icon

Sauna počas menštruácie. Je to bezpečné?

28. mar 2025

Ahojte. Máme zaplatenú dlhšie saunu pre uzatvorenú spoločnosť. No mne prišla menstruacia. Myslite že môžem ist?

Strana
z2
sara07
31. mar 2025

@janci27 predstav si že vo finskej saune sa rodilo , takže to čo píšeš so zosilnením je blud
nie každá to tak prežíva ako ty, ja som v pohode ...

janci27
31. mar 2025

@sara07 vazne blud? Tak si najskor dobre nastuduj ake su kontraindikácie saunovania počas menštruácie:
Jednou z hlavných kontraindikácií používania sauny počas menštruácie je silné krvácanie. Vysoká teplota môže krvácanie zhoršiť a vytvára vysoké riziko krvácania, pretože riedi krv. To vedie k závratom alebo slabosti.
Ďalšou kontraindikáciou sú silné kontrakcie maternice. V prípade bolestivých kontrakcií môže vysoká teplota zhoršiť nepríjemné pocity, takže saunovanie je viac únavné ako uvoľňujúce.

Každé telo reaguje inak, preto je dôležité počúvať svoje telo. Ak si si nevsimla, pisala som, ze je to individualne a ze ja osobne by som nesla, nech si kazdy urobi podla seba ako sa citi. To, ze ty si v pohode, to neznamena, ze pre ostatne zeny je to prijemne sa zrovna vtedy saunovat. Pre mna je zase viac v pohode ist do sauny mimo svojich dni.

autor
31. mar 2025

Takže baby boli sme a všetko bolo úplne ok. Žiadne zvýšené krvácanie potom nebolo. Vsětko bolo úplne super. 👍🏻

sara07
31. mar 2025

@janci27 rozmyšlaj ked sa v saune dá rodit čo akosi máš iné množstvo krvi a je to v poriadku tak jeden menzes ta nerozhodí
a ano pozerala som si ked som mala ja ist a nenašla som žiadne kontraindikacie , skôr pozitivne veci, jedine varovali pred infrasaounou ano ta nie počas menzesu

janci27
31. mar 2025

@sara07 ja ta nebudem presviedcat, ocividne si presvedcena o svojej pravde, tak si ju maj. Sauna ma pri menzese aj svoje benefity, treba vsak vzdy pocuvat svoje telo, lebo rozhodne ma aj kontraindikacie, treba si dostudovat, takze neda sa tvrdit, ze je to pre kazdeho, je to dost individualne.

sara07
31. mar 2025

@janci27 však google😂😂

Strana
z2