icon

Silná menštruácia: Ako ju zmierniť a je nebezpečná?

michaela1062006
30. júl 2026

Ahojte mám len 15 rokov a posledné dva mesiace mám dosť silnu menzes hlavne teraz veľa ľudí má straší že môžem vykrvácať, no neviem preto sa vás spýtam ako to máte vy čo máte silnejšiu menzes alebo čo vám to zmierňuje a či to vôbec pravda je...

simsalabim
Včera o 06:37

@michaela1062006 co je to silna menstuacia? Na zmiernenie moze pomoct uzivanie Ascorutinu niekolkokrat denne.

alison11
Včera o 06:51

@michaela1062006 citrónovú šťavu natlačiť do vody to piť viac C vitamínu.A zájsť na hematológiu za zrážanlivosť krvi.Ja som mávala takú že každú hodinu som musela meniť vložku do práce som chodila v menštruačných nohavičkách nočných vložkou a z najhrubším tampónom.Mala som zrážanlivosť len 68percent a teda ja som už po operácií keďže mám dve deti viac nechcem tak mi spravili kyret a o 2týždne termoabláciu sliznice a teda dúfam,&že už menzes mať nebudem iba ak špinenie ako lekár spomínal.určite rieš hematologa a gynekologa.Mňa mama nosievala na injekcie od 11rokov na zástavu a liekmi vyvolávali menzes lebo nechodila aj 2-3mesiace po injekcií mávala som aj 13dní silné,že som len ležala akonáhle som sa pohla čo len palcom na nohe sa lialo ☹ až v 16tich z gyn. spravili to,že na maminé meno gyn. napísal Hak a tie som užívala do svadby.Potom som zas riešiela PCOS ktoré mi asi spôsobilo Hak a takmer 4roky sa liečila aby som mala ovuláciu a pravidelnú menzes (35dní) po pôrodoch sa to upravilo ale mala som polyp na krčku maternice a ten spustil z kyretážou silnú menzes pred 3rokmi.na Hematologii mi napísali Dicynone 3x denne počas menzesu je to na zástavu krvácania ale skôr zmierni a slabne zneho nezastaví hne´d ale postupne.

anonym_d04039
Včera o 20:40

@michaela1062006 No neviem, co presne myslis silnou. Ja mam ako sa pise vyssie, tie najsilnejsie dni kazdu hodinu menim vlozku. Zatial som nikdy nevykrvacala a ani len anemiu nemam, telo to v pohode vykryva.