Zvážiť užívanie Ryeqa alebo podstúpiť operáciu?
Ahojte, tie čo užívate alebo ste užívali Ryeqo - rozhodli by ste sa pre neho znovu? Mám 5 cm myóm, vraj dobre operovateľný, a rozhodujem sa, či si zvoliť užívanie Ryeqa alebo laparoskopickú operáciu. Ja som skôr naklonená pre operáciu a mať pokoj, ale lekár ma od nej odhovára, že predsa len je to narkóza a každá operácia je riziko a pod. Len podľa recenzií ani to užívanie Ryeqa nie je žiadna "výhra" a myóm sa tým aj tak nestratí, iba by sa už nemal zväčšovať. Prosím o reálne skúsenosti (Ryeqo vs. operácia). Ďakujem.
@elin89 operovat, za 30 min je to hotove
presne, súhlasím s @kiki68.....tiež som mala myomy, dokonca 2, jeden bol ešte väčší ako máš ty a po 3 rokoch trápenia som šla na lapar. operáciu, ale teda mne už zobrali celú maternicu. Tiež ma lekár nahováral na hormonálnu liečbu, ale po zvážení som pristúpila na operáciu. A nemohla som urobiť lepšie 😉
Tak ja mám endometriózu, ale najprv som mala operáciu a následne hormonálna liečba, na ryequ som už vyše 3 rokov.
@kaja01 a aké máš skúsenosti s Ryeqom? Pomáha na endometriózu ? A tiež či si mala nejaké nežiaduce účinky , vďaka
@elin89 žiadne nežiadúce účinky, vždy pri takýchto liekoch treba počítať s obdobím, kým si telo zvykne a potom je to v pohode. Ako som na liekoch tak žiadne problémy s endometriozou.
@kaja01 a dobre? Ja mam to iste, ale bojím sa toho lieku
@yollanda Neboj sa, to je tak zlepšená kvalita života, že nie je o čom. Ja som po operácii bola nastavená na Visanne, ale to sa môže brať len 12 mesiacov a potom ma prehodila na Ryeqo, v tom čase ešte nebol schválený na liečbu endometriózy, ale aj tak som do toho išla a paráda.
@elin89 mala som pred vyše rokom myom vacsi ako maternica, 7 cm. Už po pol roku užívania ryeqa mal 3.5 cm a stále sa zmenšuje. Vedľajšie účinky som nezbadala a som ešte mladá, 42 ročná, škoda rezať. Mne by dokonca museli vybrať celú maternicu s ním. Takže nebolo čo rozmýšľať. Ja sa rezať nedám dobrovoľne nikdy, pokiaľ to nebude nutné, keď sú aj iné spôsoby liečby. Operácia je veľký zásah do tela. Za mňa horší ako lieky. Ale každého vec ako sa rozhodne.
@yollanda Neboj sa, to je tak zlepšená kvalita života, že nie je o čom. Ja som po operácii bola nastavená na Visanne, ale to sa môže brať len 12 mesiacov a potom ma prehodila na Ryeqo, v tom čase ešte nebol schválený na liečbu endometriózy, ale aj tak som do toho išla a paráda.
@kaja01 ako myslíš paráda? Nemáš menzes, hormóny ok? Ja sa bojím, lebo mam depresie a bojím sa zhoršenia
@kaja01 ako myslíš paráda? Nemáš menzes, hormóny ok? Ja sa bojím, lebo mam depresie a bojím sa zhoršenia
@yollanda Nemám menzes, nemáš žiadne bolesti, žiadne problémy s trávením, žiadne nežiadúce účinky. Mne po operácii a nasadení hormónov zmizli všetky zdravotné problémy s ktorými som chodila po lekároch 10 rokov.

@elin89 operovat, za 30 min je to hotove