Rh faktory partnerov
Ahojte , chceam sa opytat ci neviete poradit, ci je dobre ak mam Apozit. a moj manzel AB neg. ci to nie je problem v tehu ? vdaka
@siska765 myslim, ze problem by mohol byt, keby si ty bola negativna a manzel pozitivny.
aha takze ked mam ja plus a on minus tak je to ok ,naopak by bolo zle ,to som sa uz aj docitala 😉
Ahojte baby, tak ja mam B - a priatel si nie je isty ale vraj na 90perc má A plus tak som zvedavá čo ma čaká, treba to nejak sledovať už v rannom štádiu tehu?
Nie, ešte som bola len raz na vyšetrení a bolo vidiet len gestacny vak a nik sa ma na nic také nepýtal ale zajtra idem na vyšetrenie znova tak sa určite na to opytam
@barborkark no ved opytat sa mozes, to by zaujimalo aj mna ,tak mi prosim ta zajtra daj vediet,ze aky bol nazor tvojho gynekologa na tie faktory 😉
@barborkark ak mas ty rh negativ, a tvoj partner tiez negativ, tak je to OK nic sa neriesi, lebo aj dieta bude mat negativ, ale ak ma tvoj priatel pozitivny rh faktor, tak dieta moze mat bud + alebo - a vtedy dostava zena bud pocas tehotenstva injekciu, alebo zvacsa po poorode. ja som B- tak som dostala po porode, je to dolezite, lebo ak by malo dieta rh pozitivny, a pri porode by sa zmiesala krv matky a krv dietata tak telo matky, krvinky by bojovali...atd.. a ta injekcia tomu zabranuje, co je dobre..a hlavne pre dalsie tehotenstvo je to tiez dolezite
@siska765
Ja som 0- a moj muz je A+. Ked mi zistili negativny RH faktor, moj muz isiel k mojmu gynekologovi na odber krvi a ked zistili, ze je RH pozitiv, viac ma sledovali. Pri prvom porode inkompatibilita nerobi sarapatu, ale pri odchode z porodnice mi pichli nejaku injekciu a pri pripadnom druhom porode mam na to upozornit. 🙂
@silsil no presne o tomto som pocula ze potom treba nejake injekcie, tak dufam ze zajtra mi to lekar vysvetli a vsetko bude ok
baby nebojte sa pri prvom dietati tento problem byva malokedy, a po porode by ste dostali injekciu, a keby aj z krvi zistil protilatky ...chodili by ste castejsie na kontroly....ja som takto chodila raz za tyzden na doplera ci je mala dobre vyzivovana a ku koncu 2x do tyzdna....od 27tt ma pripravovali na to ze ak prestane byt vyzivovana dojde k predcasnemu porodu a dotiahli sme to do konca 37tt ale potom uz musela ist von ale kedze sa jej ani po vyvolavacke nechcelo tak sa narodila az v 38tt, skoncili sme kvoli vysokemu bilirubinu po UV svetlom ale ine nasledky neostali dokonca ani chudokrvnost na kt. som bola upozornovana...
ja mam 0- a muz A+ a doktor mi cele tehu sledoval protilatky....a po porode som dostala injekciu na protilatky
Dievčatá, nemajte obavy, dnes si s tým už vedia poradiť..
Ja mám A negat., manžel A pozit. Pri prvom tehu bolo všetko ok, iba ma po pôrode zaočkovali - vraj aby pri ďalšom nebol problém .
Pri druhom som bola sledovaná viac - častejšie mi brali krv na protilátky. Síce som mala ťažkosti, ale donosila som.
Pri treťom bolo všetko ukážkové! Protilátky v poho, a nebyť kŕčových žil a nutnej sekcie, tak mám v termíne 5 kilového valibuka 🙂
Lekárka mi krv. skup. na knižku napísala červenou, a sledovali...
Ja som A negatív a manžel AB pozitív. Bola som v tehotenstvách viac sledovaná a po prvom pôrode mi pichli očkovanie, aby sa v ďalšom tehotenstve nevytvárali protilátky. Ale neboli s tým problémy. A pritom obidve deti sú pozitív - dcéra A pozitív a syn B pozitív. Podelili si manželovu krvnú skupinu. Aj mi to bolo divné, ale čítala som si odborné články, a je to možné.
@siska765 maly problem by bol ak by to bolo opacne.ak je muz negativ to nevadi.u nas mam negativ ja a bola som viac sledovana na protilatky a po porode mi pichali speci injekciu,ktora pomoze pri nasledujucom tehu.obom detom skoro menili po porode krv,ale nakoniec to ani jednemu nerobili.a som rada,ze ani jeden nema krv po mne.
problem by bol ak by ste to mali prehodene. Ide iba o Rh faktory 🙂 Na krvnej skupine až tak nezáleží. Táto téma by mala zaujímať najmä ženy s Rh faktorom negativnym čiže - 🙂
Tak ja som dnes na to pytala dr ale vraj to nemam este riesit, dnes mi vzali krv a moc tak sa uvidi potom 😉 zatial je vsetko ok vraj.
baby ja som a+, drahy je tiez a+, obe deti a+. a doslo k tazkej rh-izoimunizacii. tak som sa o to trocha zaujimala.
ono to funguje v podstate tak ze nazaciatku tehotenstva beru kazdej krv, na zistenie krvnej skupiny. tie ktore su rh+ tie neriesia, lebo tam sa nepredpoklada ze dojde k rh izoimunizacii a ak aj ano, tak v nejaky "podskupinach" co zakladne testy nepreukazu. tie co maju rh-, vsetky testuju tusim 3x (to som si teraz nie ista ci 3alebo 4x) na protilatky. ak sa ukazu zvysene, je zvysene riziko, a davaju si na to bacha. najcastejsie dochadza ku komplikaciam ked je zena rh- a otecko rh+, preto kazdej tejto mamine po prvom porode pichaju injekciu, aby bolo co najmenej ohrozene dalsie dietatko. zene, ktora je rh+ nemozu tuto injekciu pichnut, lebo by ohrozili jej zivot.
@siska765 ja som sa na zaciatku tehu velmi bala lebo doktor ani krv MM nezistoval. Rovno povedal ak ja som + problem nebude. Zatial nepocitujem komplikacie. Uvidi sa po porode. Len dufam ze mala bude + po mne a nie - po manzelovi aby nemala v buducnosti s tehu problemy. Okrem toho som strasne zvedava na jej krvnu skupinu. Bojim sa aby v pripade potreby mohla dostat od nas krv..
ahojte zienky, my sme ten opacny pripad, kedy ja mam A- a manzel ma 0+ ....pri prvom tehu to nejako neriesili,akurat mi brali krv na protilatky a do 72 hodin po porode mi museli pichnut injekciu pre pripad dalsieho tehotenstva.....chcem vas vsak upozornit na to, ze tato injekcia sa musi pichnut nielen po kazdom porode ale aj potrate!!!!!....minuly rok som mala spontanny potrat v skorom stadiu tehotenstva, no kedze som sa vycistila sama, lekar po vycisteni ziadne priznaky tehotenstva uz nevidel, teda ani neveril ze som tehotna vobec bola, preto neriesil ani tu injekciu...a je mozne ze prave kvoli tomu som mala potom missed abort ...aspon tak mi to vysvetlila sestricka ked mi tu injekciu pichala po revizii maternice....takze bacha na to 🙂

problem to nie je....resp. mozu byt problemy pocas tehu, ale lekari vedia co a ako aby bolo vsetko v poriadku....je mozne ze sa ti zacnu tvorit protilatky, ale urcite sa neboj...aj mne sa tvorili a vsetko je v poriadku len som bola viacej sledovana