icon

Reakcia gynekológa

15. sep 2021

Ahojte no ja som ešte stále v šoku tak sa ospravedlňujem za pisanie ale bola som v utorok u gynekológa po 2.5 roku a ešte som ani nevosla dnu a už začal mať blbé poznámky že ako si to predstavujem chodiť tam ako sa mi zachce pritom dovtedy som chodila pravidelne..či jeho ordinacia je pre mňa holubnik(pritom som sa normálne objednala a prišla na stanovený termín aj hodinu) a že či mi slovo rakovina nič nehovorí keď som to 2 roky flakala..ja som s a nezmohla ani na slovo na kozu som liezla úplne rozklepana a keď som odtiaľ odišla tak som sa v čakárni roztrhala normálne..taký hnusný bol .a len ma strašil že v mojom veku(30r) má samé pacientky s kadejakými diagnozami ja normálne neviem čo robiť

diusqa761
15. sep 2021

@alfged hej ale viacej má z pacientiek čo podstupujú vyšetrenia.

elizabet173
15. sep 2021

@asia83
@brita7777 ja nemám dobrú skúsenosť so ženou - gynekologičkou, zažila som len dve, ale nikdy viac. Roky chodím k mužovi, nemám s ním žiadny problém. A to som si myslela, že žena by mala byť viac empatická, citlivá, no len som si to myslela, žiaľ

elizabet173
15. sep 2021

ja by som ani na tú kozu neliezla, len by som mu oznámila, že si vyžiadam kartu a hľadala si iného. Bez ohľadu na to, že mal pravdu, ale podať ju mal úplne inak

konikkon
15. sep 2021

@nykkushka nevidím, že by autorka nejakú povinnosť zanedbala. Možno ty si zvyknutá, že ľudia s tebou jednaju ako s handrou. So mnou musí každý jednať s úctou. Ak nejedná, naše cesty sa v tom momente rozdeľujú. Ani ja si nedovolím lekárovi nadávať, tak si to nemá dovoliť ani on. Tak to v oficiálnom styku totiž funguje, nie ako dve tetky na trhu, ktoré si skáču dvlasov. Si predstav, ze v tej ordinácii si to autorka nenechá a začne nadávať lekárovi. To je úroven.

amelie2017
15. sep 2021

Zijem v Spanielsku a tu preventivka u gynekologa neexistuje. Raz za 3 roky cytologia u porodnej asistentky - matrona a vybavene. Ku gynekologovi vas posiela obvodny az ked mate ozaj nejaky problem. Antiku, mykozu a pod. riesi obvodak. To je statne zdravotnictvo.
Ak si platite sukromne, tam mozete ist na prehliadku kazdy rok. Alebo si ju len zaplatit jednorazovo.
Ozaj mal velmi zly pristup ten lekar.

asia83
15. sep 2021

@elizabet173 Vlastnosti, ktoré ste spomenuli, majú muži aj ženy. Takže tam nejde o pohlavie. Ide skôr o princíp. Ja si neviem predstaviť, že by som rozprávala o svojich intímnych partiách a, nebodaj, sexuálnych záležitostiach s nimi spojenými, s mužom. Ako mi môže rozumieť, keď on ženské pohlavné orgány nemá a je to proste muž. V prvom rade muž, potom gynekológ. Mám najúžasnejšiu doktorku gynekologičku, vypočuje, pochopí. No poznám druhú, chodila ku nej moja sestra, tá bola bezcitná. Takže v tomto smere nejde o pohlavie.

nykkushka
15. sep 2021

@konikkon ak si čítala poriadne, napísala som hneď autorke, že to mal povedať ináč. Takže neviem čo si útočná a máš pocit, že dovolím voči sebe neuctive správanie. A autorka si to nemala nechať a mala si to s nim v kľude vydiskutovat a nie tu písať iba jej pohľad na vec. Kľudne to mohlo byť ináč, nemusel vôbec po nej hučať, mohol jej to normálne, možno doraznejsie povedať. Ťažko súdiť iba jeden uhol pohľadu.
Voči mne keby sa niekto tak ako popisuje zachoval, vyriešim to s nim na mieste a nemám potrebu o tom s niekym cudzím diskutovať 😉

sense
15. sep 2021

@brita7777 inak vieš čo ja mam lepšiu skúsenosť s chlapom gynekológom ako ženou gynekologicku. Jeden by povedal ze žena sa skôr vciti do pocitov ženy ale teda ta u kt som bola moc empatie nepobrala

autor
15. sep 2021

@nykkushka ja niesom citlivka ktorú keď niekto napomenie hneď sa rozplače do vankúša..toto bolo fakt drsné čo predviedol..ešte tá otázka" vám nič slovo rakovina nehovorí.. nepočujem odpoveď!"..a zvýšeným tónom hlásu sa má to pýtal

justify
15. sep 2021

Normálne rozmýšľam či nechodíme k tomu istému dr 🙈 ja som meškala s preventívkou 2m!!! a skoro ma zožral. Ale on je brutál náladový a odmeraný a som tam len preto,lebo sa bojím vypýtať si kartu 🙈😂 ale nie,srandujem..alebo nie? 🤔. Ozaj je niekedy strašne nepríjemný a napr voči mne bezdôvodne pretože vždy s ním jednam slušne, na preventivky chodím atď ale to že má takú hnusnú povahu mu nedáva právo jednať s pacientkou ako s kravou v maštali. Dá sa aj slušne upozorniť na riziká zanedbávania preventivky. K nemu sa viac bojím ako k zubárovi ale len kvoli tomu, či nebude mať zase deň na p.. aropo, v piatok sa tam chystám 🤭

miriam11
Odpoveď bola odstránená
nykkushka
15. sep 2021

@anonym ja si toho dr nezastavam, ako píšem ak aj chcel robiť osvetu a pripomenúť ti prevenciu, je to ok ale dá sa to všetko povedať normálne, kľudne a nie sa správať ako nejaký magor.
Ale chápem aj jeho stránku, keďže všade sa riesi, že je u nas na svk slabá osveta ohľadom niektorých ochorení a keď majú ľudia možnosť využiť preventívne prehliadky, nejdú (z rôznych dôvodov ). A keď píšeš, že bol doteraz normálny, asi mal ozaj len debilny deň a žiaľ, zlizla si si to ty.
Ja by som mu to pri najbližšej príležitosti pripomenula, že sa spraval neprofesionálne... Buď bude zas magor alebo sa uvedomí

autor
15. sep 2021

Pamätám si keď som k nemu chodila na poradne v tehu ..bol vždy zábavny usmiaty..a tiež som mu nevytkla že si nevšimol že malú nevyzivuje riadne placenta a narodila sa mi v 37 týždni s váhou 1700 gramov

pribinak
15. sep 2021

@justify však ty si kartu pýtať nemusíš. Kartu si vypýta nivy lekár.
Ak sa bojíš, tak o to viac by si mala hľadať iného. Tento za teba dostáva peniaze od poisťovni, čiže prečo platiť niekoho s kým nie si spokojná

dankanka
15. sep 2021

O dovod viac od neho odist...toto si nevsimnut???

marcellka32
15. sep 2021

Mňa zaujíma, ktorý to je (môžeš ip), lebo poznám jedného naladoveho gynekológa, k jednej žene je milý a k ďalšej nie....a všetko sa dá povedať pekne, vysvetliť citlivo, že prehliadky sú prevencia, kvôli sebe....všetko je o ľuďoch

autor
15. sep 2021

@dankanka presne tak..stále tvrdil že všetko je ok . Pred poslednou poriadnou mi stúpol tlak a spuchli nohy tak som šla b pohotovosť kde si na nechali a tam mi lekár na utz hovorí že plod je na vek maličký..že mám rátať s tým že bude mať zdravotné problémy a tak nevyvunute plucka a neviem čo ešte ešte o pár dní akútna sekcia..mala je našťastie ok

autor
15. sep 2021

A nevytkla som mu to ani raz veď mala mohla v bruchu aj umrieť keď nemala výživu..

karush
15. sep 2021

Autorka, mňa by tvoj gynekológ rovno vyhodil oknom a zavolal si dnu ďalšiu. Myslím si, že mohol mať pred tebou nejakú pacientku v tvojom veku s vážnejšou diagnózou, ale to ho absolútne neospravedlňuje. Bola som nedávno u môjho, mohol si nájsť milión dôvodov, prečo ma sprdnúť, ale zachoval sa profesionálne a ešte bol aj rád, že som po jeho stránke v poriadku.
Takýmto prístupom ťa len od tých gynekologických prehliadok či už u neho alebo u nového ešte viac odradí.

autor
15. sep 2021

@karush tiež si dlhšie nebola?

karmen118
15. sep 2021

Ja som takéto kvapky dostala len za to, že som išla na preventívku o dva mesiace neskôr...najprv som si nevšimla upozorňujúcu smsku a potom som mala choré deti, tak sa mi nedalo...ešte sa mi vyhrážal, ak sa to stane ešte raz, tak mi dá chodiť na preventívku každého polroka 🙈. Jediné, čo ma tam drží je to, že fakt nič nezanedbá a keď som bola tehotná, tak každú poradňu spravil poriadne, nič neodflákol a keď sa mu niečo nezdalo, tak ma poslal na ďalšie vyšetrenia.
Ale keby odflákol ako tvoj, že ti bábo nevyživovalo poriadne, tak by som už brala kartu a dovidenia.

patka06
15. sep 2021

Otočila by som sa vo dverách a viac tam nešla

luccija
15. sep 2021

@diusqa761 takže ide o peniaze zase?keby nebol zubár na koni, že má pacientov ako chodiace peňaženky tak si to nedovolí.Aj tak preventívku prepláca poisťovňa tak o čo mu ide?a kazy nemusel mať žiadne a mesačný poplatok zaňho dostáva.on má vedieť koľko môže prijať nových nie?Tak budú čakať na termín mesiac nič vynimocne

luccija
15. sep 2021

Tak, keď si mala s ním problémy v tehotenstve choď preč.On to nemusel myslieť zle,ale preventívka nie je povinná a má pravdu veľmi veľa žien má gyn problémy a rakovinu, ale mať to podať slušnejšie.to, že svokra nebola xy rokov u gynekológa je jej zadubenost tým sa neohanaj.
Moja kolegyňa 3 deti a 5 r nebola na prevencii už sa lieči konizacia HPV....je to to najmenej čo môžeš pre zdravie spraviť.Tiez som min.rok nebola na prevencii kvôli korone a mala som stres

karush
15. sep 2021

Autorka, to sem radšej ani nenapíšem, lebo by ma tu niektoré zožrali 😀, len už mi endokrinológ od februára do troch správ napísal odporúčanie na gyn. vyšetrenie, lebo tam bolo podozrenie aj na vážnejší problém, tak som sa konečne premohla a zistila, že úplne zbytočne som odkladala vyšetrenie. Radím fakt zmenu, ak ti nesedí a budeš dokonca možno aj rada chodiť na tie prehliadky.

rivini
15. sep 2021

No uprimne tiez nechapem, ako moze zena zanedbavat preventivky u gynekologa a potom sa cudovat, ze lekar neskace od stastia....

bona_dea
15. sep 2021

@zuzubb007 Chcem vidieť lekára, ktorý by vyhodil pacienta z evidencie len preto, že nebol na preventívnej prehliadke.
To je v prvom rade a jedine vec pacienta, či využije možnosť preventívnej prehliadky, na ktorú má nárok. Nie je to povinné. Lekár sa do toho naozaj týmto spôsobom nemá čo starať.

autor
15. sep 2021

@rivini nik mu nekazal skákať od šťastia kľudne ma mohol sprdnut ale nie takto

zuzubb007
15. sep 2021

bože autorka už to predýchaj, spravila si chybu, zrovna doktor má toho tiež dosť, tak čo mal nervičky stane sa úplne zbytočná téma

autor
15. sep 2021

@amelie2017 kks ako to že tam tie ženy rad radom neumieraju keď sa chodí raz za tri roky😱