Raz ma svrbí prsník a raz je červený
Ahojte dievčatá už dlhšiu dobu mam problémy s prsníkom raz ma svrbí alebo ostane červenený alebo dvorec je červeny ... posielam aj foto myslíte že to môže byt rakovina? bola som aj na usg doktor nič nevidel ... ale mne sa to zdá divné .. nekojím, nie som tehotná

Choďte aj na kožné alebo sa pýtajte aj na ct. Nemusí to byť nič. Ale chodte. Prosím nič nenechávajte tak. Preventívne. Ja son to podcenila
Dobri vecer prajem
Aj ja som takí istí pripat a strašne sa bojim
Netreba to ignorovať lebo mne spravili biopsiu pred dvoma rokmi a terás co ma operovali tak ta rana zničilo nič zacervenala a paliva bola no teraz beriem antibiotikum tak dúfam ze to bude v poriatku
@elana1 narazila som na Vašu skúsenosť. Ako sa máte? Ako zvladate túto diagnózu? Mňa svrbia bradavky už niekoľko mesiacov s prestávkami. Potom sa zostupu, pár týždňov je pokoj a opäť. Teraz najnovšie k tomu aj mierne bolia. Neviem čo to je. Či už hormonálne zmeny. Aj cyklus som mala pred 2 a 3 mesiacmi skrátený dva mesiace po sebe 20-dnovy. Posledný normálne. Mám 43 rokov, tak rozmýšľam či to nie je hormonalneho charakteru alebo mykóza či ekzém na bradavkách alebo niečo vážnejšie. Na mamografiu idem 26.3. Tým sa to teda nedá odhaliť a treba ísť na kožné a pýtať si ster z bradaviek? Nepáči sa mi, že to trvá už takto dlho. Za celý svoj život som takéto problémy nemala, iba keď som kojila som mala mykózu a popraskané kým si zvykli na kojenie. Ale, že by som ich mala svrbiace a suché, potom sa zošúpu a zas na čas pokoj, to nie. Môže to byt Pagetova choroba? Ďakujem pekne za radu a prajem veľa zdravíčka.
Moja mama mala červený opuchnutý a niekde prepadnutý prsník - nádor
@elana1 najprv suchá koža a šúpsla sa a začalo to svrbieť. Natierala som si to. Jeden týždeň a prestalo to a koža na bradavkách má svoju farbu. Mala som to na obidvoch bradavkách.
A mám tam aj chrastičky či nadbytok kože. Gynekológička aj lekári na sonografii to videli a povedali mi, že to nie je patologické a aj mi to stláčali.
Povedala som im žiadny výtok.
Ak máte niečo podozrivé tak nikdy nečakajte.
Či je to opuch, začervenanie, kože, hrčka, zmeny na bradavkách či dvorcoch.....ide o život.
Moja matka mala najprv červené opuchnuté a aj jamku na prsníku. Natrela si to a zmyzlo a a zase sa to objavilo a utekala k lekárke a - sonografia a biopsia a onkológia. Je v remisii. 1 štádium rakoviny prsníka je ľahko liečiteľné.
Viete u mňa to niekedy svrbí ale je to aj suchá pokožka, hormóny....dlho to netrvá.
Bradavky sú v pohode. Sú suché a šúpe sa koža - kremovať.
Inak s tým nemám problémy.
@izrasa ja som mala bradavku na ľavom prsníku bez zmeny tvaru, no svrbela, kontroly sona aj mamogr. boli v poriadku, no keď mi začala pokožka na dvorci akosi tmavnúť, už som tušila, že je to zle, no lekári ma znova posielali len na sono a mamo a vždy bolo všetko neg.,,, mne to nedalo tak som googlila, až som sa dočítala, že ešte kožná,,, kožná ma vzala prednostne na moje prosíkanie a hneď mi odporučila odber vzorky z bradavky a z kože dvorca, do týždňa som mala výsledok potvrdený - zhubný nádor bradavky.... nasledovali dve operácie, prvýkrat kvadrant, druhýkrat úplná mastektomia, uzliny 4 kusy, prvá bola napadnutá mikrometastázou,,, diagnoza - pagetova choroba bradavky zhubný karcinom neurčeného druhu. liečba - už rok a pol beriem tamoxifen, každé tri mesiace chodím na odber krvi, každých 6 mesiacov na CT pľúc a brucha, zatiaľ všetko ok . Dievčatá,, dodržujte preventívy a hlavne - sledujte si svoje prsia, vyšetrujte a nič nenechajte na náhodu. Mňa zachránilo včasné vyšetrenie aj, moja vlastná intuícia, Izrasa, prajem ti veľa zdravia, všetko dobré

@elana1 prosím ťa, ako dlho si mala problémy ? A aké príznaky si mala?