Samovoľný potrat bez následnej kyretáže

mia1717
13. nov 2013

Ahojte,zijem v zahranici a pred 3 dnami som potratila v 6tt ,za silnych bolesti a slabeho krvacania.Lezala som v nemocnici jeden den ,ultrazuk potvrdil ,ze v maternici uz nieje plod ,tak mi povedali ,ze to nechaju na prirodu,a nebude ziadne cistenie.Ked som sa pytala ,kedy sa mozeme zasa snazit o babo,tak mi povedala,ze hned po dalsej menstruacii.Mate niekto skusenosti s tym,ze ste neboli cisteni po potrate??

adeala
13. nov 2013

@mia1717 Ahoj. V prvom rade úprimnú sústrasť.
Ja som potratila (MA) pred 6 týždňami, rozhodla som sa počkať na samovoľný potrat a ten sa u mňa rozbehol asi pred 6h 😅 rozhodla som sa tak aj z toho dôvodu, že keďže nedôjde k mechanickému vyškriabaniu maternice (kyret.), tak je možné mať bábo hneď po ďalšom cykle, pretože prirodzená výstelka maternice ti zostane 🙂

cuculik1
14. nov 2013

@mia1717 tri krat som mala samovolny bez kyretu raz z kyretom. Urcite som sa rychlejsie zotavila bez kyretu. Dajte si ten jeden mesiac pauzu a mozte sa pokusat. Drzim palce.

margarita
14. nov 2013

@mia1717
ja som bola 2x na kyrete a raz nie, fyzicky v tom u mna nebol velky rozdiel, je pravda, ze kyret Ti znici vystelku maternice, ale mne osobne viac trvalo psychicky sa z toho pozbierat, ja som ani raz nebola este schopna sa zacat pokusat skor ako o 3-6 mesiacov. ale je to len moja skusenost, skratka som to potrebovala nechat preboliet a nie sa hned vrhat na dalsi pokus.
drzim palce, nech to zvladnes fyzicky a najma psychicky. nie je to sranda... 😔

tamarka9
15. nov 2013

@mia1717 ja som spontanne potratila minuly vikend a tiez lekar povedal, ze jeden cyklus pockat a potom kludne mozme, lebo ze zeny casto potratia ani o tom nevedia v takychto rannych statiach a kedze netusia ze boli vobec tehu tak ani s nicim necakaju. Ale ten jeden cyklus je tak pre istotu a ak mas na to silu kludne skusajte hned. Ja sa davam tiez dokopy a mam praveze este vacsiu chut, ale kazda sme ina, drzim palce aby si videla dve ciarky o chvilu na testiku, potom velke brusko a zdravy krasny uzlik v naruci 😉