Reakcia gynekológa
Ahojte no ja som ešte stále v šoku tak sa ospravedlňujem za pisanie ale bola som v utorok u gynekológa po 2.5 roku a ešte som ani nevosla dnu a už začal mať blbé poznámky že ako si to predstavujem chodiť tam ako sa mi zachce pritom dovtedy som chodila pravidelne..či jeho ordinacia je pre mňa holubnik(pritom som sa normálne objednala a prišla na stanovený termín aj hodinu) a že či mi slovo rakovina nič nehovorí keď som to 2 roky flakala..ja som s a nezmohla ani na slovo na kozu som liezla úplne rozklepana a keď som odtiaľ odišla tak som sa v čakárni roztrhala normálne..taký hnusný bol .a len ma strašil že v mojom veku(30r) má samé pacientky s kadejakými diagnozami ja normálne neviem čo robiť
@luccija nič nečakám chcela som sa len vyrozprávať..veď aj o Tom je toto fórum nie?
@amelie2017 a myslíš, že to je správne?a zase peniaze kto má nech ide každý rok k súkromnému...ja si myslím, že môžeme byť radi za ako takú zdr.starosrlivost bezplatnú na SK.Ved aj preto sa teraz robí tá kampaň za prevencie u gynekológa niekde som čítala, že len okolo 40 % žien chodí pravidelne
Ja som nebola na prehliadke tiež dlhšie, lebo som stále panna. No a? Je to moje zdravie a hoci som s lekárom telefonovala (nič mi nebolo), takto sa nesprával. Bol veľmi milý. Čudujem sa, že si dovolíte takéto niečo, aby Vás lekár zd**al ako sirotu. Prečo ste mu nič nepovedali?! Nie ste predsa decko, aby sa takto k Vám nejaký správal a poučoval Vás. Okamžite by som menila lekára, keby sa takto zachoval. Ak si hocikto niečo také ku mne dovolí, končí u mňa.. PS: moja známa chodila na prehliadky pravidelne, napriek tomu dostala rakovinu a do pár mesiacov zomrela. Operovať ju vraj nemohli.
Takto sa určite nemá správať lekár, ani sestra ani nikto. Chápem, že mohol mať zlý deň, mohol mať pred tebou pacientky s ktorými musí riešiť rakovinu krčka a je z toho možno frustrovaný, ale to ho neoprávňuje, aby sa choval tak ako sa choval.
Ja chodím na preventívny podstivo od mojich 14 rokov. Teda už 20 rokov. Môj je stara škola pred dôchodkom. Svojský prístup, no dôverujem mu a mam ho ako lekára rada, už sme čo to spolu prežili.
Kedysi ma pochválil, že ma malo pacientiek, ktoré veru preventívnu tak zodpovedne ako ja, že na chvály.. Ja som mu povedala, že nie je ta co chváliť, že veď je to samozrejmá vec, a robím to automaticky.
A on potom trochu podráždenesie, že to nie je automatické. Ze keby je, nevypisuje teraz žiadanky na onko ambulancie. Ze by som bola prekvapená, koľko mladých žien mu príde už neskoro a potom sa od neho ohlasujú, ako keby on niečo zanedbal.
Potom mi sestrička vysvetlila, že v ten deň predom ou mal mladucku pacientku, ktorej musia vziať celú maternicu, aj keď ani deti ešte nemá. 😔
Tak som jeho hnev aj chápala.
Ty si nebola 2,5 roka. Uvedomuje si to.. Možno mal tiež nedávno prípady, kedy boli zanedbané prehliadky a dopadlo to zle . Aj keď uznávam, nezvolil vhodné slová.
Pozri, ak sa ti jeho reakcia zdala neprimerana, nic ti nebranilo v tom, ohradit sa. Si dospela zena, neviem, co chces na fore pocut...ak nie si spokojna s lekarom, zmen ho. Ja mam velmi dobru lekarku, no tiez som zazila, ako sfukla v cakarni pacientku, ktora vynechala preventivku...a plne to chapem. Rakovina krcka maternice je najlepsie liecitelna forma rakoviny, ak sa podchyto vcas a zaroven je to najcastejsis forma rakoviny u zien...pre mna je uplne nepochopitelne, ako sa zena, ktora toto dostane komunikovane kazdy rok, dobrovolne 2,5 roka nedostavi na prehliadku...nakupovat potraviny si asi predsa tiez chodila, tak preco by navsteva lekara mala predstavovat vacsie riziko nakazy...to su vsetko take vyhovorky, sorry...
@asia83 je to lekár, keď je gynekológ, tak sa s ním rozprávaš o intímnych partiách a ani nie o intímnych partiách, ale v podstate o tom, ako ti funguje telo, nie intímny život, nemám s tým najmenší problém. Keď som rodila, bol tam lekár muž, keď som mala potrat čistil ma muž, na sono prsníkov je raz muž, raz žena, je mi to jedno, neriešim to. Podstatné je pre mňa, že je to odborník. Možno by som to inak brala u sexuológa, tam som v živote nebola, takže neviem. A že nemá ženské pohlavné orgány, to neznamená, že nevie, aké problémy sa môžu vyskytnúť, veď študoval roky, ani kardiológ nezažil všetky choroby srdca, možno žiadnu a vie, čo s tým. Keď ti to prekáža ísť k mužovi a chodíš k žene, to je tvoje rozhodnutie, ja som veľmi spokojná s mojím gynekológom, nikdy som neriešila, že je muž, je možnosť výberu, nech si každá urobí podľa seba.
@rivini nie nechodila som nakupovať.. chodil.manzel ..ja som sa bála ísť aj na balkón..môj covid mal taký priebeh že som sa už videla v nemcke na plucnej ventilácii.alebo v hrobe..
@elizabet173 mne to len pride neprirodzene, ale samozrejme aj vsade ako inde su profesionali i neprofesionali.
@brita7777 to je tvoj názor, ja som sa nad tým v živote nezamýšľala, tak ako som sa nezamýšľala nad tým, že výborným pôrodníkom môže byť žena, ktorá nikdy nerodila.
Pozri, covid tu uz mame presne rok a pol. Pises, ze na preventivke si nebola 2,5 roka...Cize ak si sa nakazila aj hned medzi prvymi, v case, ked si ochorela, si uz, ak by si na prehliadky chodila poctivo kazdych 12 mesiacov, mala mat preventivku za sebou. To je ale uplne jedno, tvoj zivot, tvoje zdravie a tvoja vec. Len nerozumiem, co tu chces pocut...potvrdenie, ze lekar reagoval prehnane? Rady, ako si mala reagovat ty?
Ja meškám 2/3 mesiace čo som už mala byť ale keďže som zväčša sama doma musím ísť keď bude manžel doma .Ale stará dr má tiež jemne zdrbala že som jeden rok nebola
Jasne. Obhajujte doktora. Ja nehovorim, jasne, ze treba chodiť pravidelne, ale gynekologicka prehliadka je pre kopec zien strasiak a takyto prístup ich určite bude motitovat k tomu, aby odteraz chodili poctivo. Dohovorit pacientke, co to flaka sa urcite da aj inak 🤦♀️🤦♀️
Ak by som chodila 17 rokov a jeden jediný raz bol nepríjemný, tak by som si povedala, že každý má nárok na zlý deň a viac neriešila.
Nebolo to profesionálne, ale každý sme len človek.
Ak by sa to opakovalo, či bolo niečo iné tam ešte, tak zvážila prestup.
Autorka, vobec nic si z toho nerob. Nechapem, ze ti tu niekto vycita, ze je to tvoja chyba…paneboze, to ste zeny tak naucene z domu, ze sa s vami moze tak jednat? A este clovek, ktoreho platite?
Mozno kebyze si to platite pekne rucne strucne ako u sukromnikoch, by ste sa uvedomili a takito arogantni hlupaci by sa tiez uvedomili, ze z coho ziju a kto ich plati a hned by zmenili retoriku.
Autorka, aj ja casto vidavam, ze doktori a sestricky maju potrebu najskor pacienta zdupat za hocico, niekedy uplne nezmyselne. Preventivku zanedbavaju mnohi ludia, co je chyba, ale stale je to ich vec. Doktor ti to moze vytknut a odporucit, ale urcite nema pravo jednat s tebou ako s nejakym grazlom.
A teraz mám brutálny strach z výsledkov cyto lebo ma tak naplasil
@hederamonstera zdr.poistenie a odvody fungujú na princípe solidarity.To tiež môžeme povedať prečo za "naše" peniaze liečia alkoholikov, fetakov či ženy, ktoré chodia ku kaderníkovi a nie na prevenciu a potom ochorejú.Tak potom zime ako v USA kde sa ľudia boja ochorieť, lebo sa nedplatia, alebo v Anglicku kde sa k odbornikovi dostaneš za x mesiacov a veľké peniaze.Ty si tehotná, keby si si platila v zahraničí sono, uzv pôrod tiež by si ináč hovorila či máme " bezplatné" , alebo nie
Zbytočná diskusia lekár mal pravdu, ale autorka je vzťahovacna čo si to dovolil povedať, áno mohol vyberať iné slová...ale podstata je úplne niekde inde
@luccija teraz neviem či vy necitate čo ja pisem alebo toto píšete naschvál?..som zvedavá akoby ste s aby zachovali keby s vami tak jednak niekto
Ja som sa gyn ospravedlnila, že viem, že mala prísť skôr...čítam...že si sa na to vykašľala a teraz sa cítiš urazená čo si dovolí Ti povedať?.bala si sa ísť aj na balkón a nakoniec si mala ťažký Covid
Ono v podstate lekárovi to môže byť jedno je to tvoje zdravie, keď si to nepochopila nie je čo riesit

Tak si sa mala tam ozvať, že si si vedomá chyby ja som hneď povedala, že ma mrzí, že som min.rok neprišla hneď povedal, že to je moja zodpovednosť vie, že korona blabla a tiež mám myom, polypy a viem, že to nemám zanedbať ...čo teraz čakáš buď nájdi iného, alebo...