Riešenie krátkych menštruačných cyklov a silného predmenštruačného syndrómu

3. nov 2025

Ahojte, dostala som menstruaciu o 5 dni skor, kratke cykly sa mi striedaju, nedávno som bola u gynekologa, nevidel ziadny problem, neviem ci ist na progesteron, mam aj silnejsie pms a nebavi ma mat menstruaciu tak casto. Ako ste riesili podobny problem? Dakujem

kacena4
3. nov 2025

nijako tiez sa mi striedaju kratsie a dlhsie cykly

anonym_061f01
3. nov 2025

@anonym_autor Toto mam aj ja poslednych 5-6 mesiacov. Vzdy som mavala min.28 dni, niekedy aj dlhsie. Teraz ze 23-24. Tiez ma to nenadchyna...ale uz mna to bude mozno vekom, mam 41.

autor
3. nov 2025
@anonym_061f01

@anonym_autor Toto mam aj ja poslednych 5-6 mesiacov. Vzdy som mavala min.28 dni, niekedy aj dlhsie. Teraz ze 23-24. Tiez ma to nenadchyna...ale uz mna to bude mozno vekom, mam 41.

@anonym_061f01 ja mam 43 🙈

anonym_8825b2
3. nov 2025

@anonym_autor ja mam bezne 23-24 dnove cykly od zaciatku, nikto to neriesi pokial je to pravidelne

anonym_0b56ed
3. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_061f01 ja mam 43 🙈

@anonym_autor asi uz prichadza perimenopauza 😅Mne teraz došla menštruácia po týždni od skončenia ostatnej 😀 Mám 46 rokov.

autor
3. nov 2025
@anonym_8825b2

@anonym_autor ja mam bezne 23-24 dnove cykly od zaciatku, nikto to neriesi pokial je to pravidelne

@anonym_8825b2 a kolko mas prosim rokov? Ine probelmy nemas myslim suvisiace s progesteronom ako nespavost, zhorsena nalada?

autor
3. nov 2025
@anonym_0b56ed

@anonym_autor asi uz prichadza perimenopauza 😅Mne teraz došla menštruácia po týždni od skončenia ostatnej 😀 Mám 46 rokov.

@anonym_0b56ed moze byt, ale minuly rok som este otehotnela ani neviem ako

anonym_552e31
3. nov 2025

@anonym_autor vitajte v mojom svete..mám po 50 a menzes každých 23 dní v dĺžke cca osem.dni. paráda.

anonym_061f01
3. nov 2025
@anonym_552e31

@anonym_autor vitajte v mojom svete..mám po 50 a menzes každých 23 dní v dĺžke cca osem.dni. paráda.

@anonym_552e31 😵😵‍💫

anonym_8825b2
4. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_8825b2 a kolko mas prosim rokov? Ine probelmy nemas myslim suvisiace s progesteronom ako nespavost, zhorsena nalada?

@anonym_autor mam 33 problemy nemam ziadne, ale moje telo si tak asi zvyklo kedze to mam od zaciatku takto

anonym_17cbd3
4. nov 2025
@anonym_0b56ed

@anonym_0b56ed aktuálne riešim,tri krát som mala za mesiac a silný,bola som na sono,tam mi predpísal hormóny na 10 dní po ktorých má ma riadne vyplaviť a potom mám prísť na sono lebo čosi dumaju nejaký zákrok alebo nie
(49rokov)

anonym_3d35b7
4. nov 2025
@anonym_17cbd3

@anonym_0b56ed aktuálne riešim,tri krát som mala za mesiac a silný,bola som na sono,tam mi predpísal hormóny na 10 dní po ktorých má ma riadne vyplaviť a potom mám prísť na sono lebo čosi dumaju nejaký zákrok alebo nie
(49rokov)

@anonym_17cbd3 kyretaz by ti pomohla a možno už ani menzes nedostanes
@anonym_autor v tvojom veku je to už normálne

anonym_17cbd3
4. nov 2025
@anonym_3d35b7

@anonym_17cbd3 kyretaz by ti pomohla a možno už ani menzes nedostanes
@anonym_autor v tvojom veku je to už normálne

@anonym_3d35b7 teraz po tych hormónoch mám čakať masaker,asi dostanem
Mávala som pravidelný ako hodinky doteraz, ešte miomy ozaj našla

luccija
4. nov 2025
@anonym_17cbd3

(49rokov)

@anonym_17cbd3 ja som tak brala lieky aj duphaston a potom norethisteron.Cyklus sa pekne upravil.Ak máš vysokú sliznicu a myomy, polypy robí sa kyretaz, lebo máš z toho silný menzes.Dolezite je ešte vôbec mať menzes.Silnejsi som po liekoch nemala.Polyp mi vybrali na kyretazi odvtedy mám pokoj a zase cyklus ako hodinky

monro
4. nov 2025
@anonym_17cbd3

(49rokov)

@anonym_17cbd3 poznám to, vysoká stielka maternice...ak nezaberie hormonálna liečba (norethisteron, duphaston) robí sa kyretáž (to bude ten zákrok). Mne lieky vždy pomôžu. Zatiaľ (klop, klop). Mám 48.

anonym_17cbd3
4. nov 2025
@luccija

@anonym_17cbd3 ja som tak brala lieky aj duphaston a potom norethisteron.Cyklus sa pekne upravil.Ak máš vysokú sliznicu a myomy, polypy robí sa kyretaz, lebo máš z toho silný menzes.Dolezite je ešte vôbec mať menzes.Silnejsi som po liekoch nemala.Polyp mi vybrali na kyretazi odvtedy mám pokoj a zase cyklus ako hodinky

@luccija ano,norethisteron som dostala ale len na 10 dní🙄

monro
4. nov 2025
@anonym_17cbd3

@luccija ano,norethisteron som dostala ale len na 10 dní🙄

@anonym_17cbd3 tak sa to dáva, má zastabilizovať stielku a potom po vysadení zo spádu hormónov sa odlúči. Mala by sa efektívne odlúčiť. Ak sa nestane, robí sa kyretáž. Predpokladám, že máš potom kontrolu.

anonym_17cbd3
4. nov 2025
@monro

@anonym_17cbd3 tak sa to dáva, má zastabilizovať stielku a potom po vysadení zo spádu hormónov sa odlúči. Mala by sa efektívne odlúčiť. Ak sa nestane, robí sa kyretáž. Predpokladám, že máš potom kontrolu.

@monro áno

monro
4. nov 2025
@anonym_17cbd3

@monro áno

@anonym_17cbd3 Už skoro 2 roky riešim tieto veci. Naposledy krvácala dva týždne v kuse. Zastavilo sa to po norethisterone. Teraz som ho dostala na 3 mesiace, že vždy 16ty deň cyklu nasadiť na 10 dní a vysadiť. V decembri kontrola. Neviem, ale čo bude ďalej. Lebo ja dlhšie nekrvácam a potom, keď to príde, nechce to prestať. Skúšala som aj horm.antikoncepciu, ale to bolo ešte horšie. Špinila som na nej vkuse.

anonym_17cbd3
5. nov 2025
@monro

@monro krvácanie kedy nastane po tých 10 dňoch užívania tabletiek?

monro
5. nov 2025
@anonym_17cbd3

@monro krvácanie kedy nastane po tých 10 dňoch užívania tabletiek?

@anonym_17cbd3 U mňa tak na tretí štvrtý deň.

anonym_17cbd3
5. nov 2025
@monro

@anonym_17cbd3 U mňa tak na tretí štvrtý deň.

@monro ďakujem