Protilátky proti spermiám

jalucija
10. mar 2014

Ahojte, isto sa tu najde zopar uz mamiciek, ktore maju "diagnozu", ze ich telo vytvara protilatky proti spermiam. Ste tu take? Aka bola Vasa cesta stat sa mamou?

lizol
11. máj 2014

Ahoj jalucija ! Ja mám ten istý problém ☹
Sidce na otázku Ti neodpoviem, ale ja som teraz začala s prirodzenou formou (tomu iba 2 týždne).
Po zistení výsledkov -alergia na spermie, ma chceli poslať na laparoskopiu na prezretie či mám vnutry všetko ok. Vtedy akurát sa mi dostavalo do rúk článok -AVIVA cvičenie. Je to cvičenie pre ženy kotré maju problém s menštruáciou, maju cysti, miomy, neplodnost,... Takze absolvovala som 4 hodinové vstupné cvičenie, kde vysvetlili ako to celé funguje a čo by som mala robiť proti tej našej "chorobe".
Odporučili mi /nám - aj partenrovy , aby sme držali bezbielokovinovú dietu min 3 mesiace a aby som cvičila 2x do týždňa. Po cvičení som cítila všetky moje "dolné svali" 🙂
Takže ešte nič konkrétne neviem povedať, ale dufam a verím, že nebudem musieť isť na umelé oplodnenie. Prosím Ta napíš mi , že čo Tebe povedali, alebo aku liečbu absolvuješ.

nika80
14. máj 2014

@lizol ahoj, aká je to bezbielkovinová diéta? Ja mám tiež protilátky proti spermiám a ani po liečbe prednisonom sa to nezmenilo.

jalucija
autor
14. máj 2014

@lizol bezbielkovinova dieta, to zrejme ziadne maso,s trukoviny, syry..hmm nevies preco prave tento druh stravy?

Ziadnu liecbu mi nenavrhli, len hned umele oplodnenie ale nesuhlasila som a momentalne cakam na druhy vysledok inseminacie. Uz teraz viem ze to zas nevyslo, davam si s tym pauzu a kaslem na to. Uzivam hormony aby sa mi robili folikuly a aj tak som mala najprv len jeden a na druhy krat dva, o nicom. Nemam na to nervy.

jalucija
autor
14. máj 2014

@lizol
@nika80 zrejme nepoviem nic nove ale kocky, treba sexovat s ochranov aby sa spermie nedostali do styku so sliznicami, nasledne si telo zvykne, ze sa im nemusi branit. Nam sa nedari mat vzdy ochranu 😀

nika80
14. máj 2014

@jalucija keď Ti napíšem, že mi sme nesexovali už od novembra 2013, tak mi asi neuveríš.

jalucija
autor
14. máj 2014

@nika80 jaj do certa, tak ani to nefunguje..

nika80
14. máj 2014

@jalucija chcem sa objednať k alergológovi, či nemám ešte aj nejaké iné alergie. Lebo doktor v CAR sa ma pýtal, či nie som na niečo alergická, lebo s takýmto prípadom sa ešte nestretol, že by Prednison nezabral.

lizol
14. máj 2014

Ako náhle sme dosvedeli výsledky- že alergia, hned nám povedali do telefónu, že " Vy tažko otehotniete aj umelo! " Takže viete si to predstavit,.... nevrhli, že môžem ist na insemináciu, ale najprv by som mala ísť na laparoskopické vyšetrenie, aby sa presvedčili, či mám vôbec vnutri všetko poriadku. Vtedy som sa dozvedela o cvičení AVIVA, čo som už písla. tak vravím idem vyskušat, opítat čo je to zač. Cvičitelka mi potorm odporučila bezbielkovinovu dietu (aj partner) + 2x do týždňa cvičiť a sexovať IBA s ochranou! Toto dodržať 3 mesace potom môže vraj skušat. A Aby sme brali ohľad na "Jonaš kalendar- stav hviezd.
Bezbielkovinová dieta preto, lebo spermie obsahuju strašne veľa bielkovín, vlastne na čo mi máme alergiu, preto hned naše telo zareguje a "vyhodí " von z maternice. Ani sa nedostanu na to miesto, kde by sa to mohlo "spojiť" 🙂
Bezbielkovinová strava je strašná!!! Ked ste zvyknutí na mäso , mlieko,...
Nemôžte žiadne mäso (čo by u nás ešte prešlo), lenže ani mlieko, mliečne výrobky (smotana, syr,.....) a ani vajcia. Takže hotová katastrofa. bez toho normálne ani varit sa neda! Dalej treba obmedzovať aj rastlinné bilekoviny- tekvicové jadierka,orechy, mandla,... Ale vraj rastlinne skor spracuje telo, než živočíšne.
Ja som zatial ešte nebola u alergologičky,ale sa chystám. Ale medzi časom dodržíme tieto pokyny. A potom uvidime čo bude po 3 mesiacoch.

kaaaty
14. máj 2014

Ahojte aj moje telo si vytvaralo protilatky a k tomu som mala pco. Uzivala som prednison, bola som na laparke a drilingu vajecnikov a pomdruhom IUI mi dnes beha po byte dvojrocny syn. Baby viem ze je to tazke ale bojujte vydrzte, snazte sa byt hlavne v psychickej pohode bo aj to robi vela. Drzte sa. O tom cviceni som tiez pocula, kamoska cvicila a ma dcerku.

jalucija
autor
15. máj 2014

@kaaaty dakujeme katy za mile slova 🙂

ellysa
15. máj 2014

Ahojte baby chcem vas len povzbudit mne v prahe po dvoch potratoch tiez zistili tuto diagnozu.chvalabohu mi prednison pomohol a mam teraz dve zive striebra.netreba sa vzdavat aj ked to niekedy vyzera beznadejne.drzim vam palce.

nika80
15. máj 2014

@ellysa ako dlho si ho užívala? Ja som ho mala najskôr 3 mesiace, nič sa nezmenilo a teraz ho beriem od apríla a výsledky som mala hranične pozitívne. Ale doktor mi povedal, že ho môžem brať maximálne do júna.

lizol
15. máj 2014

ellysa , ty si tiež bola na inseminácii ? alebo brala si iba tabletky a všetko išlo prirodzenou formou?

lizol
15. máj 2014

Ďakujeme za príjemné a povzubdzujuce radi 🙂

nika80
16. máj 2014

@lizol nemohla by si prosím napísať, čo teda jete? Môžu sa aspoň ryby? Ďakujem

lizol
19. máj 2014

Tiež sme si mysleli, že ryby sa môžu jesť, ale tiež obsahuju veľa bielkovín. mám jednu tabulku, ked su napísané, že čo kolko bielkovín obsahuje,.... ale mám to pomaďarsky. Ale ak chceš viem Ti to preposlať (tu stránku). A čo jeme? jeden deň som robila vypražaný karfiol, potom čínsku kapustu, zemiakové placky,... hoci aj do týchto sa dáva vajcia,ale uplne obmedziť to sa neda. Naprl. nedam 3-4 vajcia ale jedno. aj manžel mi hovorí, že robit zas treba a že z čoho má mať energiu.

nika80
19. máj 2014

@lizol skús mi teda preposlat stránku, pozriem sa na to. Ja som si kúpila čistý rybi olej lebo ten vraj pomáha pri alergiach a v jednej podobnej téme tu na MK to baby užívali. Len to už neviem nájsť, tak ani nemôžem zistiť, či im pomohol.

lizol
20. máj 2014

http://rozsadiet.qwqw.hu/?modul=mcsop&a=69884
tu si môžeš pozrieť. vlastne tu máš vymenované, rozdelené , kde dalej ešte môžeš klikat. skratka: tészta=cestoviny ; tej, tejtermék = mlieko, mlične výrobky ; tojás =vajcia ; húsok = mäso ; halak= ryby ; zoldség=zelenina,....
A ako užívaš ten olej?

nika80
22. máj 2014

@lizol ďakujem, pozriem si to. Olej si dávam na polievkovú lyžicu a prehltnem. Mal by sa užívať pred jedlom alebo hneď po jedle, aby ho žalúdok spracoval.

kaaaty
24. máj 2014

@ellysa ahoj mozem otazku ten prednison si brala uz pred otehotnenim alebo az po zisteni ze si tehotna? O babo sa nesnazime ale skor tomu nechavame volny priebeh,len sa obavam aby som nasledne nepotratila. Teda ak by som otehotnela a neuzivala prednison.

henika32
28. máj 2014

Chcem sa vas opýtať, keď by som msls protilátky proti spermism, tak by som nevedela otehot
Prirodzenou cestou? Som po 2 Ma v 6 tyzdni.teraz mi zistili vrodenú trombofiliu.na genetiku čakám. Picham sj fraxiparin
Len sa neviem dopatrat kde zistuju tie protilatky.

lizol
28. máj 2014

@henika32 neviem ,či môžeš mať vtedy problém (ak by si bola alergická), ked už si tehotná. Ja si myslím, že ak by si mala alergiu na bielkoviny, tak by si o tom vedela, lebo tažšie otehotnieš, alebo prirodzenou cestou vôbec. Takže si myslím , že z tej stránky si OK. A tie protilátky sa zistujú z krvy (teda mne tak to zistili).

henika32
28. máj 2014

Ďakujem

miaria1
28. máj 2014

@henika32 Mne to zistili na hematologii. Pred otehotnenim som na odporucanie hematologicky uzivala Prednison a Wobenzym a pichala si aj Fraxiparine.Koli hranicnej hodnote hormnov som uzivala aj Duphaston. Na hematologicke kontroly som chodievala pravidelne kazde styri tyzdne. Prednison a Duphaston som uzivala asi do 15.tyzdna tehotenstva, Wobenzym a Fraxiparine az do porodu a Fraxiparine aj styri tyzdne po porode. V lete by sme sa chceli pokusit o druheho cloviecika, hematologicka vzhladom na predchadzajuce vysledky navrhla rovnaky postup ako pri predchadzajucom tehotenstve, aby sme zbytocne neriskovali.
Mala som trombofiliu, pozitivne protilatky proti spermiam a hranicne hodnoty protilatok proti vajickam, ale aj pozitivne protilatky proti fosfolipidom.

ellysa
30. máj 2014

@kaaaty ahoj pri starsej dcerke mi nasadili prednison dva mesiace pred otehotnenim potom som ho mala do 16tt.pri synovi sme uz mali termin na kontrolu a zistila som ze som tehu,volala som do prahy,lekarka velmi zlata povedala mi nech ho hned nasadim a zasa do 16tt chvalabohu sa nic nestalo aj ked pri tom druhom tehu som mala hematom a krvacala to s dcerkou bolo bezproblemove

ellysa
30. máj 2014

@henika32 ja som vzdy otehotnela na prvy sup vzdy doslo z zastave vyvoja do 12tt

henika32
31. máj 2014

@ellysa a u mna v obidvoch prípadoch v 8 tyzdni. Takze sa moze jednat aj o alergiu na spermie? Trombofilia+alergia - to dobre vyzeram....

zuzanaech
10. júl 2014

No neda sa mi nezapojit, ked si citam niektore prispevky. Podla mna je uplny nezmysel vylucovat zo stravy tak dolezite potraviny ako su strukoviny a orechy. Ja si myslim, ze ked mame problemy otehotniet (ja beriem prednisom a cakam co bude dalej), tak kedze mam znizenu imunitu, musime jest co najpestrejsiu a najprospesnejsiu stravu pre organizmus - a strukoviny aj rastlinne bielkoviny tam rozhodne patria. Ubohy organizmus sa aj tak uz dost brani proti chorobam, nemali by sme ho oslabovat vymyslenymi dietami. Priroda vie, co presne potrebujeme. Treba tam zajst po rady 🙂 Myslim to v dobrom, potrebujeme byt zdrave 🙂

evadek
28. aug 2014

@lizol kde si prosim absolvovala to cvivenie..a kolko ta to stalo?dakujem

lizol
31. aug 2014

Ahoj, cvicenie som absolvovala v Komarne, ale tak to viem,ze po novom uz to robi aj v Dunajskej Strede. vyhladaj na fb Aviva cviky (cvicenia). prve uvodne cvicenie je za 20,00 eur a potom dalsie asi za 2,00. to neviem presne, lebo ja cvicim sama doma, kedze mi to casovo nevychadza. sidce este som odvtedy neotehotnela, ale vrelo odporucam. 🙂