icon

Ranná glykémia pri tehotenskej cukrovke

matthew_mc
16. júl 2017

Ahojte dievcata, som v 30tt a mam tehotensku cukrovku. Hodnoty po jedle sa mi dari udrzat dietou v norme, avsak ranny cukor mi vyskakuje, hodnoty mam okolo 5,5 (max som mala 6,3, limit je do 5,1), diabetologicka mi chce nasadit "nocny" inzulin, z coho mi uprimne naskakuje mraz. Glykemicky hemoglobin mi nechcu uz urobit, vraj ukazuje hodnoty iba za posledne 2-3 mesiace, pricom moja gynekologicka si ho opatovne ziada. Chcela som sa opytat, ci mate skusenosti s podobnou situaciou? Existuje sposob ako skorigovat ranny cukor? Moze to byt sposobene tym, ze som vyrazne obmedzila sacharidy (skoro vylucila) a pecen si ich cez noc produkuje sama? Zhorsuju sa glykemie postupujucim tehotenstvom alebo v urcitom tyzdni kulminuju?
(Hodnoty OGKK (v 25tt) nalacno 4,03, po 1h 8,6, po 2h 8,23)

DAKUJEM vam vsetkym za kazdu jednu radu a prispevok.

sticker
Strana
z2
matthew_mc
autor
18. júl 2017

@guizui Ahoj. Mam take papieriky na meranie ketonov, nalacno tam mam jedno plus, cez den potom uz v pohode. Doktorka tvrdi, ze tj normalne...
Skusam uz papat kazde 2-3hodky a cukor si nemeram, tak snad sa to upravi.
Cestoviny som skusala, cukor mi z nich vyskocil. Nevyskakuje mi z celozrnneho chleba alebo z pohanky... ale inac...ja som zrejme v zivote nejedla tolko krajcov chleba denne, nejak podvedome som sa sacharidom vyhybala...ale vzdy som to dohnala na sladkostiach...tie mi najma pocas tehotenstva velmi chutili.... 🍦🍭🍰🍫🍧🍨🍡

guizui
18. júl 2017

@matthew_mc hej, myslim, ze jedno plus je v norme. tie cestoviny skus nie ako plny tanier ale mozno len trosku ako prilohu, toho chleba sa coskoro asi prejes 🙂 ale mozno bude stacit naozaj len castejsie jest a aj tesne pred spanim, a ten ranny cukor sa znormalizuje. ak nie, tak pichnes inzulin, nic sa nedeje, nerob si z toho tazku hlavu (aj ked viem, ze sa mi teraz lahko hovori). hlavne sa snaz aby si v kazdom jedle prijmala sacharidy. lebo momentalne ti maso so salatom narobia s cukrom viac sarapaty ako keby si k tomu prihodila jeden zemiak 🙂 uvidis co bude na tebe fungovat 🙂

matthew_mc
autor
19. júl 2017

@guizui vyskusam!
Baby, dakujem vam velmi pekne za rady!

Strana
z2