Silná anémia, malá hodnota železa a krviniek
Baby potrebovala by som poradiť, zistili mi silnú anémiu...veď už asi rok chodím ako mátoha...všetky príznaky, dychčivosť, unava..stále spím, točí sa mi hlava, migreny...nakoniec zobrali krv..a železo mi kleslo na hodnotu 3, po mesiaci brania železa..mi hodnota klesla pod 1, červené krvinky mám 81:(( idem vo štvrtok na hematologiu...idú mi robiť nejaké vyšetrenia... ms mávam veľmi silnú, a mávala som ju každých 18-20 dní....takže dosť často, možno aj tým...máte niektorá s tým skúsenosti???? ďakujem.
@trgypadl ono aj plucny mi to naznacil, ze to moze byt aj z travenia.. velmi pravdepodobne... a aj som sa rozpravala z kamarátom, co skoncil na pohotovosti, lebo mal podozrenie na infarkt, co sa nastastie vylucilo a bol to pažerak !! nariadili mu ziadny stres, ziaden alkohol , pokoj a tak... a ked sme sa rozpravali, pocity tie iste ako ja mal. presne.
Na gastro idem 25teho... to je jasne, ze sa tam na to spytam, ale hovorim, minimalne mam ten pazerak podraždeny, ak nic ine.. ono totiž zelezo zvysuje kys. zaludocnu a to moze nasledne sposobit toto.. je to tak...
Mykoplazmy mam teraz aktivne, nie prekonane... hodnota 2,2 ten antigen B ci co to je...
ale z toho skor kasel co som mala, nie ta bolest. RTG mam OK pluca... ta bolest bude kombinacia chrbtice a pažeraka. na beton....
to grganie a pocit pri nom , to je uplne jasne, ze citim ako to ide ten vzduch tade, kde ma to boli a ťaha, cize pažerakom...( kym som neuzivala zelezo som nevedela ani co je to grganie, raz za rok som grgla a teraz furt) ....
hej, za mesiac ten hemoglobim stupol neskutocne.. az doktorka sa divila.. verim, ze mi okrem zeleza pomohol aj ten ajurvedsky caj na anemiu a vela melasy, co som jedla a stale este si sem tam dam...
Ahojte na anemiu je super natrosan čučoriedkový s justu Prirodný produkt super chuti Možem iba odporúčať
@lulusha ja som bola na tom dobre.. cely rok, akurat som otehotnela a ku koncu tehotenstva klasicka tehotenska anemia, lebo dieta spotrebovava v poslednom trimestri 1/3 zasob zeleza matky.... takze som bola stredne anemicka, okolo 100 som mala Hgb... ale nasledoval cisarsky, po nom 77zase.... ale do tyzdna bol 90, potom uz neviem, brala som maltofer, takze snad sa to zase upravilo....
Inak mi vtedy konocom februara zistili gastritidu takze aj ten zaludok bol na vine, chronicky, zmenila som potom aj stravu, dala som si dietu GAPS ( www. zivakultura.cz mozes pozriet) je to prisne, ale funguje to super na travenie, lieci to creva a pod.... a pila som zelene smootie, tak aj to mi pomohlo k zelezu + tmave maso viacej, pecienka, melasa.. vsetko.. aj caj ajurvedsky na anemiu..... a ono to fungovalo cely rok.. az potom pred porodom zase ta mierna anemia...
@katrin21 dakujem ti! tak snad aj mne pridu na to, kam mi ten hemoglobin mizne, vraj to moze byt celiakia, kedze ju mame v rodine... ale ja sa nejak extra zle necitim, byvam unavena obsac, padaju mi vlasy, toci sa mi hlava, ale to mavama stale, cize nic nove pre mna...
tak skusim tu melasu a pozriem aj ten caj... maltofer fol som zacala vcera brat aj ja
Vyskúšaj kvetový pel ja som bola anemicka v tehotnosti a teraz to už mám v poriadku ale moj tatino je anemecky dava si kvetový pel do jedla a super. Aj ja ho jem pre dobrú imunitu a je veľmi zdravý. Vyskúšaj on je dobrý aj pri anémii aj má má pozitívny vplyv na imunitu, celkový zažívací aparát, dáva silu a vitalitu. Určite by som riešila tento zdravotný problém aj pomocou kvetového pelu. Posielam link z kade si to naša rodina objednáva. https://www.naturonline.sk/sk/zdrava-vyziva-vyz...
Pekný dník.
Dobry mozem vas poprosit o popis priznakov anemie?zistili mi dost tazku a chcem si porovnat ktore vsetky priznaky co mam mozu byt z nej,dakujem 🙂
@zubrienka55 bledost pokozky unava krutenie hlavy nechutenstvo do jedla vypadavanie vlasov celkova slabost... Mozes uzivat zelezo ako doplnok stravy ale najlepsie je stravou cviklaa hovadzie maso pecienky a pod ;) vraj aj strukoviny toto nwm ;)a nema sa uzivat sucasne s vapnikom
@zubrienka55 bleda pokozka, unava, studene koncatiny, vypadavanie vlasov,.... i ked vypadavanie vlasov je skor znizena funkcia zlazy ako zeleza... brala som tabletky s vit. c nezaberalo tak raz za polroka infuziuu, neskor mi zistili znizenu funkciu stitnej zlazy a po nasadeni euthyroxu sa aj zelezo trochu opravilo nie je to sice v norme ale nie je to ani taka katastrofa,... a odporucili mi vynechat ciernu kavu lebo znizuje vstrebavanie zeleza...
@zubrienka55 alebo uzivat narosan cucoriedkovy pri pravidelnom pouzivani podla davkovania sa isto upravy zatial pomohlo kazdemu co som odporucila
Dakujem,uzivam maltofer dva tyzdne 200mg denne + odstavujem cviklu, ale mam problemi so spankom,unavou aj koncentraciou,trva to uz tak dlho (maly ma 2,5roka) ze uz mam tolko prejavov ze ani netusim ci to vsetko moze byt z toho 🙂
Okrem toho berem aj C,D,magnezium,bkomplex len tie pocity unavy su zvlastne,volam to stav ,,vypnutia" ostanem ako nepricetna,dezorientacna a v tomto stave neviem ani zaspat,busenie srdca je na dennom poriadku,cize tym ze sa neviem dobre vyspat je to kolotoc unavy,nechutenstva,chudnutia-nepouzitelnosti,trva to tyzden,potom zase chvilu dobre,potom to pride zas a tak dokola a dokola
@zubrienka55 nechaj si skontrolovat aj stitnu zlazu, vit. D, kalium, b12 aj cukor..z krvy neviem ci to vsetko co popisujes mas od lekara alebo svojvolne ale ak svojvolne urcite trvaj na krvnom obraze, mne takto zistili tu stitku, anemiu a takmet ziadny vit. D tak ten mam teraz predpisany od lekara
Kupit si HEMO PLUS. A pit kazdy den cviklovu stavu 0,5l . Ja som uz pri piti pocitovala ako keby infuziu do krvi.
+ psychosomaticka pricina: anemia = strata chuti do zivota. Potreba nieci zmenit a nevzdat sa
@zubrienka55 busenie srdca byva pri anemii, to je tzv. kompenzacna tachykardia.. je to normalne.... tiez vypadavanie vlasov, lamanie nechtov, unava, dychavycnost, moze byt aj bolest na hrudi akoby.. taka tazoba... zadychanie sa pri malej namahe a pod...
Jasne mam to z krvneho obrazu(vymenila som obvodneho lekara) kde mam vysetrene vsetko,jedine nizke mam to zelezo a hemoglobin,len si tu overujem ci vsetko co ma trapi moze byt skutocne z toho,uzivala som zelezo uz aj v minulosti,lebo po prvom porode pred 10,5 rokmi som mala tiez nizke a ako sa hrabem v karte a pozeram vysledky krvy mam nizke hodnoty uz dlhodobo,ale nikomu to neprislo asi potrebne to riesit kedze som uz z tych stavov ostala doslova ,,na hlavu" tak teraz patram a citam ci moze byt povod v tomto,lebo na iny dovod prist neviem 😨 pre mna najviac matuce je opakovanie sa tych zvlastych stavov,chvilu je klud a pride to zase z nicoho nic 🙄
Ja odporúčam Mellasu,tiez som mala taketo problémy a po mesacnom uzivani čajovej lyžičky ráno a večer som uz mala výsledky v norme ale užívam ju aj tak stále preventívne
Vdaka,Precitala som 🙄 no neviem po pravde uz aj mna napadli rozne intolerancie...
@zubrienka55 tak naprikla hodnotu železa som mala niečo cez 1,bola som stále unavená,keď som išla do kopca tak som musela stále zastaviť,bola som bledá a toto mi odporučila moja známa a vsetkym to odporúčam,treba vyskúšať v Bio obchode si to kupujem
@zubrienka55 ahoj, to vsetko mozes mat z anemie, plus naozaj si pozri aj stitnu zlazu, moze to ist ruka v ruke s tym. Tocenie hlavy, padanie vlasov, lamanie nechtov, malatnost, busenie srdca, spavost a naopak vecer nespavost, unava, tazoba na hrudi, dychavicnost...
Mne napokon potvrdili celiakiu, od maja som na diete a moje hodnoty zeleza a krviniek sa zazracne upravili, dostala som 2x intravenozne zelezo a vsetko je OK.
@zubrienka55 to znamena ze to mozes mat zo stresu ak sa nenasla ina pricina.... Moze to byt aj stres kt si neuvefomujes ale telo sa takto vysporiadava

@katrin21 tak ten hbg je super,ze siel hore.co sa tyka mykoplaziem,tak je to akutna infekcia,alebo prekonana??objednaj sa na gastro,aby si vedela,kde je naozaj problem.citanie na nete Ti ku 100% diagnoze nepomoze