icon

Prudké zdraženie menštruačných pomôcok

20. feb 2026

Ahojte ženy zvykla som používať kalisok ale nechce sa mi s tým babrat nie vždy sa mi to s nechtami úplne podarí a čím sú dlhšie tým horšie to ide. Momentálne som doma a aj keď mam doma zásoby tamponov aktuálne je menštruácia slabá a tampón ide vonku nenasiaknuty tak to boli, išla som si včera pozrieť vložky som myslela ze mi oči vyjdu, kedy to stihlo až tak zdražiet? Ako si to môžu dovoliť kupovať ženy ktoré majú slabší príjem alebo sú s deťmi samé? Nechápala som ze ešte aj tie obyčajne "značky" tak zdvihli ceny, veľmi dlho som nekupovala vložky ani som si neuvedomila aký problém tu na slovensku ženy majú. 🫤 Ako sa teraz pohybujú ceny keď je "akcia"? Napr také always alebo naturella. Iné mi žiaľ na pokožku nesedia. Za akú najlepšiu cenu sa dajú kúpiť?

Strana
z3
sweet20
20. feb 2026

@anonym_autor vsetko kupujem v dm a posledne roky ziadne navysenie.. kde ty kupujes?

anonym_7dbef0
20. feb 2026

Ja kupujem v teta drogérii, momentálne akcia pri kúpe 3 balení, máš jedno balenie za 3.50€ 🤷‍♀️ Predtým bola akcia 2 balenia za 5€. V tescu som pozerala a skoro ma šľak trafil, že 7-8-9€ jeden blbý balík always vložiek.

anonym_3b3eba
20. feb 2026

Kupujem v Polsku v biedronke za 2.50eur,vzdy aj 6ks,mam to ma velmi dlhu dobu.

autor
20. feb 2026
@sweet20

@anonym_autor vsetko kupujem v dm a posledne roky ziadne navysenie.. kde ty kupujes?

@sweet20 no v dm som bola presne. Za balík always vložiek síce väčší balík ale 9 eur?

autor
20. feb 2026
@anonym_7dbef0

Ja kupujem v teta drogérii, momentálne akcia pri kúpe 3 balení, máš jedno balenie za 3.50€ 🤷‍♀️ Predtým bola akcia 2 balenia za 5€. V tescu som pozerala a skoro ma šľak trafil, že 7-8-9€ jeden blbý balík always vložiek.

@anonym_7dbef0 presne v dm som toľko včera dala trebalo mi súrne som pn a v rámci vychádzky by som nestihla ísť inde do drogérie a v potravinách majú vložky za otrasné ceny.

autor
20. feb 2026
@anonym_3b3eba

Kupujem v Polsku v biedronke za 2.50eur,vzdy aj 6ks,mam to ma velmi dlhu dobu.

@anonym_3b3eba nemám tu možnosť žiaľ 😁

anonym_01333c
20. feb 2026

To fakt ma niekto potrebu písať postupy a technológiu okolo menstruacie🤦‍♀️?

sweet20
20. feb 2026

Always nepouzivam su plastove.. klasicke jessa

abbey1
20. feb 2026

Predvčerom som kupovala, síce inú značku, ale cena bola ako vždy.

anonym_5e2825
20. feb 2026
anonym_5b2710
20. feb 2026

nezda sa mi, ze by nieco islo vyrazne hore. cenu pozeraj za kus, ak sa ti zda always drahe treba si pozriet ine znacky... ani nepamatam kedy sme always kupovali, ja teda pouziam tampony, ale kupujeme aj vlozky dcere napr.
V DMke mas podla mna vobec nie su predrazene tieto veci a maju sovju znacku...

anonym_1bfe7d
20. feb 2026

Ja mam svoje oblubene overene znacky a kupujem tie vacsie balenia, napriklad 16 vloziek cca 2,7 a ked si tak vezmes, ze ju menis cca kazde 3h tak to mas dajme tomu 8denne cize balik na 2 dni a priemerne ak trva menzes 4-6 dni, to mas dajme tomu 3 baliky, cize do 10€. Vela? Nemyslim, na ine hovadiny minie clovek viac a ti menej zarabajuci castokrat ovela viac minaju prave na hluposti. Samozrejme to je cisto orientacny odhad, ale da sa a su aj lacnejsie varianty. Tak ked na to nemam, kupim lacnejsie 🤷‍♀️

andreadca
20. feb 2026

Dcéra používa menštruačné nohavičky, nevypytovala som sa na podrobnosti, ale je spokojná. To by nebola alternatíva? 🙂

anonym_1eae7d
20. feb 2026

jessa su dobre a lacne

anonym_6ae652
20. feb 2026

mne nepríde ani 9 eur vela, ved mas menstruaciu raz za mesiac... hlavne, ze cokolady a sladoskti si ludia vedia kupovat stale...

yanni
20. feb 2026
@anonym_5e2825

@anonym_5e2825 https://www.dm.de/always-ultra-binden-secure-ni...

Tolkoto stoja u nas v DE. A je ich tam 16. 🫣

anonym_5e6655
20. feb 2026

@anonym_autor Allways veľmi zdraželi to máš pravdu.Kupujem tie 4,5 asi majú baby slabý menzes, ale 2 balíky miniem plus na posledné dni tie 1,2 a sme v rodine 3 ženy.Naturella a Jessa som vyskúšala mne nevyhovujú.Kupujrn Allways v Biedronke

anonym_bf980a
20. feb 2026

Debata na tému: Menštruačná chudoba na Slovensku (Beáta Jurík - Progresívne Slovensko) je poctivo zahájená.

marca12
20. feb 2026
@anonym_autor

@sweet20 no v dm som bola presne. Za balík always vložiek síce väčší balík ale 9 eur?

@anonym_autor Su aj lacnejsie vlozky. Zena,ktora pocita kazdy cent si predsa nekupi always za 9€. Obycajne kupis lacnejsie. Ale je pravda,ze je vsade vo svete menstruacna chudoba. Nizko prijmove zeny si castokrat nemozu dovolit kupit vlozky a potom to kadejako vykryvaju. Viem,ze v osadach pouzivaju handry a kadeco ine. No nechutne.

tamtamka26
20. feb 2026

mne vyhovujú Siempre z Lidla, ale zdraželi aj tie. neviem presne cenu, ale cca 2€/20ks.

tamtamka26
20. feb 2026

a napr. Tesco predáva pod svojou značkou vložky bez DPH. stoja niečo cez 1€/10ks. je to kampaň proti menštr. chudobe.

anonym_396e9a
20. feb 2026

Ten opis si si fakt mohla odpustit, diskutovat sa da aj bez takych zbytocnych podrobnosti.

beronsche
20. feb 2026

@anonym_autor ako? Nuž často nijako. Menštruačná chudoba žiaľ u nás stále existuje a bude horšie...

anonym_5da354
20. feb 2026

@anonym_autor áno zdraželi neskutočne a v Španielsku majú ženy v núdzi zadarmo vložky ,stačí že pôjdu do lekární a tam im ich vydajú ..ja si už always nekupujeme ale veľmi dobre sú kotex značka 2,80 stoja a vydržia mi po celý čas prírody jeden balík..a áno niektoré ženy si musia kupovať nekvalitné najlacnejšie vložky lebo lepšie si dovoliť nemozu

beronsche
20. feb 2026
@anonym_01333c

To fakt ma niekto potrebu písať postupy a technológiu okolo menstruacie🤦‍♀️?

@anonym_01333c fakt s tým môže mať niekto ešte v súčasnosti problém? S popisom menštruácie v téme o menštruačných pomôckach??
Najmä, ak nič explicitne napísané nie je?
Waw...

beronsche
20. feb 2026
@tamtamka26

mne vyhovujú Siempre z Lidla, ale zdraželi aj tie. neviem presne cenu, ale cca 2€/20ks.

@tamtamka26 tie sa za posledné roky neuveriteľne pokazili. Tak, ako boli skvelé, tak sú hrozne..

majlo1234
20. feb 2026
@anonym_396e9a

Ten opis si si fakt mohla odpustit, diskutovat sa da aj bez takych zbytocnych podrobnosti.

@anonym_396e9a menstruacia nie je nic nechutne a nemala by byt tabu. Keby chlapi menstruovali, su toho plne noviny 🙂

slavomira236
20. feb 2026

@anonym_autor ja kupijem vetsinou v kauflande ich znacky bevola na von aj nocne a doma ked som davam z drigerie takevh rubsie trosku na doma mi nevadia bella nova s kridelkami su aj bez atie stoja nejakb pod 1 euro a je ich tam 20. V lete nosim ked udem niekam tampony ob. Always nepouzivam uz roky je to umelina

anonym_f59dcb
20. feb 2026

@anonym_autor nepocitame doma kazdy cent,ale kupujem v DMke Jessa vlozky,a som omnoho viac spokojnejsia ako s always ci naturela.z always som mala neprijemny pocit cely den,podrazdenie.Jessa vlozky som aj v porodnici pouzivala a nikdy nebola nehoda 🤷‍♀️

ankare
20. feb 2026
@tamtamka26

@tamtamka26 Všimla si si, že zmenili obal aj zloženie? Pre mňa boli z lacných vloziek naj, ale teraz sú už otrasné. 😔

Strana
z3