Sex po pôrode
Kedy ste mali prvý krát sex po pôrode?či už šlo o sekciu či prirodzený
@tomimomi my az po nejakych 3mes, nakolko som mala stale bolesti a vobec som na toto nemyslela
Pridam svoju skusenost po cisarskom, nakolko ma to dost zaskocilo... Presne po 6 tyzdnoch kontrola, lekar mi povedal nech este dva tyzdne pockame, tak ze dobre hoci som sa citila fajn a uz asi tyzden nekrvacala. Po 8 tyzdnoch sme skusali a prvy pokus a aj X dalsich cele zle, bolest neskutocna. Skratka to neslo. Bola som asi mesiac na to opat u gynekologa, lebo mi vychadzala zrovna preventivka po roku a on uz pri kontrole po porode hovoril ze nech dojdem opat... Vravim mu to, a jeho to neprekvapilo a ze mame si zohnat lubrikant. Par dni na to sa to zlepsilo, o dalsie dva som pochopila preco = ovulovala som a nasledne prisiel prvy cyklus (ano, hoci som kojila, som cca po 3,5 mesiacoch mala spat cyklus). Cize u mna ma vlastne telo "pustilo" az ked bolo kvazi pripravene opat k reprodukcii.
Pisem to najma preto, ze neskor som o tom citala a zistovala, a nehovori sa o tom bezne no zeny po cisarskom mozu mat niekedy vacsie problemy so sexom ako po prirodzenom porode. V nejakych studiach mali zeny ktore udavali problemy az po dobu 6 mesiacov 🤦🏻♀️
@veronika3110 aj my po dvoch týždňoch🙂))) som sa už lepila na muža...tiež sa bál ale bolo to super.
@veronika3110 nejde o ukamenovani 😉 jde o tisíciletou zkušenost vypozorovanou generacemi zen…podlozenou odbornymi znalostmi porodniku, kteri pak lečí plačící pacientky s horečkami, zapáchajícími výtoky frustrovane svou neschopnosti se postarat o sveho kojence.
Ze jedna pani povidala, ze ji sex 2 tydny po porodu neublizil, ze vzdyt se citila dobre, to je jako bych napsala, ze moje babicka kouri 8 cigaret denne uz 60 let, pomaha ji to dokonce s pravidelnou stolici a porad v 89 nema rakovinu plic.
Ale to neni jen o sexu v sestinedeli, ale i o koupani, saune, tamponech…
A když už to teda musí být, tak ať se muž prosím pořádně umyje a nasadí si čistýma rukama kondom 🙏🏻
😉 a neplet si prosim muj prispevek s kamenem, nekamenuji, jen nemam rada, kdyz se zlehcuji doporuceni, ktera maji smysl. Protože co opravdu jako gyndař nechceš- je horeckujici šestinedělka ve dve rano na urgentním příjmu.
@elzu samozrejme každý tieto odporúčania ovláda, no je už na každej žene ako sa zachová..
to že my sme mali po 2 týždňoch, neznamená že okamžite to tak musí mať každá žena…
keď niektorá sa bude ešte 3 roky po pôrode báť sexu a odháňať muža, tak nech sa paci… každý nech robi ako myslí
@tomimomi vacsinou po 6t,ale aj skor,ked sme uz nevydrzali a slo to😁
@veronika3110 my sme mali po pravom pôrode (sekcia)asi nejaké 3-4 týždne po ,keď som uz nekrvacala..a bolo to super
Teraz ma čaká druhý pôrod ,tak uvidíme ako to bude po

@kengurica hej, mne toto tiez vzdy udrie do oci 🤣