Rodiaca verzus nerodiaca žena
Dlho sa zamýšľam nad tým, či je nejaký rozdiel v tele (nemyslím len vizuálne) ženy, ktorá rodila a ktorá nerodila? myslím tým napr., ktorá z nich dostane skôr menopauzu, či je spojitosť aj v rakovine či už prsníkov, kŕčka a pod. Ako pozitívne vplýva pôrod na ženu a opačne. Nikde na internete som sa nedokázala dopátrať k týmto štúdiám.
@elmivelmi áno zanikajú
@stellarstar ok to som
nevedela,potom to asi tvoja versia je pravdivejsia
@vanilkovazmrzka Ked myslis. Ja som bezdetna a spanok mam otrasny. Som rada,ak spim aspon hodinu suvisle 😃
@miimss no v clanku je to odumieranie vajicok spominane skor v suvislosti s predovulacnym uvolnenim a naslednym odumretim nevyuzitych vajicok. V zakruzkovanej casti je to velmi vseobecne. Mna skor zaujima obdobie, ked je tento ovulacny cyklus zastaveny pocas dojcenia. Ci aj vtedy si vajicka len tak odumieraju alebo sa setria ako pisala @luccija
Ale je to mozne, nehadam sa, aj som skusala googlit, ale nenasla som tento pripad, len take vseobecne info ako ty.
@0silvia0 no ja som zachytila raz diskusiu, len si neviem spomenúť či to bolo v dámskom klube alebo v rádiu vravel nejaký gynekológ že aj počas tehotenstva a dojčenia sa neusetria vajíčka... Táto informácia má zaujala vzhľadom na to že mám znížené AMH, tak som tiež bola v tom že som si nejaké vajíčka ušetrila.... No neusetrila 😏
@marca12 no vsak berme to s rezervou 😃
@0silvia0 tiež tomu tak chápem veď pocas tehotenstva sa neuvolnuju sú iné hormóny a tiež som dostala menzes po roku aj pol pri kojeni.
To, čo píše ona je podľa mňa za bežného ženského cyklu bez teh a kojenia.Ved často povie lekár, že ak chce žena otehotnieť má prestať kojit.
Ale nehadam sa zaujímave...
@merci6 Ja mam nieco z trochu ineho sudka. Citala som uz davnejsie, ze tehotenstvo sposobuje nevratne zmeny na mozgu, asi aby bola zena citlivejsia a vnimavejsia voci drobnostiam. Vraj sa to da vidiet pomocou MRI.
Aj sa mi to teraz podarilo najst
https://www.itnonline.com/content/mri-shows-pre...
Ja som, pred otehotnenim, bola alergicka takmer na vsetko - podla testov alergologicky. Zapal priedusiek minimalne raz za rok, aj v nemocnici som bola skoro kazdy rok. Vraj aj chronicka bronchitida. Niekolko mesiacov po porode mi robili znova testy a vsetko negativne. 😉
Ja som nerodila, menzes mám pravidelný, aj napriek tomu, že už mám pomaly 48 a pol roka, naopak, moja mamka mala štyri pôrody a do prechodu išla v 38-mich.
@merci6 vraj dojcenie znizuje rakovinu prsnika, dalej je to dobre pre zeny s endometriozou ( mne odporucili tehu prave ) a pomohlo zjavne. Tiez to ma nejaky vplyv na hormony a celkovo tie organy. Ale roroznat na pohlad zenu ci rodila je nie vzdy mozne. To sa da iba na zaklade myslim panvovej kosti urcit odbornikom. Ale ako ja napr nemam sirsie boky, nemala som nastrih, diastazu som vycvicila a stiahla. Cize s takym telom by sa tazko dalo povedat, ze som rodila. Ale lekari by urcite ako odbornici nejake stopy nasli. Plus v tele koluje stale nejaka dna, teda fragmenty dna mojho dietata. Kazda zena to ma inak, niektorej ostanu znaky tehu a porodu.

@stellarstar odumieraju?a nieje to tak ze sa skor minu zasoby?