každá tehotná 😉 a ak to je pravda, že aká som počas tehotenstva tak také bude dieťa, tak teraz sa mám na čo tešiť 😀 Lebo pri tom mojom čertikovi som niekedy s nervami úplne v koncoch 😀

etuska
30. aug 2011

@elizabeth22
UK
Tak ci tak som musela dat maleho opatrovatelke-ale len do decembra- a opat budeme dalsich 9.mesiacov spolu 🙂 musim sice potom nastupit este na 3mesiace do prace-ale to uz nejako vyriesime a potom sa mi to financne aj tak neoplati tak hladam nieco flexibilnejsie.
Hlavne je aby boli deticky zdrave,stastne a v pohode 😵

Strana
z2