Reprodukčná imunológia v Prešove
Má niekto skúsenosti s reprodukčnou imunológiou v Prešove?
@veronikaa006 a kde ides? Do adly alebo alergoimun? Aky mas problem? Nemozes otehotniet?
@jaris84 no neviem sa rozhodnúť kde ísť lebo som objednana aj do adly aj do KE do imunocare 😂 no ja mám tie protilátky proti zóne pelucida a ešte mám aj syndróm pco a ešte som aj po mimomaternicov takže môžem otehotnieť už len ja jednu stranu...
@veronikaa006 ja som predtým chodila k Dzurillovej do Nr, potom otvorili Adlu v PO, tak som prešla tam, keďže to mám bližšie a bola som spokojná, mne dávala dr injekcie Igamplia a veľká spokojnosť, žiadne nežiadúce účinky, nebola som chorá ako pri užívaní kortikoidov, ale hlavne som otehu, takze za mna PO 👍
@margaretka4 inak aj s Nr som bola veľmi spokojná, ale do Nr som to mala 3 h autom a do PO iba hodku
@margaretka4 a za injekcie si musela platiť? alebo prepláca poisťovňa?
@veronikaa006 áno, za injekcie som platila v Nr aj v PO
@margaretka4 a v Po si chodila do adly alebo alergoimun?
@veronikaa006 pisala som, že do Adly
@veronikaa006 boze pred 2 rokmi uz nepamatam ale asi 3 tyzdne..jednoznacne kratsie ako v Nitre
Takze som dobre pochopila,ze v Adly urobia vsetko naraz,a v alergoimun zvlast na konzultaciu,a zvlast na odbery???Dakujem za odpoved🙂
Ale pozeram,ze v alergoimun vysetruju viacej ?
@pianina v alergoimune prídeš na prvé vyšetrenie a na odbery ťa objednajú o mesiac a na kontrolu o 2mesiace...
Prosím Vás koľko dní pred odberom krvi na reproimuno sa nesmú brať lieky? Ja som objednana na 29.4. no mám zápal močových ciest a beriem antibiotiká od dnes 21.do 26.4. Bude to problém?
@veronikaa006 myslim, ze min 5 dni bez liekov. Moze ti to skreslit vysledky. Skus si zajtra zavolat a uvidis, ci ti povedia
Ahojte baby. Ktorého lekára mi odporučíte z tohto centra v Adle? Vyzerá to tak že KET nevyšiel a v CAR mi vyšli protilátky na ovaria, tak zvažujem ešte si porobiť vyšetrenia na reproimuno.
@baldovska22 my sme boli u dr. Estokovej, vklad po liecbe u nej vysiel
@e1i a tá liečba je beh na dlhú trať?
@baldovska22 zalezi na co pridu,mne na nic neprisli iba preventivne dala intralipidy,tyzden pred vkladom,tyzden po nom,ked bol pozitivny test a potom kazde dva týždne do 16tt,dokopy 7 infuziek
@e1i a to si chodila na tie infúzie to toho centra? Resp. nevieš ako to riešia s ľuďmi ktorí sú z väčšej diaľky od PO?
@baldovska22 je to o dohode. Prvu som bola tam lebo dr urobila aj test na alergiu na zlozky infuzky. Potom som sa dohodla s kamoskou dr a pichala mi ona. Ale tiez odporucila na prvu tam a ak test a znasanie ok tak potom ona.
@e1i to je super. Vďaka za info. A v akom týždni si? 😉 Verím že všetko je u teba v poriadku a užívaš si tehulkovanie 🤗
@e1i dievcata a ako sa daju neznasat intralipidy? ja som bola teraz v pondelok v Adle cakam na vysledky ale Dr mi hovoril ze sa da liecit aj u nas v centre kedze som zo Ziliny...v centre s tym problem nemaju tak hadam dobre bude... za aky cas ste mali vy vysledky?
@predvedrev vysledky po troch týždňoch. Na prve podanie som sla do PO lebo dr urobila aj test na zlozky infuzky a, ked som znasala dobre,tak ostatne mi kamoska dr.pichala. isto na prvu doporučujem ist tam. Skrz tie kozne testy
Moze tam byt alergia na soju alebo vajce a este dve zlozky tusim.
@e1i a ked viem ze nie som na to alergicka? resp myslis ze by mi to aj tu dr urobili? z toho alergickeho testu boli vydledky hned? vsak ako uvidime co bude termin na “kontrolu” ak by bolo treba uz mam takze pohodicka 😊kolko trva taka infuzka?
@predvedrev hodinu a pol minimalne,musi to tiect pomaly. Je to tukova emulzia. Ak mas doklad ze ozaj nie si alergicka na tie zlozky,je to na tebe. Kozny test je na pockanie,po kvapke z kazdej zložky na predlaktie a poskrabanie malou ihlickou a po par minutach dr skontroluje. Potom som sla o poschodie nizsie maju infuzny stacionar,tam to pichaju. Lezis alebo sedis,ako chces a je tam tv
@e1i dakujem ti uviidme ci to bude vobec potrebne.... kolko stoji taka jedna infuzka prosim?a po aplikovani mozem ist normalne do prace?
@predvedrev okolo 10,50€ ,hej mozes

@jaris84 nie nebola som ešte. Až o mesiac som objednaná.to čakanie je hrozné