Riešenie krátkych menštruačných cyklov a silného predmenštruačného syndrómu
Ahojte, dostala som menstruaciu o 5 dni skor, kratke cykly sa mi striedaju, nedávno som bola u gynekologa, nevidel ziadny problem, neviem ci ist na progesteron, mam aj silnejsie pms a nebavi ma mat menstruaciu tak casto. Ako ste riesili podobny problem? Dakujem
@anonym_autor Toto mam aj ja poslednych 5-6 mesiacov. Vzdy som mavala min.28 dni, niekedy aj dlhsie. Teraz ze 23-24. Tiez ma to nenadchyna...ale uz mna to bude mozno vekom, mam 41.
@anonym_autor Toto mam aj ja poslednych 5-6 mesiacov. Vzdy som mavala min.28 dni, niekedy aj dlhsie. Teraz ze 23-24. Tiez ma to nenadchyna...ale uz mna to bude mozno vekom, mam 41.
@anonym_061f01 ja mam 43 🙈
@anonym_autor ja mam bezne 23-24 dnove cykly od zaciatku, nikto to neriesi pokial je to pravidelne
@anonym_061f01 ja mam 43 🙈
@anonym_autor asi uz prichadza perimenopauza 😅Mne teraz došla menštruácia po týždni od skončenia ostatnej 😀 Mám 46 rokov.
@anonym_autor ja mam bezne 23-24 dnove cykly od zaciatku, nikto to neriesi pokial je to pravidelne
@anonym_8825b2 a kolko mas prosim rokov? Ine probelmy nemas myslim suvisiace s progesteronom ako nespavost, zhorsena nalada?
@anonym_autor asi uz prichadza perimenopauza 😅Mne teraz došla menštruácia po týždni od skončenia ostatnej 😀 Mám 46 rokov.
@anonym_0b56ed moze byt, ale minuly rok som este otehotnela ani neviem ako
@anonym_autor vitajte v mojom svete..mám po 50 a menzes každých 23 dní v dĺžke cca osem.dni. paráda.
@anonym_autor vitajte v mojom svete..mám po 50 a menzes každých 23 dní v dĺžke cca osem.dni. paráda.
@anonym_552e31 😵😵💫
@anonym_8825b2 a kolko mas prosim rokov? Ine probelmy nemas myslim suvisiace s progesteronom ako nespavost, zhorsena nalada?
@anonym_autor mam 33 problemy nemam ziadne, ale moje telo si tak asi zvyklo kedze to mam od zaciatku takto
@anonym_0b56ed aktuálne riešim,tri krát som mala za mesiac a silný,bola som na sono,tam mi predpísal hormóny na 10 dní po ktorých má ma riadne vyplaviť a potom mám prísť na sono lebo čosi dumaju nejaký zákrok alebo nie
(49rokov)
@anonym_0b56ed aktuálne riešim,tri krát som mala za mesiac a silný,bola som na sono,tam mi predpísal hormóny na 10 dní po ktorých má ma riadne vyplaviť a potom mám prísť na sono lebo čosi dumaju nejaký zákrok alebo nie
(49rokov)
@anonym_17cbd3 kyretaz by ti pomohla a možno už ani menzes nedostanes
@anonym_autor v tvojom veku je to už normálne
@anonym_17cbd3 kyretaz by ti pomohla a možno už ani menzes nedostanes
@anonym_autor v tvojom veku je to už normálne
@anonym_3d35b7 teraz po tych hormónoch mám čakať masaker,asi dostanem
Mávala som pravidelný ako hodinky doteraz, ešte miomy ozaj našla
(49rokov)
@anonym_17cbd3 ja som tak brala lieky aj duphaston a potom norethisteron.Cyklus sa pekne upravil.Ak máš vysokú sliznicu a myomy, polypy robí sa kyretaz, lebo máš z toho silný menzes.Dolezite je ešte vôbec mať menzes.Silnejsi som po liekoch nemala.Polyp mi vybrali na kyretazi odvtedy mám pokoj a zase cyklus ako hodinky
(49rokov)
@anonym_17cbd3 poznám to, vysoká stielka maternice...ak nezaberie hormonálna liečba (norethisteron, duphaston) robí sa kyretáž (to bude ten zákrok). Mne lieky vždy pomôžu. Zatiaľ (klop, klop). Mám 48.
@anonym_17cbd3 ja som tak brala lieky aj duphaston a potom norethisteron.Cyklus sa pekne upravil.Ak máš vysokú sliznicu a myomy, polypy robí sa kyretaz, lebo máš z toho silný menzes.Dolezite je ešte vôbec mať menzes.Silnejsi som po liekoch nemala.Polyp mi vybrali na kyretazi odvtedy mám pokoj a zase cyklus ako hodinky
@luccija ano,norethisteron som dostala ale len na 10 dní🙄
@anonym_17cbd3 tak sa to dáva, má zastabilizovať stielku a potom po vysadení zo spádu hormónov sa odlúči. Mala by sa efektívne odlúčiť. Ak sa nestane, robí sa kyretáž. Predpokladám, že máš potom kontrolu.
@monro áno
@monro áno
@anonym_17cbd3 Už skoro 2 roky riešim tieto veci. Naposledy krvácala dva týždne v kuse. Zastavilo sa to po norethisterone. Teraz som ho dostala na 3 mesiace, že vždy 16ty deň cyklu nasadiť na 10 dní a vysadiť. V decembri kontrola. Neviem, ale čo bude ďalej. Lebo ja dlhšie nekrvácam a potom, keď to príde, nechce to prestať. Skúšala som aj horm.antikoncepciu, ale to bolo ešte horšie. Špinila som na nej vkuse.
@anonym_17cbd3 tak sa to dáva, má zastabilizovať stielku a potom po vysadení zo spádu hormónov sa odlúči. Mala by sa efektívne odlúčiť. Ak sa nestane, robí sa kyretáž. Predpokladám, že máš potom kontrolu.
@monro krvácanie kedy nastane po tých 10 dňoch užívania tabletiek?
Ahojte dievčatá, príliš krátky alebo príliš dlhý cyklus, príliš silné, dlhé alebo bolestivé krvácanie je väčšinou nejaký signál nerovnováhy, aj keď sa to deje pravidelne. Nemal by to byť "nový normál". Aj to, že vznikajú polypy, miómy a podobne. Veľa sa dá zmeniť nastavením životného štýlu - strava, pohyb, doplnky stravy, relax. Nehovorím, že lieky nie sú ok, v určitom prípade áno, ale väčšinou prekrývajú symptómy, no reálny problém neriešia. Dá sa zamerať na podporu alebo lepší detox estrogénu, rovnako tak na podporu uvoľňovania progesterónu, nemal by sa podceňovať ani testosterón. Zároveň sú v hre aj ďalšie hormóny, nielen pohlavné, v akom stave je napr. inzulín alebo hormóny štítnej žľazy. Máme v sebe všetko poprepájané, potlačním signálov sa tá nerovnováha môže začať objavovať inde (zápaly, autoimunitné ochorenia). ak vás zaujíma viac, pýtajte sa. prajem pekný deň, Petra
ja nakoniec pojdem na gynekologiu na hormonalny profil, nech netapem, vidim to asi na nizsi progesreron, kratke cykly, zly spanok, zrejme mi nasadi Duphaston
ja nakoniec pojdem na gynekologiu na hormonalny profil, nech netapem, vidim to asi na nizsi progesreron, kratke cykly, zly spanok, zrejme mi nasadi Duphaston
@anonym_autor hormonálny profil je skvelý odrazový mostík, budeš mať jasnejšie, mala by si. ak by si to chcela riešiť aj inak ako len liekmi (kombinácia strava, pohyb, relaxácia, detox, doplnky stravy, ...), kľudne mi napíš. Prajem pekný deň, Petra
@anonym_autor ahoj autorka ja som mala takéto problémy ako ty a nakoniec z toho bola dermoidna cysta na vaječníku pri operácii zistená na oboch , takže zváž aj vnútorne sono ale nemusí to byt to nechcem ta strašiť , ale mne po operácii cyklus sa zase upravil , predtým som mávala 2x do mesiaca menzes a silný a išli zo mňa veľké kusy krvi . Mám 35 a na operácii som bola 2 roky dozadu . A skús piť aj alchemilkovy čaj ten upravuje cyklus . Želám veľa zdravia 🍀

nijako tiez sa mi striedaju kratsie a dlhsie cykly