icon

Rada ohľadom PCOS

25. feb 2023

ahojte..chcem sa opytat ci mozem mat pcos aj ked nemam vsetky priznaky..mam jedno dieta pokusame sa o druhe ale prestala som mat menzes (nikdy nebol pravidelny) mam nadvahu tvrde chlpy na brade mastnu plet a pod..lekar na sone pcos nevidi ale HP mi nerobil..a menzes vlastne mam ale je to len take slabe spinenie hnede..poradite prosim?

stellarstar
•
25. feb 2023

Štítnu si nechala vyšetriť? Ja mám pco aj zníženú funkciu ŠŽ, treba urobiť krvné vyš

basulaak
•
25. feb 2023

Pcos je len dosledkom resp priznakom inzulinovej rezistencie. Ta sa zistuje HOMA-IR testom. Ja si ju kazdorocne chodim davat merat do labaku ako samoplatca, nejakych 25€ ma to stalo v BA na trnavskom. Ked vyriesis inzulinovu rezistenciu vyriesis pcos, neplodnost, problemy s reprodukciou. Dalsi symptom co si nevymenovala je androgenicka alopecia (trvale rednutie vlasov) a akne hlavne v spodnej casti tvare (okraj sanky, brada, spodne lica). Nizkosacharidove stravovanie, posty riesia tento problem. Ani ja nemam cysty na vajecnikoch ale PCOS mam skrz vysoky testosteron, alopeciu a pod. Testosteron mi rapidne spadol na najnizsiu, stale zdravu uroven. Na endokrinologii sa ma lekar pytal, ze co som robila inak, ze testy su super.

autor
•
25. feb 2023

@basulaak ja cukrovku nemám ale máme ju v rodine tak mám predispozíciu

basulaak
•
25. feb 2023

Sak v pohode, ani ja nemam cukrovku. Len vysvetlujem co je pricinou pcos.

148terka148
•
25. feb 2023

@basulaak podla coho viete ake hodnoty mate mat?

stanzi
•
25. feb 2023

@basulaak “ Pcos je len dosledkom resp priznakom inzulinovej rezistencie”. Toto nie je pravda. Ja nemam inzulinovu rezistenciu a aj tak mam pcos. Rovnako ako aj moja endokrinologicka mi potvrdila, ze je vela pripadov, kedy clovek ma pcos, ale nema a nikdy nemal IR.

nelka2210
•
27. feb 2023

Pekný deň prajem. Pred pól rokom mi zistili PCOS keďže sa snažime s priateľom o bábätko a v decembri po pohlavom styku som dostala obrovské bolesti do podbrušku opuchlo mi brucho oblieval ma pot a aj som od bolesti odpadla. Doktor mi povedal že som ovulovala a kvôli tomu som mala bolesti. Ale odvtedy ma to trošku psychicky poznačilo nemám odvtedy ani chuť na sex. Preto sa obraciam na vás a trochu sa psychiky ukludnila či sa s tým z vás už niaka stretla alebo mala skúsenosť. Poprípade rady ohľadom PCOS. Ďakujem velmi pekne za každú radu. ❤️