icon

Riešenie bolestí v prsníku a obáv z rakoviny

biankabianka
23. jan 2025

Ahojte. Očakávam vlnu kritiky že načo sa pýtam, ale skúsim to aj tak. Začnem tym, že k dr.idem o týždeň a pol. Dovtedy zošaliem a tak sa skúsim, dúfam, utešiť, že to niekto zažil/ zažíva a je to ok.

Už je to mesiac, čo ma začalo pobolievať v pravom prsníku skôr tak zboku, akoby nejaká tá žľaza. Po dnes sú tie bolesti počas dňa s prestávkami, nie vkuse, ani by som uplne nepovedala bolest, proste veľmi zvláštny pocit akoby tupej bolesti na rôznych miestach. Keď to začalo, mala som nejako pred ovulaciu, tak som neriešila, potom po ovulacii bolo zas obdobie pred MS ale teraz keď ms skončila, bolest stále prichádza tak začínam mať strach a spravila som si teda termin na ultrazvuk. Všade po internete sa píše, že rakovina sa zriedka preukáže bolesťou a keď píšu o inej, ja mam geneticky potvrdenú vyššiu šancu na rakovinu (mutácia CHEK2) a teda logicky mi chodia po rozume hrozne scenáre. Ale inak si hovorím, že to rakovina určite nie je, prečo by mala byť ale ta obava tam niekde vzadu v hlave je. Mám v tom istom prsníku aj nejakú cystu, čítala som, že to tiež môže spôsobovať.... mate niektorá takúto skúsenosť? Občas pociťujem zvláštne ťahanie akoby alebo pnutie v bradavke, poväčšine inak po boku (tam je ta cysta) , alebo aj z druhého boku..
Len tak medzi rečou kto chce viac čítať, spomeniem aj že mám možnosť ísť na preventívne odstránenie prsníkov a implantáty ale toho sa brutálne bojím, lebo je to obrovský zákrok, telo nemusí implantáty prijať, je to na cely život cudzí material v tele, môže sa proste kadečo stať....manžel nechce aby som šla, ja som stále 50/50, momentálne máme už 4 ročného synčeka, chcela som teraz otehotnieť, ale vravím si pri tomto strachu, či to neodložím o pol roka a neskúsim tu operáciu... ak máte niekto skúsenosti, napíšte budem len rada. Mám sklerózu multiplex a tiež je to poriadna diagnóza, veľkej operácie sa bojím, mám silné lieky ktoré mi ničia imunitu na nulu a takáto operácia môže byť veľké riziko. Na druhej strane pri tejto liečbe s takouto imunitou môže tiež ta rakovina ,,ľahšie,, vzniknúť...
Ženy zlaté, ak máte chuť a čas a prečítali ste až sem, dakujem, a ďakujem aj za prípadné reakcie. 🤗

denver36
Autor odpoveď zmazal
biankabianka
autor
Autor odpoveď zmazal
rebi789
23. jan 2025

@biankabianka Ja som mala tiež bolesť v pravom prsniku sama prichadzala a sama odchdzala. Lekar spravil sono a mam tam zopar malych cýst, tie niekedy môžu bolieť a zväčšovať sa kvoli hormonom. Taktiež to môže byť z chrbtice, lymfatických uzlín, zápal....Teraz sa mi to vrátilo tak tiež idem k lekarovi nech sa znova na to pozrie. Držím palce a potom daj vedieť ako si dopadla ❤️

biankabianka
autor
23. jan 2025

@rebi789 jeeej ďakujem presne toto potrebujem vedieť ❤️ ja som inak teraz aj chorá a mam aj so žalúdkom problemy tak možno to aj všetko spolu súvisí... ale verím, že to bude prinajhoršom toto čo spomínaš, moc ďakujem a držím aj tebe palce nech máš dobre výsledky 🙏😊

zuwa78
23. jan 2025

@biankabianka i ja to mám....urobili mamgrafiu, sonografiu...bolo všetko ok....poslali ma na krčne.....tam si ma tiež preklepli a mam to od chrbitice.......ale čo bolo zaujímavé je,ze na tom prvom vyšetrení mi zobrali aj krv.....po pol hodine prisla zamnou na chodbu sestrička a hovorí mi ze sa mam ísť poriadne najest...kukam,že nechapem preco sa mam najesť.....ci si ma náhodou nepomylila.....no že mam tak nízky cukor v krvy že ma tu zachviľu vystrie......ja som na sebe ohľadom nizkeho cukru nič nepocitovala.....citila som sa výborne az natu bolesť v prsniku.....tak som sa hned isla najesť......inac cukrovku nemám.......bolo to take jednorazove......

biankabianka
autor
23. jan 2025

@zuwa78 myslíš, že to tiež súvisí? Alebo proste si to všimli ako niečo ďalšie čo máš riešiť? Ja mam trable so žalúdkom uz dlhšie a jem všelijako diétnejšie posledné týždni, možno teda...ale nepríde mi suvis nejaký medzi tým.. v každom prípade ďakujem pekne za odpoveď a dúfam, že mi tiež nič nenájdu 🙏❤️

zuwa78
24. jan 2025

@biankabianka to s tým vôbec nesuviselo....bola to cisto náhodou..

biankabianka
autor
24. jan 2025

@zuwa78 ďakujem pekne za tvoj čas a odpovede 🤗

rebi789
12. feb 2025

@biankabianka ahoj, no čo ako to nakoniec dopadlo?

biankabianka
autor
15. feb 2025

@rebi789 ahooj Rebi, ďakujem si veľmi milá že sa pýtaš ❤️🩷 no na kontrole mi nenašla nič zlé, resp.mam tam len tu cystu, rovnako veľkú ako bola pred 4 mesiacmi, čo je dobré, doktorka povedala, že nevie na 100% povedať či je to len cysta, ale že ona by povedala že áno... tak idem ešte na mri za cca mesiac, uvidíme či mi to tam potvrdia, ale som upokojená a beriem to len ako cystu. K bolestiam sa nijak nevyjadrila nakoniec takže takto nejako 🤷‍♀️ keď tak mi navrhla biopsiu ešte tak uvidíme. Ďakujem ešte raz že si napísala a prajem všetko len to dobré 🩷

biankabianka
autor
15. feb 2025

@rebi789 a ty si mala všetko v poriadku na terajšej kontrole?

dharmasanata
Autor odpoveď zmazal
rebi789
15. feb 2025

@biankabianka Som rada, že to dobre dopadlo❤️ ano u mňa to bola len zdúrená uzlinka ktorú lekar nahmatal a po par dňoch čo som bola na usg tak zmizla🫶

biankabianka
autor
16. feb 2025

@dharmasanata ach bože to ma mrzí... no mne doktorka povedala, že čo je raz cysta, vždy bude len cysta a nemôže sa zmeniť na nádor...ale naposledy mi dala teda najavo že to nemusí byť 100% cysta, bola si tak na 99% podľa mňa istá... počkám do mri, a potom asi pôjdem na tu biopsiu.. ona mi povedala, že ak je to cysta zmizne počas biopsie lebo sa odsaje.... tak snáď to tak aj bude potom... prajem veľa síl a zdravia... 🍀🍀🍀

biankabianka
autor
16. feb 2025

@rebi789 tak to som rada, dúfam, že ak by niečo tak vždy to bude max.len takýto problém, drž sa 🍀

evickamalicka81
22. mar 2025

Najlepší sú v poliklinike Mlynska dolina, robia diagnostiku prsnikovych nálezov na počkanie. Máte vyšetrenie gynekológom Dr.Bartko, prsnikovym chirurgom Dr.Bartko a hneď UZV prníkov na počkanie všetko naraz, žiadne posielanie inak a čakanie na termíny. A v prípade akéhokoľvek potrebného riešenia Vás hneď obaja vyriešia v ich sesterskej jednodňovej operatívy www.chirkoz.sk
Vynikajúce skúsenosti. Odpoeucam