icon

Problémy s prsníkom - rakovina prsníka

vivi291018
8. mar 2023

Dobrý deň, Mam 25 rokov a bola som na rutinnej preventivnej prehliadke prsníkov, kde mi našli nejaku abnormalitu pomcou usg a hned na to mi urobila dr mammogragiu, kde stanovila Bi Rads 4c , viem čo to znamená a momentalne čakam na vysledky z biopsie, chcela by som len vedieť, že či mala niektorá z Vas ajtaku skusenosť, že mammografia stanovila Bi rads 4c a nakoniec to bolo lepšie a ešte som cca 10dní po biopsii(CCB), a uz asi try dni pocitujem miernu bolesť v podpazusi, taka pichajuca bolesť trvajuca par sekund, zajtra sa chystam ku gynekologovy ale som chora tak sa bojim ze ma nevezme, neviem co si mam o tej bolesti mysliet, dakujem.

Strana
z2
vivi291018
autor
4. apr 2023

@tetkabetka uz mi ju robili, mne ju robili pod ultrazvukom, takze neviem co je pravdy na tom ze pod mammografom 🙂 tak dufam ze nam obom vyjde dobre vysledky a ze bude pokoj uz 🙂

tetkabetka
4. apr 2023

@vivi291018 Pod ultrazvukom? Tak to je fajn, že sa to dá aj tak. Mamograf je nepríjemný. Moc moc moc Vám držím palce, nech máte výsledok dobrý. 🍀🌞

tetkabetka
28. apr 2023

@vivi291018 Konečne mám tú re-biopsiu za sebou. Bol to nejaký röntgen, či mamograf, kde som pri tom mala prsník stlačený. Tak teraz zase ďalšie 2 týždne čakania. 🙈 A ty ako? Stále na teba myslím. 🍀

matkalee
29. máj 2023

Dobrý deň prosím pomozte nasli mi vpravo na rMQQ tien nepravidelnych okrajov s patol.MiK veľkosti 20×25 mm-BIRADS 5-dopor CCB dnes som bola na biopsii to znamená ze uz mam naozaj zhubny nador ci to môže byt aj niečo ine neviem uz som zufala

zuzap33
29. máj 2023

@matkalee tak zufalstvo ti nepomoze. Pockaj na vysledky biopsie. Rakovina prsnika v dnesnej dobe sa lieci. Sme stovky pacientiek. A nemusi sa to koncit hned aj mastektomiou a uz vobec nie smrtou. Kazdy typ nadoru prsnika ma aj ine postupy liecby.

tetkabetka
8. jún 2023

@matkalee Už máš výsledky z biopsie? 🫂

linda77
4. aug 2023

@vivi291018 Ahoj, chcela by som sa opytat ci odobratie vzorky na biopsii bolo velmi bolestive. Ako sa ti dari? Dakujem.

hedviga2
4. aug 2023

@linda77 nie, dá sa vydrzat

tetkabetka
6. aug 2023

@linda77 Mne ju robili 2x (klasická biopsia a potom mamotómia). Nebolelo to. Nepríjemné je, keď to umŕtvujú, ale nič strašné. Bolesť nebola ani pri/po jednom odbere.

Strana
z2