icon

Silná menštruácia a bolestivá ovulácia

janula2511
29. aug 2022

Žienky čo trpíte silnov menštruáciou a bolestivú ovulaciu máte ako to riešite?beriete niečo?

juliastrakovave
29. aug 2022

Mne pomôže buď ibolex alebo no-spa iné mi nič nezaberá

janetinka27
29. aug 2022

@janula2511 na silnu ms pomaha caj z pastierskej kapsicky 3x denne. neviem ako u teba vyzera silna ms,.doktorka ti moze pomoct predpisanim lieku dicynone na zmiernenie krvacania

janula2511
autor
29. aug 2022

@janetinka27 ty piješ ten čaj?

mirkava
29. aug 2022

@janula2511 algifern kvapky cez MS. Ovulku pretrpim

janetinka27
29. aug 2022

@janula2511 ano, ten caj skutocne zabera.je aj stavikrv vtaci caj, ten mne moc nezabera a caj z rebricka, ktory tiez celkom zabera.no kapsicka je top.mozes uzivat aj ascorutin bez predpisu 3x2 tbl denne, ale ten nie kazdemu zabera. moze pomoct aj uzivanie zeleza.

janula2511
autor
29. aug 2022

@janetinka27 ascorutin som už skúsila ale nič moc, ešte skúsim tú kapsicku pastiersku a keď aj to bude bez výsledku tak už potom antikoncepcia.

janetinka27
29. aug 2022

@janula2511 ak nechces priamo antikoncepciu, da sa to riesit,len treba dobreho gyn. ja som v tych silnych dnoch mavala 16 najvacsich hrubych vloziek denne. niekedy aj 3 tyzdne vkuse silne krvacanie.liecba pomohla, uz mam len 2-3 dni velmi silne dni

janula2511
autor
29. aug 2022

@janetinka27 ako sa to dá riešiť?

janetinka27
29. aug 2022

@janula2511 mne pomohla dobra gyn, predtym som chodila inde,tam mi len teliesko odporucali,ale chceli sme deti.tato gyn mi urobila vysetrenia s nastavila lieky, cyklus sa mi hned upravil a postupne sa zlepsoval, krvacanie sa skracovalo aj slablo. kazdu ovulaciu mam ale sledovanu, hormonalne podporovanu a po ovulacii uzivam kvalitnejsi progesteron (nie lacny duphaston)

janula2511
autor
29. aug 2022

@janetinka27 takže antikoncepciu berieš . ktorú?

janetinka27
30. aug 2022

@janula2511 praveze nie, neberiem, beriem liek ma podporu prebehnutia ovulacie a progesteron

san_dra11
31. aug 2022

Mne pomaha zbavit sa bolesti Cetalgen, ten aj pri bolestivom menezese, aj ovu, ked to na mne pride, ten mi ucinkuje rychlo a dobre, takze to som taka rada. Ze proste to mam taku istotu, ze mi pomoze. Ale viem, ze niektore kamosky aj rozne bylinkove caje pili.

elizabeta23
14. sep 2022

@janetinka27 Prosim Ta, mozes mi napisat, aky to je liek? Tiez mam silnu a dlhu ms a vzdy ju dr. ukoncuje norethisteronom.

janetinka27
15. sep 2022

@elizabeta23 beriem najprv ovitrelle (picham pero do brucha) na prebehnutie ovulacie (bliziacu sa ovulaciu mam odsledovanu hlienom a presnou hodnotou estradiolu z krvi) a 3 dni po pichnuti zacinam brat progesteron amelgen 10 dni (mozes vaginalne abo rektalne). potom pride MS.
prve mesiace liecby som 2-3 dni pred prichodom MS a potom aj pocas MS uzivala liek dicynone na zmiernenie krvacania. po par mesiacoch som dicynone vysadila, lebo pravidelnym uzivanim progesteronu sa mi postupne aspon ako-tak upravila vyska sliznice a nie je uz taka hruba. takze aj krvacanie je znesitelne (predtym lejak)

elizabeta23
16. sep 2022

@janetinka27 Veľmi pekne ďakujem