Ryeqo na liečbu myómov
Ahojte zeny, máte niekto skúsenosť s liekom Ryeqo na liečbu myómov? Máte nejaké vedľajšie účinky? lekár mi ich predpísal, ale bojím sa ich brať. Ďakujem za každú info 🙂
Ženy stalo sa vám, že ste jeden deň vynechali tabletku? Ide o to, že môj doktor má dovolenku do 10.7, samozrejme o tom som ja nevedela a ostala mi len jedna tabletka, ktorú užijem dnes. Má aj zastupujúceho lekára. Len ten lekár je v inom meste cca 10 km vzdialenom a cestovať tam hneď priamo po nočnej nie je veľmi pre mňa ľahké. Malo by to potom nejaké následky?
@majkamariakova Ved mu zavolaj, ze nemozes prist, nech ti vystavi e-recept, ze si zabudla a neustriehla douzivanie a nemas dalsie.
@andrea78 skúsim mu zavolať. Dúfam, že mi to ráno zdvihne, lebo vstávam po nočnej až okolo druhej. Akosi som si to zle vypočítala.
A chcela by som sa opýtať, či máte nejaké overené rady na zmiernenie vedľajších účinkov lieku. Mám problém s výkyvmi nálad, som skôr podráždená. Niekedy som nafúknutá a o potení ani nehovorím. Mám pocit, že mi aj viac padajú vlasy. Ja viem, že musím len vydržať, ale budem vďačná, ak mi napíšete svoje overené rady, alebo ak viete o nejakých doplnkoch výživy, ktoré by bolo dobré užívať na zmiernenie príznakov 🙂🙂🙂
@majkamariakova na toto ti nejaké doplnky výživy nepomôžu to sú ťažké hormonálne lieky ak sa chces zbaviť vedľajších účinkov tak jedine liek vysadiť ...na mne skúšali kadejaké lieky tohto typu a vyhodila som to do koša, jednak vlasy ako píšeš, z roboty má domov poslali aby som sa ukludnila, pribrala som nenormálne...nestalo mi to za to zvlášť keď ani jeden z tých liekov mi vôbec nepomohol preto som aj ryeqo už odmietla hneď ako mi ho doktor núkal ..rovnaký efekt má.pre.mna alchemilkovy čaj a ten aspoň nemá také vedľajšie účinky
@majkamariakova padanie vlasov je uvedené vo vedľajších účinkoch. Mne proti tomu trocha pomohlo užívanie tabletiek selénu. Ale mne vlasy veľmi padali aj predtým - kvôli stresu.
@aida5 ja ich mam uz velke, mne uz samotne vybrat nejdu, mne chcu vybrat aj maternicu ( co ja odmietam, aspon teda pokym to nie je uz uplne nevyhnutne). Kym sa dali neriesili. Ja mimo cyklu nekrvacam vobec. Ja mam extremne silnu, masivnu, narazovu a dlhu menstruaciu, z coho mam silnu anemiu. Inak bola v podstate pravidelna. Jedine kym som brala Ryequo som krvacala brutalne pocas celeho brania. Uz to mam vysadene, na kontrole som este nebola. Cakala som, ako mi nabehne normalny cyklus, ale zlepsenie ohladom myomov tam nebude. Kedze som krvacala cely cas pocas brania, tak to nezabralo, nefungovalo o mna. Na kontrolu som este nesla, cakala som, kym a ako mi nabehne normalny cyklus, pojdem na konci leta.
@elly11 no to drzim palce, aby boli posledne. Mna este gynda presviedcala, ze dalsie uz nepridu. Omyl. Ona sama bola zaskocena, ze som krvacala stale pocas brania a nepreslo to. Akoby to v zivote nepocula. Pritom ako som po vlastnej skusenosti dodatocne zistovala, toto zase nie je az take nevidane a ojedinele.
Dievčatá,som zúfalá. Doktor mi predpísal Ryeqo. Začala som brat v prvý deň menštruácie. Už mám 7den krvácanie. Čo cez bežnú menštruáciu na 5den som už mala pokoj. Predpísal mi ich kvôli miomu a silnejšej menštruácii a nízkemu zelezu v krvi. Chcem sa spýtať,žien ktoré to brali,či ich môžem vysadiť alebo musím dobrať ten 28 dňový cyklus. Ako ste to mali ďalej? Stále ste krvacali celý mesiac? Doberiem ich a viac ich nechcem vidieť
@schauma123 ahoj, uz som to tu viac krat pisala...krvacala som kazde dva týždne a citila som sa rovnako....po asi tretom baleni uz ani kvapka....telo si musi zvyknut, daj tomu cas...podla mna si viac ublizis, ak by si ich brala len mesiac ( v zmysle, ze tie hormony a vsetko sa uz uplne zblazni)
@nesslie ach.... Som úplne rozrušená s toho krvácania. No uvidím,počkám čo bude ďalej. Ďakujem ♥️
Ahojte, tak pridám aj ja vlastnú skúsenosť....reygo užívam už štvrtý mesiac a teda je to katastrofa a pre mňa veľmi obtazujuce....mam stále krvavé špinenie,...... za celé 4 mesiace som mala asi 5 dní pokoj a žiadne špinenie.....ináč v kuse to krvavé špinenie.....menštruácia asi chodí v normálnom čase, akurát to krvácanie nie je také silné,ako pred reyqom.....som sklamaná, lekár mi povedal,že buď budem mať len slabú menštruáciu, alebo vôbec žiadnu.....no opak je pravdou....😞....a tiež,že musím reyqo brat aspoň 4 mesiace,aby sa dostavili ucinky....k reyqu mám ešte aj myorin...reyqo chcem úplne vysadiť a teda len dúfam,že sa mi myom ešte viac nezvacsil
@mimka11111 je neuveriteľné koľko žien má s tým liekom problém a napriek tomu ho stále predpisujú...alebo teda ich tlačia k tomu farmafirmy aby to predpisovali ..neviem .len sa zamýšľam....to ako keď som brala Esmyu. Rok som sa trápila s tou tabletku, zle mi bolo, krvácanie strašne a doktor len že musím vydržať. Zmenila som doktora a ten druhý mi povedal že Esmya sa veľmi.precenuje.Ja už týmto novým liekom asi vôbec neverím.
A neviete niektora čo by sa stalo ak to prestanem brat po 7 dňoch?
@schauma123 ahoj, prečo chces prestať brať tie lieky po 7 dňoch?
Ja ich beriem siedmy deň a je mi hrozne... Mám masívne krvácanie a bolesť brucha. Je to neznesiteľné.. aj teraz som bola v sprche a mám bolesti. Krvacam tak veľmi, že som si musela dať tampón, veľkú vložku a plienkove nohavičky... V práci sa musím prezliecť čo mám každý deň nehodu, po práci nie som schopná ísť ani nakúpiť. Pcham do seba svinstvo a popri Tom ešte 3x Ibalgin 400, nehovoriac o tom, ze musím chodiť do práce. Doma nie som schopná nič urobiť po práci. Toto mám vydržať? Ako dlho?

@nesslie ahoj, ja som ho vysadila po 5tom baleni, a cyklus ako bezne, hned nasledoval dalsi.