Silná anémia, malá hodnota železa a krviniek
Baby potrebovala by som poradiť, zistili mi silnú anémiu...veď už asi rok chodím ako mátoha...všetky príznaky, dychčivosť, unava..stále spím, točí sa mi hlava, migreny...nakoniec zobrali krv..a železo mi kleslo na hodnotu 3, po mesiaci brania železa..mi hodnota klesla pod 1, červené krvinky mám 81:(( idem vo štvrtok na hematologiu...idú mi robiť nejaké vyšetrenia... ms mávam veľmi silnú, a mávala som ju každých 18-20 dní....takže dosť často, možno aj tým...máte niektorá s tým skúsenosti???? ďakujem.
@zubrienka55 tak najprv mi vzali krv (ide to, normalne na gastre ti vezmu) a ked sa ti potvrdi z krvi, potom musis ist na gastroskopiu (hadicka do zaludka) - ale mne to robili pod sedativami, cize nic si nepamatam 😀 a ked sa to potvrdi cez hadicku, dostanes papier, potraviny na predpis a ZTP. Cize mne sa zelezo stracalo v tenkom creve, ktore ho nevedelo vstrebat, lebo bolo take donicene.
@lulusha dakujem 😉
@mattuliatko30 ak máš takú silnú menštruáciu a tak často , tak to môže mať gynekolický pôvod, nemáš myomi na maternici?
@mijo53 no už také problémy nemám......prezmenu menzes nemám vôbec....mala som 3x do roka... kedže podľa hodnôt....som mala už prechodové hodnoty...čo mi endokrinologička povedala...tak možno to bola len predzvesť....skoreho prechodu...a to budem mať len 36 r, :( ale čo už....teraz sa teším ,že menzes zase nemám...aspoň si oddýchnem...
@sense myslis hodnotu zelezo z psychosomatickej priciny?alebo ako?citala som aj to ale co ja viem?tieto psycho priznaky sedia na vsetko tusim,kolko citam tolko diagnoz najdem 🙄
@zubrienka55 nemyslim nizku hodnotu zeleza ale tie priznaky co si opisovala
@olinka242424 tiez som o tom pocula a navyae obsahuje vela zivin a moze sa aj v tehu...
Ale ja som ju nevedela zjest samostatne pre chut tak som si to dala rozpustit do mlieka a super to chutilo 🙂
@tuusfatum ja to tiež len tak dam do úst aby som chuť necitila a rychlo zapijem čajom ale da sa to dať napr.aj do vločiek a jogurtu 🙂
Najlepsie na anemiu je cucoriedkovy narosan.Pomohol uz vela ludom aj detom.Vysledok vidno uz po vyuzivani jednej flase.Naozaj odporucam a skvelo chuti,je aj pre diabetikov.
@sense tak toto netusim...vsetko je mozne ,skor to pripisujem tej unave vsetko,lebo iny dovod nevidim 😕
ahojte, som v 20 týždni a železo mám pod 100. Dr. mi chcela predpísať liečbu. No počúvam z každej strany, že to spôsobuje kopec nežiaducich účinkov. Hlavne zápchu.
tak mi odporučila globifer výživový doplnok. 2tbl.denne, vraj 3 mesiace budem brať a stačí to. Čo som čítala je to telu prirodzené železo z hemoglobínu. Zatiaľ týždeň užívam, nemám ani zápchu ani iný problém.
Máte niekto skúsenosti ako sa upravilo FE po tomto prípravku ? Ďakujem
@zuzka7579 ahoj, ja ho uzivam mesiac a citim sa super 🙂 anemicka som dlhodobo a vyskusala som niekolko preparatov so zelezom a kazde mi robilo problemy, bud zapcha, alebo krce, pri inom som mala hnacku. proste zle zle zle :( samozrejme som ich nebrala pravidelne, lebo sa to nedalo vydrzat. teraz beriem GLOBIFER FORTE 2 tbl denne. Kazdy den 2 tbl a citim sa uplne super 👍 nemam ziadne tazkosti. nemusim sledovat ani stravu, kedy si dam kavu, caj, mlieko. doktorka mi o mesiac spravi aj kontrolne odbery, ako mi stupol hemoglobin, sama je zvedava, lebo vraj Globifer je nieco uplne ine ako vsetky ostatne zeleza. povedala, ze z 1 tbl sa vstrebe 5x viac zeleza ako z hocicoho ineho. a tym ze sa vstrebava viac zeleza, nebudem ho musiet uzivat ani tak dlho.
@zubrienka55 ja tie stavy vypnuta poznas
@annav ako?nerozumiem otazke..
pridávam sa do klubu, tiež mi zistili ťažkú anémiu, idem na hematológiu nabudúci týžden
ale chcem sa spýtať, či má niekto skúsenosť s MuDr. E. Drahňákovou v ZA, je to súkromníčka.
mala som totiž aj problém vôbec sa objednať k odborníkovi, v spádovej ambulancii na čas neobjednávajú a pacientov milióny, sedí sa tam aj pol dňa ( a na to nemám ani čas, ani náladu) a v ZA ma inde nechcú vziať
Alebo viete poradiť niekoho v MT, kto berie aj nespádových?
opravujem meno MuDr. E. Drahošová sa volá 🙂
Ahojte máte niekto skúsenosti so skrini gombíky na rakovinu hrubého čreva robí sa kvôli anemii
Prepáčte skriningom
Ahojte dievčatá, skúste Globifer forte, je to novinka a je to dosť dobré. Zelezo sa upraví za krátky cas a bez hnaciek, zapchy alebo bolesti brucha. mám to vyskúšané na sebe. Dávam si jednu denne a ked mam menstruáciu tak 2 tabletky denne. Odporucil mi to moj gynekolog, opytajte sa na to.
Ahojte...teraz mi zistili mikricitovu hipochromnu anémiu...hemoglobin mám 105....dostala som na to Ferro Folgamma 1x1... od coho to moze byt?....menzes mám cca 5-6 dnovu, ale prvé 3 dni dost silné, aj velké krvné zrazeniny...a ciklus mám 24 dnové...
@zuzana2222222 ahoj....ako robili ten skríning na rakovinu hrubého creva? Mala si silnu anémiu, alebo preco to robili? Aku hodnutu hemoglobinu si mala? Kolko más rokov?
môže to byť aj z nesprávnej skladby stravy a neznášanlivosti lepku-...,.treba zistiť, či ju nemáš.
železo treba dodávať v cheláte, aby ho telo prijalo, inak nemá zmysel> a ak je neznášanlivosť na lepok, tak úplne vyradiť všetko v čom lepok je. naopak zaraadiť červené mäso a zelenú stravu. teraz na jar super medvedí cesnak...a iné šaláty zelené.

@lulusha stitnu kontrolovali,moc diky ;) a celiakiu ti ako zistili?viem ze to vysetrovali z krvy synovi a vraj to z krvy nejde,najlepsie kolono...🙄 tym ho nechcu trapit kym to nenu uplne nutne